Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Sådan laver du bouquet garni til suppe eller gryderet

Sådan laver du bouquet garni til suppe eller gryderet

billederesultat for bouquet garni
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS

Her kan du se hvordan du nemt laver en bouquet garni, der blandt andet bruges til gryderetter og supper. Det er en fransk specialitet.

Bouquet garni har man anvendt i det franske køkken er flere hundrede år, og det er en ganske simpel opfindelse, der giver masser af smag.

Der findes mange måder at lave en bouquet garni på, afhængig af hvad man skal bruge den til. Altså i forhold til hvilken ret man er ved at lave.

Jeg plejer ofte at lave denne med porre, bladselleri, laurbærblad, timian, sorte peberkorn, bredbladet persille og hvidløg.

Det er typisk sådan en jeg kommer i en god gryderet, mens jeg i supper ofte laver en buket af persille, timian og et par laurbærblade.

Du kan enten binde en bouquet garni sammen - eller komme den i en lille stofpose.

Mængden af de forskellige ingredienser kan varieres - også i forhold til hvor stor en portion suppe eller gryde ret du har gang i. Sikkert er dog, at buketten tilfører masser af smag, aroma og duft i din mad.

Helt generelt tilsættes krydderbuketten blot i din ret eller suppe, og jo længere tid den koges med, jo mere smag får du ud af den. Anvendes udelukkende en bouquet garni af friske krydderurter, skal den blot være i retten i 30-60 minutter.

Udover de anførte ingredienser kan man også anvende eks. rosmarin, salvie, enebær og meget andet.

Indhold
  • Her kan du se hvordan du nemt laver en bouquet garni, der blandt andet bruges til gryderetter og supper. Det er en fransk specialitet.
  • Bouquet garni
  • Tips
  • Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
  • Oksekødssuppe - gammeldags opskrift på klar suppe med boller
  • Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling
  • Kommentarer

Bouquet garni

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 2 minutter min
Her kan du se hvordan du nemt laver en bouquet garni, der blandt andet bruges til gryderetter og supper. Det er en fransk specialitet.
Antal: 1 stk.
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 porre ca. 8 centimeter
  • 1 stængel bladselleri ca. 8 centimeter
  • 1 laurbærblad
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt timian
  • Lidt persille bredbladet
  • 10 peberkorn sorte
  • bomuldssnor

Fremgangsmåde

  1. Klargør grøntsager og krydderurter. Skær et stykke af porren og bladselleri, og find 3-4 kviste frisk timian og lidt bredbladet persille frem. Som du kan se på billedet.
  2. Kom det hele i en lille stofpose - eks. et stykke ostelærred (husk det skal være ubleget). Bindes sammen med et stykke bomuldssnor.
  3. En anden metode er, at du snitter porrestykket op på langs, og derefter lægger det øvrige indhold på. Luk derefter porren sammen, og bind tæt med et stykke bomuldssnor. Begge metoder er fint.
  4. Bruges bouquet garni til en suppe, som man typisk skal sigte/si, behøver du ikke pakke krydderurterne ind. Modsat er det praktisk i eks. en god gryderet.

Næringsindhold

Kalorier64kcalKulhydrater15gProtein2gFedt0.4gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.01gNatrium20mgKalium201mgKostfibre2gSukker4gVitamin A1603IUVitamin C15mgCalcium72mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

En bouquet garni kan som sagt laves på utallige måder, og det her er bare den jeg bruger mest.

En mere simpel og klassisk udgave er et bundt bestående af persille, timian og laurbærblade. Naturligvis bundet sammen med lidt bomuldssnor.

Buketten kommes i suppen eller gryderetten, og koges med i lang tid, hvor smagsstofferne så flyder smukt ud i retten.

Til sidst fiskes din bouquet garni nemt op og kasseres. Uanset om den er i pose eller ej.

Se også disse opskrifter:

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

4.8 fra 32 stemmer
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Gå til opskrift
billede med boeuf bourguignon

Oksekødssuppe - gammeldags opskrift på klar suppe med boller

4.7 fra 38 stemmer
Opskrift på hjemmelavet oksekødssuppe, der er en klar suppe med boller. Kog suppeben med grøntsager i tre timer, og sigt suppen.
Gå til opskrift
billederesultat for oksekødssuppe

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

4.8 fra 57 stemmer
Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingesuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required