Opskrift på nemme brusebadsboller. Du laver dejen på 10 min., hvorefter bollerne bages mens du tager et brusebad. Det er hurtige morgenbrød.
Brusebadsboller er efterhånden blevet en klassisk opskrift på morgenbrød, og selvom det er en hurtig opskrift, så får du altså boller med en rigtig god krumme, skorpe og smag.
Som navnet jo antyder en hel del, så er bollerne beregnet til at blive bagt mens du tager dit morgenbad.
Tidsmæssigt er opskriften delt i to, nemlig ti minutter til at få lavet dejen, og derefter 20 minutter i ovnen.
Og i den tid kan du nå at tage et bad og blive klar på badeværelset. Det er ret smart.
Vær dog lige opmærksom på, at bagetiden selvfølgelig afhænger af hvor hurtigt din ovn varmer op. Jeg har prøvet ovne hvor det tog lige under 20 minutter, men også ovne, hvor der skulle 25 minutter til.
Så hold øje med dem omkring de 20 minutter (efter at du er kommet ud af badet), og tag dem ud når de har fået lidt farve.
Opskriften giver 12 brusebadsboller.
Se også dissee opskrifter:
Opskrift på brusebadsboller
Brusebadsboller
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent
- 50 g gær
- 1 tsk sukker
- 400 g hvedemel
- 100 g havregryn
- 1 tsk salt
- 50 g smør - meget blødt, ikke smeltet
Fremgangsmåde
- Find røremaskinen frem, det er det nemmeste, men dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden. Rør 50 gram gær ud i 3 deciliter vand (lunkent) sammen med 1 teskefuld sukker, og til denne opskrift anvendes dejkrogen.
- Vej 400 gram hvedemel af sammen med 100 gram havregryn og 1 teskefuld salt, og ælt det ind i dejen.
- Kom 50 gram smør (blødt) ved, og ælt nu dejen igennem i 5-7 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen op og del den i 12 lige store stykker.
- Form til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dine brusebadsboller med lidt vand eller mælk.
- Stil pladen med bollerne ind i en kold ovn, skru op på 200 grader varmluft, og lad nu bollerne bage i cirka 20 minutter. Afhængig af hvor hurtigt din ovn varmer, så måske skal de have nogle minutter mere. Brusebadsboller er færdige når de er gyldne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Tag de færdigbagte brusebadsboller ud af ovnen og så er de klar til morgenbordet. Lad dem køle lidt af på en rist.
Nemmere bliver det ikke at have nybagt morgenbrød på bordet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kaja Rosenvinge
Herlige boller som mætter godt og er hurtigt lavet til morgenbordet. Tak for en nem og helt enkel opskrift, som smager dejligt ♥️
Mvh. Kaja Rosenvinge
Kirsten Sonne
Hej Holger. Kan man bruge 1/2 dl oliemargarine i stedet for blødt smør? Mvh Kirsten
Tobias
Der er ikke meget brusebadsboller over dem der. De er da alt for omstændige.
Mie Graversen
mine boller blev desværre ikke så lækre som dine. de delte sig nærmest i 2 under bagning og blev tørre ovenpå men rå indeni. hvad har jeg gjort galt?
Birte
Hej Holger
Tak for fine brugbare opskrifter.
Kunne i evt. komme med bageopskrifter, hvor der anvendes tørgær?
Mai
Hvor meget tænker du bollerne skal have i en airfryer?
Annie Puggaard Thomsen
Hej Holger
Har bagt disse boller rigtigt ofte, de smager fantastisk. Naboen er også lykkelig, hver gang jeg bager dem. Ind imellem bager jeg dem også med kerner og sigtemel. De bliver stadig luftige og lækre. Også dagen efter.
Jytte Skov
Jeg er meget skeptisk over at bollerne ikke skal hæve inden bagningen. Jeg tænker på, at jegengang havde en kollega der aldrig lod hendes gærdej hæve.
En dag havde hun franskbrød med, flere af os fik ondt i maven efter at have "nydt" brødet. Det lyder ellers som en dejlig hurtig opskrift.
Holger Rørby Madsen
Hej Jytte
Du kan sagtens spise disse boller uden hævning - det får du ikke ondt i maven af 🙂
Jeg ved ikke hvad din kollega har gjort, men det lyder som et andet problem.
Alt det bedste
Holger
Regina
Jeg blev jo lidt nysgerrig på sådan en opskrift, men jeg synes altså jeg blev forsikret om, at boller skal have den hævetid de nu fortjener. Så jeg kan desværre ikke anbefale opskriften.
Belinda Kristensen
Hvorfor skal de ikke hæve?
Poul Erik Herbst
De er rigtig gode.
Jeg har tilføjet 25gram flutes-basis og drysset med birkes.
Vupti og du har nogle lækre rundstykker
Birthe
Er vild med dine opskrifter 👏👏👏🥰
Judy
De er super gode
Charlotte
Hejsa
Mon hvedemel kan erstattes med noget sundere - mere mættende?
Mvh