Her får du min opskrift på bucatini med den bedste tomat- og grøntsagssauce. Bucatini er en tyk udgave af spaghetti. Her med vegetarisauce.
Bucatini er en af mine absolutte yndlingstyper af pasta.
Pastaen er lang, tyk og med et hul igennem, og den er altså ret perfekt til kødsovs - eller som her en vegetarudgave med tomater og grøntsager.
Det gode ved denne form for pasta er dog også, at den lige så godt kan anvendes till en såkaldt 'pasta in blanco', hvor den blot vendes med smeltet smør eller olivenolie. Eventuelt drysset med reven parmesan.
Her er den dog i godt selskab i form af en vegetarisk tomat- og grøntsagssauce, der naturligvis er uden kød. Alligevel har saucen masser af både fylde og smag.
Jeg har anvendt to dåser cherrytomater, som du kan købe i de fleste supermarkeder, men du kan også blot bruge de almindelige dåser hakkede tomater.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på bucatini med tomatsauce
Bucatini med vegetarisk tomat- og grøntsagssauce
Ingredienser
- 500 g bucatini pasta
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 3-4 gulerødder
- 2 bladselleri
- 2 dåser cherrytomater - el hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 1 dl fløde
- 1 tsk paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 potte basilikum
- 1 spsk balsamico
- Salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at gøre grøntsagerne klar. Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, hvidløgsfed pilles og skives, mens gulerødder og bladselleri skæres i små tern.
- Sæt en gryde med rigeligt vand over til kogning af bucatini - se eventuelt her 30hvordan du koger pasta perfekt. Koges i saltet vand, og du følger kogetiden på posen.
- Varm en stegegryde op og kom en god sjat olie i. Sauter forårsløg, hvidløg, gulerødder og bladselleri uden det tager farve. Det tager et par minutter.
- Kom cherrytomater på dåse/hakkede tomater i sammen med vand, bouillonterning, fløde, paprika, oregano og timian. Kog op og lad det så småkoge fem minutter.
- Tilsæt balsamico, og smag den vegetariske tomat- og grøntsagssauce til med salt og peber.
- Med en tang tager du den færdigkogte bucatini over i tomat- og grøntsagssaucen, og der må gerne følge lidt pastavand med. Vend det rundt.
- Pluk bladene af en potte basilikum eller hak den groft, og vend det i lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering og andre italienske opskrifter
Den færdige bucatini serveres straks. Du kan vælge at servere en rigtig god salat til eller et godt brød med sprød skorpe.
Men du kan også servere den som en ret i sig selv, både til frokost og aftensmad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: