• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Gammeldags bradepandekage med æbler

Gammeldags bradepandekage med æbler

billederesultat for bradepandekage med æbler og kanel
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
143
SHARES
FacebookMessenger143PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  6. september 2023

Her får du Danmarks bedste opskrift på en gammeldags bradepandekage med æbler. Men se også hvordan den laves med kakao, rabarber eller pærer.

Den gammeldags bradepandekage med æbler er en af de særdeles populære kager, som er god til mange anledninger.

Brug den lækre æblekage som den perfekte kollegakage, til ungerne i en klassens time kage, eller bare når du lige har lyst til en af de allerbedste kager.

Bradepandekage med æbler er utrolig nem at røre sammen, og den egner sig fint til at bage sammen med børnene.

Den indeholder blandt andet også kanel, men bradepandekagen kan sagtens også laves med andet fyld end æbler.

Længere nede i opskriften kan du se hvordan du laver den med kakao som en chokolade bradepandekage, eller prøv med pærer eller rabarber.

Danmarks bedste bradepandekage kan såmænd også laves med blommer eller banan, så mulighederne er mange.

Se også: Kanelkage med chokoladeglasur

Opskriften passer til en bradepande på cirka 22 gange 28 centimer - eller nogenlunde tilsvarende. Er bradepanden en smule mindre, ja så bliver kagen lidt højere, og modsat hvis formen er en anelse større. SAe også min opskrift på verdens bedste æblekage.

Opskrift på bradepandekage med æbler

billederesultat for bradepandekage med æbler og kanel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags bradepandekage med æbler og kanel

4.75 fra 44 stemmer
Her får du Danmarks bedste opskrift på en gammeldags bradepandekage med æbler. Men se også hvordan den laves med kakao, rabarber eller pærer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 382
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g smør - meget blødt
Fyld
  • 2 store æbler - eller tre små
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde
 

  1. Slå æggene ud i en skål, og tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk æggemassen luftigt med en elpisker. Det tager 4-5 minutter.
  2. I en anden skål vejer du hvedemel af, og blander det med kanel og bagepulver.
  3. Find en dejskraber frem og vend hvedemelet i æggemassen.
  4. Derefter vendes det meget bløde smør i, og fold nu dejen sammen indtil du er sikker på, at der ikke længere er klumper i dejen.
  5. Gør fyldet klar. Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblerne skæres i tynde både. Om du vil skrælle æblerne eller ej er op til dig, men jeg synes det er en skam at gøre det. Vend æblebådene sammen med sukker og kanel.
  6. Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel dejen i den. Stik derefter æblebådene ned i dejen, så de er næsten dækket til. Slut af med at drysse din bradepandekage med lidt sukker.
  7. Stil din bradepandekage med æbler ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og her skal bages i cirka 45 minutter. Prik i den for at mærke om den er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier: 382kcalKulhydrater: 49gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 108mgNatrium: 439mgKalium: 114mgKostfibre: 2gSukker: 30gVitamin A: 667IUVitamin C: 3mgCalcium: 26mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte bradepandekage nydes med en klat flødeskum eller creme fraiche.

Bradepandekage med pærer

Du kan også lave en lækker bradepandekage med pærer, og her skifter du blot æblerne ud med pærer.

Du skal bruge tre pærer, og du kan sagtens anvende både Conference og Clara Friis pærer.

Pærerne skæres ligeledes i mindre både.

Bagetiden er selvfølgelig den samme.

Bradepandekage med blommer

Bradepandekage med blommer er en anden klassiker, og den er også nem at gå til.

Her skal du bruge cirka 400 gram blommer, som skæres i mindre stykker. Brug gerne de lækre Victoria blommer.

Dejen fordeles i bradepanden, hvorefter blommerne stikkes ned i dejen.

Når du anvender blommer, skal du ikke bruge kanel, så denne udelader du blot fra opskriften.

Bradepandekage med rabarber

En anden usandsynlig lækker udgave er bradepandekage med rabarber.

Her bruger du 400 gram rabarber, der skæres i cirka en centimeter tykke skiver.

De vendes med sukker og kanel - altså ligesom du ellers gør med æblerne.

Når dejen er fordelt i bradepanden, trykkes rabarberstykkerne ned i dejen, og så er det ellers blot at bage kagen i cirka 45 minutter ved 175 grader varmluft.

Bradepandekage med chokolade

En anden populær variant er bradepandekage med chokolade. Eller rettere med kakao.

Her tilsættes tre eller fire spiseskefulde kakao til dejen, og igen skal du udelade kanel. Og selvfølgelig æblerne.

I stedet får du en lækker chokoladekage bagt i bradepanden, og du kan afslutte med glasur og kokos.

Vil du gøre kagen endnu mere lækker, kan der tilsættes 75 gram hakket mørk chokolade, der blot røres ind i dejen.

Den smager altså super godt!

Bradepandekage med banan

Endelig skal vi da også lige huske en bradepandekage med banan.

Her moser du to modne bananer, som røres ind i dejen. Her skal du tilsætte to teskefulde kanel i stedet for den ene, men ellers er fremgangsmåden den samme.

Bagetiden er ligeledes 45 minutter.

Se også mine populære opskrifter på æblecrumble, apple pie og den gammeldags æblekage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Beyer-Lassen

    februar 02, 2025 at 11:33 am

    Hej Holger
    Bradepande er et vidt begreb. Jeg mangler størrelse/r

    Svar
  2. Nina Larsen

    august 22, 2024 at 2:33 pm

    Hej. Jeg er rigtig glad for mange af dine opskrifter. Jeg laver mad i vores ejerforhilsenening en gang om måneden, hvor vi samles 30-35 til spisning hver gang. Da min søn skal giftes næste lørdag er jeg presset på tid, og jeg vil derfor spørge, om jeg kan fryse bradepandekagen med æbler? jeg vil selvfølgelig tage den ud af fryseren i god tid, så jeg kan lune den i ovnen inden servering.

    Bedste hilsner
    Nina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 22, 2024 at 3:32 pm

      Hej Nina
      Mange tak for de pæne ord - og du kan sagtens fryse bradepandekagen ned, og så blot lune den i ovnen inden servering. Det bliver den bestemt ikke dårligere af.
      Og tillykke med ham.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kirsten

    oktober 16, 2023 at 11:09 am

    Kanel ?

    Er det blandet med sukker eller bare ren kanel ??

    Svar
  4. Camilla

    august 15, 2023 at 8:58 am

    Passer denne til ovnens almindelige bradepande? Der står bare mængde 8. Synes det virker lidt voldsomt, hvis der så kun er til 8 personer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 15, 2023 at 9:11 am

      Hej Camilla
      Nej, til en hel bradepande vil jeg fordoble opskriften - så passer den fint 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required