Min opskrift på broccoligryde. En nem og hurtig gryderet med broccoli, kylling og tomater, og det er en skøn hverdagsret til hele familien.
Broccoligryde er en dejlig og nem hverdagsret med den sunde broccoli, kyllingebryst i tern og små tomater.
Jeg har udviklet opskriften ud fra den skulle være både nem, hurtig og sund, og samtidig heller ikke indeholde alt for mange ingredienser. Det synes jeg er lykkedes meget godt.
Gryderetten er samtidig børnevenlig, og den er et godt bud på hvordan du får især børn til at spise lidt mere broccoli.
Du kan lave retten i en gryde eller dyb sauterpande med låg, og der er nok til 4 personer. Tilbehør kan være enten kartofler, ris eller pasta. Et stykke groft brød passer også fint til.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nem broccoligryde
Broccoligryde
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst - i tern
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - eller mere, finthakket
- 1 spsk olivenolie - eller rapsolie
- 3 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 tsk oregano
- 2,5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
- 1 tsk sennep - eller mere
- 1 broccoli - i små buketter
- 200 g tomater - små
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til broccoligryde starter du med at skære 500 g kyllingebryst ud i mindre tern. Hak også 1 løg og 4 fed hvidløg fint.
- I en god gryde eller dyb sauterpande brunes kyllingekødet nu grundigt ved en høj varme og uden olie. Det skal have en god stegeskorpe.
- Kom løg og hvidløg ved sammen med 1 spsk olivenolie, og sauter det med i et minuts tid.
- Hæld 3 dl vand ved sammen med 1 terning hønsebouillon og 1 tsk oregano, læg låget på, skru lidt ned for varmen og lad det simre 8-10 minutter.
- Imens skæres 1 broccoli ud i små/mindre buketter.
- Tag låget af gryden og hæld 2,5 dl madlavningsfløde i. Kom også 1 tsk sennep i og rør rundt. Tilsæt broccolibuketterne og læg 200 g tomater (små) øverst.
- Læg låget på igen og lad nu broccoligryden simre under låg i 5-10 minutter, afhængig af hvor meget eller lidt bid du ønsker i broccolien.
- Til sidst smages til med friskpresset citronsaft, evt. lidt sennep samt salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige broccoligryde serveres straks sammen med kogte kartofler, ris eller pasta. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Inger
Fantastisk ret 👍🏽
Er den fryseegnet ?
Holger Rørby Madsen
Hej Inger
Ja, du kan sagtens fryse broccoligryden ned.
BH Holger
Kirsten
Uhm....Lige den opskrift jeg vil bruge på lørdag, når mine 2 veninder kommer. Tusind tak.
Holger Rørby Madsen
Tak for det, Kirsten, og det skal nok blive godt 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Ida Holm
Lækker og nem
Ebbe Pedersen
Hej, skal der jævning i for at gøre den tykkere?
Mvh Ebbe Pedersen
Holger Rørby Madsen
Hej Ebbe
Det kan du godt gøre - men jeg synes ikke det er nødvendigt 🙂
Alt det bedste
Holger
Elin Viborg Knudsen
Lyder super, vil prøve den en af dagene
Lis Deleuran
Kære Holger. Hold da op!!! sikke en dejlig opskrift. den glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Indkøbssedlen ER skrevet.
TAK❤️Lis
Holger Rørby Madsen
Hvor er du sød, Lis - tusind tak - håber den falder i din smag.
Alt det bedste
Holger
Bernhard
Hej Holger,
blot en ide -vil du ikke lade os at vide til hvor mange personer opskriften er til.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på min broccoligryde. Kom også gerne med din vurdering af opskriften her.