Melonsalat med parmaskinke er typisk italiensk mad, der er ret nem at lave. Simpel salat med melon, parmaskinke, agurk og en blandet salat. God som forret,
Her får du min nemme og lækre opskrift på melonsalat med parmaskinke.
Klassisk italiensk - og den smager fremragende.
Jeg har anvendt cantaloup, men du kan sagtens bruge andremelontyper også.
Parmaskinke kan evt. udskiftes med serrano skinke.
Brug melonsalaten som den nemme forret, eller som tilbehør til pastaretter. Især god til pastaretter uden kød.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på melonsalat med parmaskinke
Ingredienser
- 50 gram blandet salat evt. en napolitana blanding
- 0,5 agurk halveret og i tynde skiver
- 0,5 melon gerne cantaloup, i mindre stykker
- 6-8 skiver parmaskinke
- 30 gram pinjekerner ristede
- Lidt olivenolie
- Lidt balsamico
Sådan gør du
- Fordel ca. 50 blandet salat på et fad eller lignende.
- En halv agurk halveres på langs, og med en teske skrabes kernerne ud. Skær derefter i skiver, som fordeles på salaten.
- Halvér melonen, skær i både og snit derefter melonkødet i mindre stykker, der fordeles på salaten.
- Del skiver af parmaskinke i mindre stykker, og fordel dem pænt over salaten.
- Pinjekerner ristet på en pande og lægges over din melonsalat med parmaskinke.
- Slut med af dryppe lidt god olivenolie og balsamico over salaten.
Næringsindhold
Tips
Den lækre melonsalat med parmaskinke serveres straks.
Jeg bruger den både som en skøn forret med et stykke ciabattabrød til - eller som tilbehør til en god pastaret.
Se flere opskrifter med parmaskinke:
Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce
Laks med parmaskinke, stuvet spinat og pasta
Pasta med parmaskinke og flødesauce
Comments
No Comments