Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Brusebadsboller

Brusebadsboller (opskrift på hurtige morgenbrød)

billederesultat for brusebadsboller
4.7 fra 53 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
719
SHARES
FacebookMessenger719PinterestEmailSMS
Indhold
  • Brusebadsboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på brusebadsboller
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Brusebadsboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 53 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Opskrift på nemme brusebadsboller. Du laver dejen på 10 min., hvorefter bollerne bages mens du tager et brusebad. Det er hurtige morgenbrød.
Antal: 12
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl vand (lunkent )
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør (meget blødt, ikke smeltet)

Fremgangsmåde

  1. Find røremaskinen frem, det er det nemmeste, men dejen kan selvfølgelig også æltes i hånden. Rør 50 g gær ud i 3 dl vand sammen med 1 tsk sukker, og til denne opskrift anvendes dejkrogen.
  2. Vej 400 g hvedemel af sammen med 100 g havregryn og 1 tsk salt, og ælt det ind i dejen. Kom 50 g smør (blødt) ved, og ælt nu dejen igennem i 5-7 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen op og del den i 12 lige store stykker. Form til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Pensl brusebadsbollerne med lidt vand eller mælk.
  5. Stil pladen med bollerne ind i en kold ovn, skru op på 200 grader varmluft, og lad nu bollerne bage i cirka 20 minutter. Afhængig af hvor hurtigt din ovn varmer, så måske skal de have nogle minutter mere. Brusebadsboller er færdige når de er gyldne.

Næringsindhold

Kalorier189kcalKulhydrater32gProtein5gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol9mgNatrium323mgKalium85mgKostfibre2gSukker0.5gVitamin A104IUVitamin C0.004mgCalcium12mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på brusebadsboller

Brusebadsboller er efterhånden blevet en klassisk opskrift på morgenbrød, og selvom det er en hurtig opskrift, så får du altså boller med en rigtig god krumme, skorpe og smag.

Som navnet jo antyder en hel del, så er bollerne beregnet til at blive bagt mens du tager dit morgenbad.

Tidsmæssigt er opskriften delt i to, nemlig ti minutter til at få lavet dejen, og derefter 20 minutter i ovnen. Og i den tid kan du nå at tage et bad og blive klar på badeværelset. Det er ret smart.

Vær dog lige opmærksom på, at bagetiden selvfølgelig afhænger af hvor hurtigt din ovn varmer op. Jeg har prøvet ovne hvor det tog lige under 20 minutter, men også ovne, hvor der skulle 25 minutter til. Så hold øje med dem omkring de 20 minutter (efter at du er kommet ud af badet), og tag dem ud når de har fået lidt farve. Opskriften giver 12 stk.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Hurtige boller uden hævning
  • Fødselsdagsboller
  • Morgenmadsboller
  • Boller uden gær
  • Gulerodsboller
  • Rosinboller

Billeder

Her får du et par billeder fra min bagning af brusebadsboller:

billede med hvedemel og havregryn
dej til brusebadsboller
billede med brusebadsboller på bageplade
billede med pensling af boller

Servering

Tag de færdigbagte brusebadsboller ud af ovnen og så er de klar til morgenbordet. Lad dem køle lidt af på en rist.

Nemmere bliver det ikke at have nybagt morgenbrød på bordet.

FAQ

Kan man fryse brusebadsboller?

Du kan sagtens fryse brusebadsboller, men de er bedst som friskbagte. Fryses ned i plasticpose og tøs gerne op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kaja Rosenvinge skriver

    december 30, 2024 at 5:49 pm

    Herlige boller som mætter godt og er hurtigt lavet til morgenbordet. Tak for en nem og helt enkel opskrift, som smager dejligt ♥️
    Mvh. Kaja Rosenvinge

    Svar
  2. Kirsten Sonne skriver

    september 15, 2024 at 5:33 pm

    Hej Holger. Kan man bruge 1/2 dl oliemargarine i stedet for blødt smør? Mvh Kirsten

    Svar
  3. Tobias skriver

    marts 16, 2024 at 11:53 am

    Der er ikke meget brusebadsboller over dem der. De er da alt for omstændige.

    Svar
  4. Mie Graversen skriver

    august 08, 2023 at 7:23 am

    mine boller blev desværre ikke så lækre som dine. de delte sig nærmest i 2 under bagning og blev tørre ovenpå men rå indeni. hvad har jeg gjort galt?

    Svar
  5. Birte skriver

    juli 14, 2023 at 5:58 am

    Hej Holger
    Tak for fine brugbare opskrifter.
    Kunne i evt. komme med bageopskrifter, hvor der anvendes tørgær?

    Svar
  6. Mai skriver

    april 15, 2023 at 7:44 am

    Hvor meget tænker du bollerne skal have i en airfryer?

    Svar
  7. Annie Puggaard Thomsen skriver

    november 07, 2022 at 7:22 pm

    Hej Holger
    Har bagt disse boller rigtigt ofte, de smager fantastisk. Naboen er også lykkelig, hver gang jeg bager dem. Ind imellem bager jeg dem også med kerner og sigtemel. De bliver stadig luftige og lækre. Også dagen efter.

    Svar
  8. Jytte Skov skriver

    oktober 19, 2022 at 9:24 pm

    Jeg er meget skeptisk over at bollerne ikke skal hæve inden bagningen. Jeg tænker på, at jegengang havde en kollega der aldrig lod hendes gærdej hæve.
    En dag havde hun franskbrød med, flere af os fik ondt i maven efter at have "nydt" brødet. Det lyder ellers som en dejlig hurtig opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 20, 2022 at 6:00 am

      Hej Jytte
      Du kan sagtens spise disse boller uden hævning - det får du ikke ondt i maven af 🙂
      Jeg ved ikke hvad din kollega har gjort, men det lyder som et andet problem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Regina skriver

    juli 29, 2022 at 11:27 am

    Jeg blev jo lidt nysgerrig på sådan en opskrift, men jeg synes altså jeg blev forsikret om, at boller skal have den hævetid de nu fortjener. Så jeg kan desværre ikke anbefale opskriften.

    Svar
  10. Belinda Kristensen skriver

    maj 13, 2022 at 1:16 pm

    Hvorfor skal de ikke hæve?

    Svar
  11. Poul Erik Herbst skriver

    maj 02, 2022 at 4:40 pm

    De er rigtig gode.
    Jeg har tilføjet 25gram flutes-basis og drysset med birkes.
    Vupti og du har nogle lækre rundstykker

    Svar
  12. Birthe skriver

    marts 13, 2021 at 6:29 am

    Er vild med dine opskrifter 👏👏👏🥰

    Svar
  13. Judy skriver

    marts 13, 2021 at 6:29 am

    De er super gode

    Svar
  14. Charlotte skriver

    oktober 09, 2018 at 9:47 am

    Hejsa
    Mon hvedemel kan erstattes med noget sundere - mere mættende?
    Mvh

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required