• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Broccoligryde - hurtig opskrift på gryderet med broccoli

Broccoligryde - hurtig opskrift på gryderet med broccoli

broccoligryde
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
143
SHARES
FacebookMessenger143PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. juni 2024 - Udgivet:  18. juni 2024

Broccoligryde er en dejlig og nem hverdagsret med den sunde broccoli, kyllingebryst i tern og små tomater.

Jeg har udviklet opskriften ud fra den skulle være både nem, hurtig og sund, og samtidig heller ikke indeholde alt for mange ingredienser. Gryderetten er samtidig børnevenlig, og den er et godt bud på hvordan du får især børn til at spise lidt mere broccoli.

Du kan lave retten i en gryde eller dyb sauterpande med låg, og der er nok til 4 personer. Tilbehør kan være enten kartofler, ris eller pasta. Et stykke groft brød passer også fint til.

Oversigt
  • Broccoligryde
  • Tips
  • Broccolifad med kylling i ovn på 30 minutter
  • Broccoli kogetid
  • Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
  • Broccolisalat med eller uden bacon
  • Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
  • Nem broccolitærte med eller uden bacon
  • FAQ
  • Kommentarer
broccoligryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Broccoligryde

5 fra 5 stemmer
Min opskrift på broccoligryde. En nem og hurtig gryderet med broccoli, kylling og tomater, og det er en skøn hverdagsret til hele familien.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 293
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst - i tern
  • 1 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - eller mere, finthakket
  • 1 spsk olivenolie - eller rapsolie
  • 3 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 tsk oregano
  • 2,5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 1 tsk sennep - eller mere
  • 1 broccoli - i små buketter
  • 200 g tomater - små
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til broccoligryde starter du med at skære 500 g kyllingebryst ud i mindre tern. Hak også 1 løg og 4 fed hvidløg fint.
  2. I en god gryde eller dyb sauterpande brunes kyllingekødet nu grundigt ved en høj varme og uden olie. Det skal have en god stegeskorpe.
  3. Kom løg og hvidløg ved sammen med 1 spsk olivenolie, og sauter det med i et minuts tid.
  4. Hæld 3 dl vand ved sammen med 1 terning hønsebouillon og 1 tsk oregano, læg låget på, skru lidt ned for varmen og lad det simre 8-10 minutter.
  5. Imens skæres 1 broccoli ud i små/mindre buketter.
  6. Tag låget af gryden og hæld 2,5 dl madlavningsfløde i. Kom også 1 tsk sennep i og rør rundt. Tilsæt broccolibuketterne og læg 200 g tomater (små) øverst.
  7. Læg låget på igen og lad nu broccoligryden simre under låg i 5-10 minutter, afhængig af hvor meget eller lidt bid du ønsker i broccolien.
  8. Til sidst smages til med friskpresset citronsaft, evt. lidt sennep samt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 293kcalKulhydrater: 19gProtein: 34gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 88mgNatrium: 411mgKalium: 1.219mgKostfibre: 5gSukker: 8gVitamin A: 1.513IUVitamin C: 148mgCalcium: 183mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige broccoligryde serveres straks sammen med kogte kartofler, ris eller pasta. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Broccolifad med kylling i ovn på 30 minutter

4.6 fra 46 stemmer
Min opskrift på broccolifad med kylling, som er en dejlig og nem ret i fad. Du kan lave maden på cirka 30 min., og den serveres med pasta.
Gå til opskrift
billederesultat for broccolifad med kylling

Broccoli kogetid

4.7 fra 34 stemmer
Broccoli er en af de sundeste grøntsager vi har, men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger den. Her er den perfekte broccoli kogetid.
Gå til opskrift
broccoli kogetid

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

4.5 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Gå til opskrift
billede med Amagergryde

Broccolisalat med eller uden bacon

4.8 fra 49 stemmer
Her er den bedste opskrift på broccolisalat med eller uden bacon. En lækker salat med masser af broccoli, mandler og en dejlig dressing.
Gå til opskrift
broccolisalat med eller uden bacon

Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder

5 fra 2 stemmer
Min opskrift på en nem broccoligratin. Jeg laver min gratin med en tyk mælkesovs, broccoli, gulerødder og med lidt rasp på toppen.
Gå til opskrift
billede med broccoligratin

Nem broccolitærte med eller uden bacon

4.8 fra 35 stemmer
Den bedste opskrift på nem broccolitærte, der kan laves med eller uden bacon. Klassisk tærtebund, der fyldes med broccoli og æggemasse.
Gå til opskrift
billede med broccolitærte

FAQ

Kan man fryse broccoligryde?

Du kan sagtens fryse rester af broccoligryden ned i en tæt beholder. Kan opvarmes i en gryde. Måske tilsat lidt mere væske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger

    februar 14, 2025 at 10:21 am

    Fantastisk ret 👍🏽
    Er den fryseegnet ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2025 at 4:43 pm

      Hej Inger
      Ja, du kan sagtens fryse broccoligryden ned.
      BH Holger

      Svar
  2. Kirsten

    februar 10, 2025 at 9:05 am

    Uhm....Lige den opskrift jeg vil bruge på lørdag, når mine 2 veninder kommer. Tusind tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2025 at 3:29 pm

      Tak for det, Kirsten, og det skal nok blive godt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ida Holm

    august 10, 2024 at 1:15 am

    Lækker og nem

    Svar
  4. Ebbe Pedersen

    juni 22, 2024 at 7:03 pm

    Hej, skal der jævning i for at gøre den tykkere?
    Mvh Ebbe Pedersen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 23, 2024 at 6:22 am

      Hej Ebbe
      Det kan du godt gøre - men jeg synes ikke det er nødvendigt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Elin Viborg Knudsen

    juni 21, 2024 at 10:52 pm

    Lyder super, vil prøve den en af dagene

    Svar
  6. Lis Deleuran

    juni 20, 2024 at 9:16 am

    Kære Holger. Hold da op!!! sikke en dejlig opskrift. den glæder jeg mig helt vildt til at prøve. Indkøbssedlen ER skrevet.
    TAK❤️Lis

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 20, 2024 at 9:23 am

      Hvor er du sød, Lis - tusind tak - håber den falder i din smag.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Bernhard

    juni 19, 2024 at 5:29 pm

    Hej Holger,
    blot en ide -vil du ikke lade os at vide til hvor mange personer opskriften er til.

    Svar
  8. Holger Rørby Madsen

    juni 18, 2024 at 10:45 am

    Tak fordi du bruger opskriften på min broccoligryde. Kom også gerne med din vurdering af opskriften her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required