• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

billederesultat for braiseret kalvekød
4.8 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
216
SHARES
FacebookMessenger216PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. februar 2024 - Udgivet:  5. november 2022

Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.

Braiseret kalvekød lyder måske som en fin, dyr og besværlig ret, men den er lige det modsatte.

Gryderetten laves med kalvetykkam, der er et relativt billigt stykke kød, så her får du altså meget mad for pengene.

Det er simremad, så kalvegryden tager lidt tid at lave, hvor kødet koges mør. Men det er hele ventetiden værd, og gryderetten passer næsten sig selv imens.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på braiseret kalvekød

billederesultat for braiseret kalvekød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos

4.79 fra 23 stemmer
Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 376
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kalvetykkam
  • 3 skalotteløg
  • 200 g champignon
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 3 kviste timian
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dl fløde
  • 3 spsk kalvefond - koncentreret
  • 1 dl vand
  • persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kalvetykkam skæres ud i store og grove tern. Store stykker fedt skæres fra og kasseres.
  2. Skalotteløg hakkes groft, champignon skæres i skiver, mens gulerødder og persillerødder skæres i mundrette stykker.
  3. Find en god stegegryde frem, gerne en støbejernsgryde, og brun kalvekødet grundigt ved høj varme i smør. Kødet skal have en god stegeskorpe, da det tilfører din gryderet mere smag. Brun gerne kødet over to omgange, så det netop får den ønskede stegeskorpe. Tag kødet op.
  4. Kom champignonskiverne i gryden og steg dem godt af. Tilsæt så skalotteløg og lad det svitse et minuts tid. Derefter kommes gulerødder og persillerødder i gryden. Steg videre et minuts tid.
  5. Kødet kommes nu tilbage i gryden, hvor du også tilfører en stor spiseskefuld hvedemel (det vil jævne saucen undervejs). Vend det rundt.
  6. Kom så tomaterne i gryden sammen med fløde, kalvefond og vand. Pluk bladene af nogle kviste timian og kom dem ved. Spar ikke på timianen, da den giver god smag i en gryderet med braiseret kalvekød.
  7. Lad nu retten simre under låg i cirka to timer og 30 minutter, hvor den stort set kan passe sig selv.
  8. Lav kartoffelmos som anvist i linket, så den er klar når gryderetten er færdig.
  9. Til sidst smages din kalvegryde til med salt og friskkværnet peber. Vend hakket persille og lidt mere timian i. Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule kold vand.

Næringsindhold

Kalorier: 376kcalKulhydrater: 13gProtein: 45gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 184mgNatrium: 766mgKalium: 1185mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 10656IUVitamin C: 8mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Braiseret kalvekød serveres straks med kartoffelmos og et stykke godt madbrød.

Se også mine opskrifter på:

Ungarsk gullasch med kartoffelmos

4.7 fra 78 stemmer
Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags gullasch (gullash) med kartoffelmos. En populær gryderet med oksekød, paprika og champignon.
Gå til opskrift
billede med gullasch med kartoffelmos

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    november 12, 2022 at 2:48 pm

    Hej Holger.
    Det er en fantastisk dejlig ret.
    Tsk for den.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 13, 2022 at 6:42 am

      Hej Jolanda
      Tusind tak - og det er skønt at høre.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
      • Lise

        marts 22, 2024 at 11:45 am

        Ser rigtigt lækkert ud. Vil det blive for tørt med kalveklump, eller kan du henvise til en opskrift med kalveklump?
        Hvor kan man købe cherrytomater på dåse? Er aldrig stødt på dem.
        Tak for gode opskrifter, som jeg tit anvender!

  2. Britta

    august 18, 2022 at 8:52 am

    Tak for dejlige retter laver ofte mad ud fra dem.dog er der en ting jeg bliver irriteret over det er når du bruger det gamle mål en potte ved ikke hvor meget det er

    Svar
  3. Jannie

    marts 01, 2021 at 1:09 pm

    Hvor meget er en dåse cherrytomat?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 02, 2021 at 9:09 am

      Hej Jannie
      Som en alm. dåse hakkede tomater - cirka 400 gram 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required