Min opskrift på braiseret kalvekød i gryde. En nem og lækker simreret med kalvetykkam, rodfrugter og en meget lækker sauce. God gæstemad.
Braiseret kalvekød lyder måske som en fin, dyr og besværlig ret, men den er lige det modsatte.
Gryderetten laves med kalvetykkam, der er et relativt billigt stykke kød, så her får du altså meget mad for pengene.
Det er simremad, så kalvegryden tager lidt tid at lave, hvor kødet koges mør. Men det er hele ventetiden værd, og gryderetten passer næsten sig selv imens.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på braiseret kalvekød
Braiseret kalvekød i gryde med kartoffelmos
Ingredienser
- 800 g kalvetykkam
- 3 skalotteløg
- 200 g champignon
- 2 gulerødder
- 2 persillerødder
- 3 kviste timian
- 1 spsk hvedemel
- 1 dåse cherrytomater
- 1 dl fløde
- 3 spsk kalvefond - koncentreret
- 1 dl vand
- persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kalvetykkam skæres ud i store og grove tern. Store stykker fedt skæres fra og kasseres.
- Skalotteløg hakkes groft, champignon skæres i skiver, mens gulerødder og persillerødder skæres i mundrette stykker.
- Find en god stegegryde frem, gerne en støbejernsgryde, og brun kalvekødet grundigt ved høj varme i smør. Kødet skal have en god stegeskorpe, da det tilfører din gryderet mere smag. Brun gerne kødet over to omgange, så det netop får den ønskede stegeskorpe. Tag kødet op.
- Kom champignonskiverne i gryden og steg dem godt af. Tilsæt så skalotteløg og lad det svitse et minuts tid. Derefter kommes gulerødder og persillerødder i gryden. Steg videre et minuts tid.
- Kødet kommes nu tilbage i gryden, hvor du også tilfører en stor spiseskefuld hvedemel (det vil jævne saucen undervejs). Vend det rundt.
- Kom så tomaterne i gryden sammen med fløde, kalvefond og vand. Pluk bladene af nogle kviste timian og kom dem ved. Spar ikke på timianen, da den giver god smag i en gryderet med braiseret kalvekød.
- Lad nu retten simre under låg i cirka to timer og 30 minutter, hvor den stort set kan passe sig selv.
- Lav kartoffelmos som anvist i linket, så den er klar når gryderetten er færdig.
- Til sidst smages din kalvegryde til med salt og friskkværnet peber. Vend hakket persille og lidt mere timian i. Ønskes en tykkere sovs, kan den jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule kold vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Braiseret kalvekød serveres straks med kartoffelmos og et stykke godt madbrød.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jolanda
Hej Holger.
Det er en fantastisk dejlig ret.
Tsk for den.
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Tusind tak - og det er skønt at høre.
Alt det bedste til dig
Holger
Lise
Ser rigtigt lækkert ud. Vil det blive for tørt med kalveklump, eller kan du henvise til en opskrift med kalveklump?
Hvor kan man købe cherrytomater på dåse? Er aldrig stødt på dem.
Tak for gode opskrifter, som jeg tit anvender!
Britta
Tak for dejlige retter laver ofte mad ud fra dem.dog er der en ting jeg bliver irriteret over det er når du bruger det gamle mål en potte ved ikke hvor meget det er
Jannie
Hvor meget er en dåse cherrytomat?
Holger Rørby Madsen
Hej Jannie
Som en alm. dåse hakkede tomater - cirka 400 gram 🙂
Alt det bedste
Holger