Lav en lækker broccolilasagne uden kød. En nem og sund opskrift med masser af broccoli og gulerødder, som hele familien vil elske at spise.
Broccolilasagne er en lækker og sund variant af den klassiske lasagne, men denne er lavet uden kød.
I stedet er den fyldt med masser af broccoli, gulerødder og peberfrugt, og du savner med garanti ikke kødet i lasagnen.
Det er en nem ret, og jeg er sikker på at hele familien vil elske den, og den kan hurtigt blive en ny og sund livret hjemme hos jer.
Opskriften er beregnet til mindst fire personer, og rester er fine dagen efter. Se også min populære opskrift på italiensk lasagne med oksekød.
Opskrift på broccolilasagne
Broccolilasagne
Ingredienser
- 400 g broccoli - finthakket
- 200 g gulerødder - finthakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 100 g løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 4 dl hønsebouillon - af 4 dl. kogende vand og 1 terning
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 tsk paprika
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce
- 3 spsk smør
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 1 tsk muskatnød - revet
- salt
Lasagneplader
- 15 lasagneplader
Fremgangsmåde
- Til broccolilasagne starter du med at gøre grøntsagerne klar. Det vil sige broccoli, gulerødder, peberfrugt, løg og hvidløg. Du kan faktisk med fordel snitte dem i Thermomixer eller anden køkkenmaskine, hvor du kan snitte dem hurtigt.
- Svits grøntsagerne i lidt olie på en meget varm pande i et par minutter, og tilsæt så hakkede tomater, tomatkoncentrat, hønsebouillon, engelsk sauce, oregano og paprika.
- Lad det simre mens du laver bechamelsauce, og smag derefter til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- bechamelsauce laver du ved at smelte smør i gryde, hvorefter hvedemel piskes. Pisk derefter mælk i indtil den rette konsistens er opnået. Riv muskatnød i, og smag til med salt. Lad bechamelsaucen simre i 5 minutter for at fjerne smagen af mel.
- Samling af broccolilasagne: Læg et lille lag af grøntsagssovsen nederst i et ovnfast fad, hvor der er plads til tre lasagneplader ved siden ad hinanden. Derpå lægges lasagneplader, et lag grøntsagssovs og så lidt bechamelsovs.
- Fortsæt på sammen måde indtil du har 5 lag pastaplader, og slut af med grøntsagssovs og bechamelsovs.
- Bag den sunde lasagne ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Broccolilasagne må gerne hvile 10 minutter inden servering, da den er rygende varm. Og den må gerne lige sætte sig.
Den sunde lasagne serveres sammen med en lækker tomatsalat.
Se også mine opskrifter på:
Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgitte
Helt utrolig lækkert.
Bente Warner
Kan broccolilasagnen fryses?
Er det bedst før /eller efter bagning?
Mette Dragsholt
Hej. Mangler du ikke mælk i bechamelsovsen
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Jo da - den var hoppet ud af listen. Men nu er det skrevet ind - ca. 5 deciliter mælk, måske lidt mere 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger