Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Brownies fra Eventkokken - opskrift af Thomas Lillerøj

Brownies fra Eventkokken - opskrift af Thomas Lillerøj

billede til brownies fra Eventkokken
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
124
SHARES
FacebookMessenger124PinterestEmailSMS

Kokken Thomas Lillerøj er blandt andet kendt for sine brownies, og her får du opskriften, så du kan forsøge at gøre ham kunsten efter.

Brownies er altid populære, og her får opskriften på de bedste af slagsen.

Den er leveret af kokken og kogekonen Thomas Lillerøj, der driver Eventkokken og Guldager Forsamlingshus i Esbjerg, og han ved om nogen hvordan man laver verdens bedste brownies!

Der er masser af chokolade i denne opskrift, og det er altså den lækre chokoladekage som kokken selv laver den.

Opskriften passer til et fad på 30 gange 24 centimeter, hvorefter du skærer din brownie ud i passende stykker.

Opskrift på Eventkokkens brownies

Brownies fra Eventkokken

Thomas Lillerøj
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Kokken Thomas Lillerøj er blandt andet kendt for sine brownies, og her får du opskriften, så du kan forsøge at gøre ham kunsten efter.
Antal: 20 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 83 g chokolade smeltet, gerne en luksuschokolade
  • 333 g sukker
  • 222 g smør
  • 2,8 æg
  • 125 g hvedemel
  • 14 g kakao
  • 55 g valnødder
  • 1,7 tsk vaniljesukker
Chokoladecreme
  • 0,8 dl piskefløde svarende til 80 g
  • 44 g chokolade gerne luksuschokolade

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne kommes i en stor skål.
  2. Det hele røres kraftigt sammen til en ensartet blød masse, der fordeles i en silikonebradepande (størrelsen skal være cirka 30 gange 24 centimeter), der er smurt ekstra godt med smeltet smør.
  3. Ved at bruge den rette størrelse, sikrer du dig også den rette højde på kagerne.
  4. Kagemassen smøres helt glat.
  5. Fadet med brownies bages præcis i 35 minutter ved 160 grader i varmluftovn.
  6. Fløden koges op, og heri smeltes chokoladen.
  7. Chokoladecremen fordeles på kagerne, der herefter sættes på køl i cirka 2 timer inden den skæres ud.

Næringsindhold

Kalorier242kcalKulhydrater26gProtein2gFedt15gMættet fedt8gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol51mgNatrium83mgKalium63mgKostfibre1gSukker20gVitamin A370IUVitamin C0.1mgCalcium15mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

OBS: De skæve mål i opskriften skyldes selvfølgelig, at Thomas er vant til at lave store portioner, og denne opskrift er divideret ned, så den passer til et enkelt fad med brownies.

Fakta om brownies

Brownies - eller chokoladebrownies - er en super lækker chokoladekage, der typisk er skåret ud i små kvadratiske stykker. Som du også kan se Thomas Lillerøj har gjort her.

Måske undrer du dig over hvad forskellen på en chokoladekage og en brownie er?

Den korte forklaring er, at brownies er mere tunge i kernen, ofte nærmest saftige og drøje.

Modsat den klassiske chokoladekage, der er let og mere porøs.

Derudover er en brownie ofte bagt med valnødder, og den er sjælden ret høj. I stedet skæres den ud i kvadratiske stykker, som så kan smøres med en chokoladecreme.

Og i det hele taget er brownies mere koncentrede i chokoladesmagen end fætteren, den klassiske chokoladekage.

Første gang begrebet en brownie var tilbage i slutningen af 1800-tallet.

Den tunge chokoladebrownie stammer oprindeligt fra USA, og blev omtalt i flere blade i 1897, men den har selvfølgelig også eksisteret i nogle år inden.

I dag er chokoladebrownies populær over det meste af verden, og nydes på kaffebarer på stort set hele kloden.

Om Thomas Lillerøj:

Kok Thomas Lillerøj.
Kok Thomas Lillerøj fra Eventkokken i Esbjerg.

Kokken Thomas Lillerøj (der helst vil kaldes for kogekone) driver kokkefirmaet Eventkokken og Guldager Forsamlingshus i Esbjerg, hvor han blandt andet leverer mad ud af huset.

Se i øvrigt også min opskrift på en blondie med blåbær - den hvide chokoladebrownie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 12, 2025 at 4:06 pm

    Tak fordi du bruger opskriften -. skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. Camille skriver

    marts 06, 2017 at 7:16 pm

    Lyder lækkert! Kan man lave den dagen før og opbevare den på køl? 🙂

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      marts 06, 2017 at 7:31 pm

      Hej Camille
      Det kan du sagtens, og det bliver de bestemt ikke dårligere af. Thomas laver super gode brownies, så glæd dig 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  3. Malene S skriver

    april 06, 2016 at 9:35 pm

    Bedste brownies og ikke for søde ! Og det er godt. Men vanedannende 🙂

    Malene Sivertsen

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      april 08, 2016 at 8:20 am

      Tak allesammen - jeg sikker på Thomas er glad for de rosende ord. Og ja, hans brownies er super gode, så prøv dem 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  4. Karsten W. skriver

    april 05, 2016 at 9:53 pm

    Gode brownies der er værd at anbefale. Chokoladen ovenpå er god 🙂

    Svar
  5. Lise Nielsen skriver

    april 02, 2016 at 8:30 pm

    Hej
    Bagte dem i dag og det er de bedste brownies ever. Tak Thomas. Alt blev spist op.
    Mvh Lise fra Varde

    Svar
  6. Niels E. skriver

    april 01, 2016 at 9:40 am

    Hej
    Vil bare lige sige, at Thonas Lillerøj er en fremragende. Har flere gange nydt hans mad. Blandt andet i forsamlingshuset i Guldager. Og også fået serveret hans brownies. Smager rigtig godt.
    Mvh Niels fra Esbjerg

    Svar
  7. Andrea Svenningsen skriver

    marts 31, 2016 at 10:32 pm

    Super fin opskrift på brownies fra Thomas men jeg tilsatte tre hele æg og det gik fint ???? Svært at måle 2,8 æg af.
    Vh Andrea

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required