Opskrift på cantuccini, der er sprøde italienske mandelkager, der er meget nemme at bage. Cantuccini er gode til både kaffe og vin.
Cantuccini er klassiske kager fra Italien, der er meget nemme at bage selv.
Kagerne er fyldt med mandler, og de kan holde i ugevis i en kagedåse. Hvis du da ikke har spist dem inden da.
Mandelkagerne bages helt uden brug af smør og olie.
Opskriften giver ca. 16 stk.
Ingredienser til cantuccini
225 gram sukker
3 æg
250 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
3 teskefulde vaniljesukker
140 gram smuttede mandler
1 spiseskefuld citronsaft
Fremgangsmåde
- Sukker, æg, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og citronsaft kommes op i en skål, og blandes sammen.
- Mandlerne smuttes og hakkes groft. Der må gerne være store stykker mandler i kagerne.
- Kom mandlerne i dejen, og ælt den let sammen med hænderne. Den er klistret, og sådan skal den være.
- Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og tril den til en pølse, der er cirka 40 centimeter lang.
- Læg dejpølsen på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Eventuelt på skrå, så den kan være der.
- Klem pølsen let flad, så den er 8-10 centimeter bred.
- Bag den i en forvarmet ovn ved 195 grader varmluft, hvor den skal have 20 minutter.
- Tag den ud af ovnen, og lad den køle lidt af på et skærebræt.
- Efter et par minutter skæres den ud i mindre stykker på skrå, cantuccinierne må gerne være omkring 2-3 centimeter brede.
- Læg dem til tilbage på bagepapiret på bagepladen med en af skærefladerne opad, og bag dem nu sprøde og gyldne i ovnen. Stadig ved 195 grader varmluft, hvor de skal have 8-10 minutter.
Tag dem ud, og lad cantuccinierne køle helt af inden du spiser dem. De skal have lidt sprødhed.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på verdens bedste fedtebrød og gode råd - de sønderjyske småkager.
Din vurdering
-
Cantuccini (biscotti) - italienske mandelkager
Del dine ideer og tanker med os andre her: