• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Bruschetta

Bruschetta

billederesultat for bruschetta
4.9 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
506
SHARES
FacebookMessenger506PinterestEmailSMSSubscribe

Bruschetta er en lækker og enkel forret, der stammer fra det centrale Italien. Ofte daggammelt brød med olie, hvidløg, parmaskinke og ost.

Bruschetta bliver ofte serveret som en antipasto, som betyder forret på italiensk.

Men du kan også sagtens servere den som en snack til et glas rød- eller hvidvin.

Se også: Italiensk bruschetta med tomat

Brug daggammelt brød

Den er oplagt at lave, hvis man har lidt daggammelt hvedebrød, franskbrød eller flutes liggende.

Bruschetta består oprindeligt af grillet brød smurt med hvidløg og olivenolie - og toppet med hakkede tomater. I denne opskrift giver vi den lidt ekstra og tilføjer parmaskinke, mozzarella og basilikum.

Det er den oplagte forret at lave til dine gæster!

Som næste ret kan du servere en god omgang spaghetti med olie, hvidløg og chili.

Med denne kombi er de fleste nu blevet mætte, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bruschetta

billederesultat for bruschetta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bruschetta

4.85 fra 26 stemmer
Bruschetta er en lækker og enkel forret, der stammer fra det centrale Italien. Ofte daggammelt brød med olie, hvidløg, parmaskinke og ost.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Kalorier: 454
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 skiver hvidt brød - små skiver, gerne rent hvedebrød
  • 3-4 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 dl olivenolie
  • 8 små blommetomater
  • 4 skiver parmaskinke
  • 1 pose mozzarella
  • basilikum

Fremgangsmåde
 

  1. Skær brødet i skiver og læg skiverne ud på en bageplade med bagepapir på.
  2. Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem i olivenolie. Pens brødskiverne med hvidløgsolien, og smør bare brødet grundigt ind med olien.
  3. Skær tomaterne i skiver og fordel dem på brødene.
  4. Læg en halv skive parmaskinke oven på tomaterne.
  5. Top med et par skiver tynd mozzarella, som du lægger smukt øverst på dine bruschetta.
  6. Put nu bagepladen i ovnen ved 225 grader varmluft og bag bruschettaerne i cirka ti minutter.
  7. De skal være sprøde og osten smeltet, så er de klar til servering.
  8. Pynt med et blad basilikum - det giver den helt rigtige italienske smag.

Næringsindhold

Kalorier: 454kcalKulhydrater: 31gProtein: 14gFedt: 31gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.02gKolesterol: 30mgNatrium: 494mgKalium: 401mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 1248IUVitamin C: 18mgCalcium: 280mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Bruschetta serveres straks - og er altså en fremragende og hurtig forret. Fyldet kan jo varieres som man synes.

Vidste du godt, at bruschettaen faktisk har en nær fætter?

Den hedder crostini, og her kan du se hvordan du laver crostini med asparges.

Se også: Lasagne opskrift - en italiensk klassiker

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inga

    juli 06, 2024 at 9:41 pm

    Jeg synes faktisk du er en fremragende mad entusiast
    Hilsen Inga

    Svar
  2. Hanne

    april 23, 2024 at 5:24 pm

    Meget lækker og nem opskrift.

    Svar
  3. Solveig Linnet

    juli 04, 2023 at 6:19 pm

    Det er en skøn forret, som jeg severer med min tomatsalsa.
    Det tog kegler🤗

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required