Nem og lækker opskrift på sundt stenalderbrød, der bages uden hvedemel. Det hele røres hurtigt sammen og brødet kan bruges som rugbrød.
Klassisk opskrift på et stenalderbrød med masser af kerner, men det bages helt uden brug af hvedemel og rugmel.
Derfor er brødet godt til glutenallergikere, og så smager det altså bare godt.
Brug brødet som du ellers ville bruge rugbrød, men det kan også nydes som sunde stykker af snacks, hvor brødet skæres i skiver.
Bemærk dog, at brødet på grund af de mange kerner, nødder og olie indeholder en del kalorier, men det er altså sundt. God bageplyst.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på stenalderbrød
Stenalderbrød
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 100 g solsikkekerner
- 100 g græskarkerner
- 100 g mandler
- 100 g sesamfrø
- 100 g hørfrø
- 5 æg
- 1,5 tsk salt
- 50 g olivenolie
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 160 grader over- og undervarme.
- Kom alle kernerne i en skål sammen med æg og salt, og rør det godt sammen. Til sidst røres olivenolie i.
- Smør en rugbrødsform og beklæd den med bagepapir. Med bagepapiret lettes rengøringen.
- Kom "dejen" i formen og bag dit stenalderbrød på næst nederste rille i en time.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag det færdigbagte stenalderbrød ud af ovnen og derefter ud af formen.
Lad det køle helt af på en rist.
Brødet kan opbevares på køl i op til en uge, men du kan også skære det i skiver og fryse det ned. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om stenalderbrødet her.