Bruschetta med grillet peberfrugt, auberginer og squash er fremragende tilbehør til ethvert grillmåltid. Her er en nem opskrift.
Bruschetta med grillet peberfrugt samt squash og auberginer er simpelthen så nemt at lave, når man alligevel har gang i grillen. De grillede grøntsager får en særlig smag af at ligge på en rist over direkte varme fra gas- eller kulgrillen.
Og så er det jo nemt at smide squash- og aubergineskiverne på grillen, hvorefter de blot skal have et par minutter på hver side. Peberfrugterne må godt få lidt længere tid, da smagen for alvor bliver udløst over høj varme.
Du kan bruge alle slags brød til bruschetta med grillet peberfrugt, men jeg synes, at et surbrød er lige i skabet i forhold til smagen og konsistensen. Hvis brødskiverne er store, kan du lavere dem, selvom det ser mest dekorativt ud at servere bruscettaerne hele.
Opskrift på bruschetta med grillet peberfrugt
Bruschetta med grillet peberfrugt
Ingredienser
- 8 skiver brød
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 squash
- 1 aubergine
- 2 peberfrugter - røde
- basilikumblade - til pynt
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær et brød i otte skiver og fordel dem på en bageplade. Dryp dem med olivenolie tilsat det pressede hvidløg.
- Bag i 10 minutter på 200 grader varmluft - eller til de er godt sprøde.
- Skær squash og auberginer i skiver på en centimeter. Skær peberfrugter i store firkanter.
- Pensel grøntsagerne med olie og læg først peberfrugterne på grillen i fem minutter, hvorefter du lægger resten af grøntsagsskiverne på.
- Grill det hele over direkte varme i ca. seks minutter - tre minutter på hver side.
- Læg skiver af squash, auberginer og peberfrugt på brødskiverne og top med salt og peber samt basilikumblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Ekstra tips
Auberginer har godt af at trække i salt et kvarters tid, før de skal steges eller grilles. Herved kommer de af med noget af deres væske, og får en mindre agurke-agtig konsistens.
Drys salt på begge sider af aubergineskiverne og lad dem stå på et spækbræt, inden du griller dem - hvis du har god tid. Har du ikke det, kan de sagtens grilles uden at trække.
Du kan sagtens toppe dine bruschetta med grillet peberfrugt med en skive god mozzarella eller parmesan i flager.
Hvis det ikke er grillvejr, kan du sagtens grille eller bage grøntsagerne i ovnen. De får ikke de sorte stegestriber eller smagen af kul, men du kan tilsætte timian og andre krydderier i den olie, du pensler med for at give mere smag.
Se også vores andre opskrifter på lækre bruschettas:
Bruschetta
Crostini
Svampestuvning på ristet brød
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: