Kokken Thomas Lillerøj er blandt andet kendt for sine brownies, og her får du opskriften, så du kan forsøge at gøre ham kunsten efter.
Brownies er altid populære, og her får opskriften på de bedste af slagsen.
Den er leveret af kokken og kogekonen Thomas Lillerøj, der driver Eventkokken og Guldager Forsamlingshus i Esbjerg, og han ved om nogen hvordan man laver verdens bedste brownies!
Der er masser af chokolade i denne opskrift, og det er altså den lækre chokoladekage som kokken selv laver den.
Opskriften passer til et fad på 30 gange 24 centimeter, hvorefter du skærer din brownie ud i passende stykker.
Opskrift på Eventkokkens brownies
Brownies fra Eventkokken
Ingredienser
- 83 g chokolade - smeltet, gerne en luksuschokolade
- 333 g sukker
- 222 g smør
- 2,8 æg
- 125 g hvedemel
- 14 g kakao
- 55 g valnødder
- 1,7 tsk vaniljesukker
Chokoladecreme
- 0,8 dl piskefløde - svarende til 80 g
- 44 g chokolade - gerne luksuschokolade
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne kommes i en stor skål.
- Det hele røres kraftigt sammen til en ensartet blød masse, der fordeles i en silikonebradepande (størrelsen skal være cirka 30 gange 24 centimeter), der er smurt ekstra godt med smeltet smør.
- Ved at bruge den rette størrelse, sikrer du dig også den rette højde på kagerne.
- Kagemassen smøres helt glat.
- Fadet med brownies bages præcis i 35 minutter ved 160 grader i varmluftovn.
- Fløden koges op, og heri smeltes chokoladen.
- Chokoladecremen fordeles på kagerne, der herefter sættes på køl i cirka 2 timer inden den skæres ud.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
OBS: De skæve mål i opskriften skyldes selvfølgelig, at Thomas er vant til at lave store portioner, og denne opskrift er divideret ned, så den passer til et enkelt fad med brownies.
Fakta om brownies
Brownies - eller chokoladebrownies - er en super lækker chokoladekage, der typisk er skåret ud i små kvadratiske stykker. Som du også kan se Thomas Lillerøj har gjort her.
Måske undrer du dig over hvad forskellen på en chokoladekage og en brownie er?
Den korte forklaring er, at brownies er mere tunge i kernen, ofte nærmest saftige og drøje.
Modsat den klassiske chokoladekage, der er let og mere porøs.
Derudover er en brownie ofte bagt med valnødder, og den er sjælden ret høj. I stedet skæres den ud i kvadratiske stykker, som så kan smøres med en chokoladecreme.
Og i det hele taget er brownies mere koncentrede i chokoladesmagen end fætteren, den klassiske chokoladekage.
Første gang begrebet en brownie var tilbage i slutningen af 1800-tallet.
Den tunge chokoladebrownie stammer oprindeligt fra USA, og blev omtalt i flere blade i 1897, men den har selvfølgelig også eksisteret i nogle år inden.
I dag er chokoladebrownies populær over det meste af verden, og nydes på kaffebarer på stort set hele kloden.
Om Thomas Lillerøj:
Kokken Thomas Lillerøj (der helst vil kaldes for kogekone) driver kokkefirmaet Eventkokken og Guldager Forsamlingshus i Esbjerg, hvor han blandt andet leverer mad ud af huset.
Se i øvrigt også min opskrift på en blondie med blåbær - den hvide chokoladebrownie.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften -. skriv gerne din mening om den her.
Camille
Lyder lækkert! Kan man lave den dagen før og opbevare den på køl? 🙂
Guffeliguf.dk
Hej Camille
Det kan du sagtens, og det bliver de bestemt ikke dårligere af. Thomas laver super gode brownies, så glæd dig 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Malene S
Bedste brownies og ikke for søde ! Og det er godt. Men vanedannende 🙂
Malene Sivertsen
Guffeliguf.dk
Tak allesammen - jeg sikker på Thomas er glad for de rosende ord. Og ja, hans brownies er super gode, så prøv dem 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Karsten W.
Gode brownies der er værd at anbefale. Chokoladen ovenpå er god 🙂
Lise Nielsen
Hej
Bagte dem i dag og det er de bedste brownies ever. Tak Thomas. Alt blev spist op.
Mvh Lise fra Varde
Niels E.
Hej
Vil bare lige sige, at Thonas Lillerøj er en fremragende. Har flere gange nydt hans mad. Blandt andet i forsamlingshuset i Guldager. Og også fået serveret hans brownies. Smager rigtig godt.
Mvh Niels fra Esbjerg
Andrea Svenningsen
Super fin opskrift på brownies fra Thomas men jeg tilsatte tre hele æg og det gik fint ???? Svært at måle 2,8 æg af.
Vh Andrea