Her er den bedste opskrift på broccolisalat med eller uden bacon. En lækker salat med masser af broccoli, mandler og en dejlig dressing.
Se her hvordan du laver verdens bedste broccolisalat med eller uden bacon, der både er sund og nærende.
Broccoli er en af de sundeste grøntsager, og derfor er den både god og mættende i en salat. Vi bør jo i det hele taget spise mere kål.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men du kan også servere salaten som et måltid med groft brød til.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på broccolisalat
Broccolisalat med eller uden bacon
Ingredienser
- 1 broccoli - delt i små buketter
- 75 g gulerødder - rives groft
- 1 rødløg - halveret, skåret i tynde både/skiver
- 50 g mandler - hakkes groft
- 40 g tranebær - tørrede
Dressing
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- 1 tsk sennep - sød
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl broccoli under vandhanen, og del den i små buketter, som kommes i en skål. Lav ikke broccolibuketterne for store, da din broccolisalat så kan blive for grov.
- Riv gulerødder groft og kom dem ned til broccolibuketterne.
- Rør mayonnaise, citronsaft, sennep, sukker til dressing sammen, og smag den godt til med salt og friskkværnet peber.
- Vend dressingen sammen med broccoli og gulerødder.
- Fordel broccolisalaten i et passende fad, og pynt med rødløg, mandler og tranebær.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Broccolisalat er en både nem og meget mættende salat, der samtidig er flot i salatskålen på grund af broccoliens flotte, grønne farve.
Nyd den som tilbehør - eller servér den gerne som et måltid sammen med groft brød. Det er altså en lækker ret.
En simpel, men meget lækker salat, der indeholder masser af vitaminer.
Server broccolisalaten til blandt andet en god ribeye eller til en ovnstegt culottesteg.
Med eller uden bacon
Salat med broccoli kan sammensættes på mange måder, men denne er en opskrift, som jeg gang på gang vender tilbage til. Den kan laves med eller uden bacon.
Broccolisalaten indeholder blandt andet revne gulerødder og hakkede mandler, og det giver en fantastisk salat. Dertil en nem og lækker dressing.
Ønskes bacon i broccolisalaten steges 100 gram bacontern sprøde og drysses over.
Typiske spørgsmål om broccolisalat
Du kan sagtens lave broccolisalaten uden bacon. Det bliver den ikke dårligere af. Du behøver ikke tilsætte andet i stedet for baconen, salaten kan sagtens stå alene uden bacon.
Følger du denne opskrift som beskrevet, så er der ca. 234 kalorier på pr. person i broccolisalaten. Hvis du dropper mayonnaisen, eller skærer ned på mængden af den, kan du få kalorieindholdet endnu længere ned. Men mayoen tilfører også smag.
Broccoli er en af de mest sunde grøntsager overhovedet, og den indeholder blandt andet masser af C-vitamin, A-vitamin og K-vitamin, men også mange andre gode næringsstoffer. Så spis endelig løs og gerne hver dag.
Nej, det behøver du bestemt ikke. Men husk at skære den ud i små buketter, så de er nemme at spise. Men kom gerne den rå broccoli i salaten. Ønsker du alligevel at tilberede den lidt, skal den blot dampes indtil den netop får den flotte grønne farve, og det tager ikke mange sekunder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Line Nielsen
En virkelig lækker og velsmagende salat, savner slet ikke baconen 5 stjerner herfra.
Hilsen Rose
Jytte Steen
Min favorit salat 😜
Holger Rørby Madsen
Tusind tsk Jytte - hvor er det sødt af dig.
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Det er et klart plus med bacon i denne salat. Så godt.
Linda
This is an absolutely wonderful dish. We really enjoy it during "broccoli season". (Sorry for not writing in Danish, but I'm a bit rusty in writing it.)
Rikke
Hej😊
Jeg kunne godt tænke mig, at I skiver hvilken sennep du bruger i opskrifterne, da der findes mange i forskellige konsistenser.
Tak for alle jeres holde opskrifter, som jeg bruger flittigt både til hverdag og fest.
Jane Jensen
I din overskrift står der ‘dampede’ buketter, men jeg synes ikke, det fremgår af opskriften, at de dampes? Jeg foretrækker nu absolut også broccolien rå, så ingen beklagelse herfra, kun en undren ….
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Tak for det, og du har fuldstændig ret. Det var en fejl fra en tidligere opskrift, men den er rettet nu. Selvfølgelig skal broccolisalat laves med rå broccoli 🙂
Alt det bedste
Holger