• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Bouquet garni

Bouquet garni

billederesultat for bouquet garni
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. oktober 2022 - Udgivet:  13. januar 2021

Her kan du se hvordan du nemt laver en bouquet garni, der blandt andet bruges til gryderetter og supper. Det er en fransk specialitet.

Bouquet garni har man anvendt i det franske køkken er flere hundrede år, og det er en ganske simpel opfindelse, der giver masser af smag.

Der findes mange måder at lave en bouquet garni på, afhængig af hvad man skal bruge den til. Altså i forhold til hvilken ret man er ved at lave.

Jeg plejer ofte at lave denne med porre, bladselleri, laurbærblad, timian, sorte peberkorn, bredbladet persille og hvidløg.

Det er typisk sådan en jeg kommer i en god gryderet, mens jeg i supper ofte laver en buket af persille, timian og et par laurbærblade.

Du kan enten binde en bouquet garni sammen - eller komme den i en lille stofpose.

Mængden af de forskellige ingredienser kan varieres - også i forhold til hvor stor en portion suppe eller gryde ret du har gang i.

Sikkert er dog, at buketten tilfører masser af smag, aroma og duft i din mad.

Helt generelt tilsættes krydderbuketten blot i din ret eller suppe, og jo længere tid den koges med, jo mere smag får du ud af den. Anvendes udelukkende en bouquet garni af friske krydderurter, skal den blot være i retten i 30-60 minutter.

Udover de anførte ingredienser kan man også anvende eks. rosmarin, salvie, enebær og meget andet.

Opskrift på bouquet garni

billederesultat for bouquet garni
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bouquet garni

5 fra 2 stemmer
Her kan du se hvordan du nemt laver en bouquet garni, der blandt andet bruges til gryderetter og supper. Det er en fransk specialitet.
Forb. tid 2 minutter min
Samlet tid 2 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Kalorier: 64
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 porre - ca. 8 centimeter
  • 1 stængel bladselleri - ca. 8 centimeter
  • 1 laurbærblad
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt timian
  • Lidt persille - bredbladet
  • 10 peberkorn - sorte
  • bomuldssnor

Fremgangsmåde
 

  1. Klargør grøntsager og krydderurter. Skær et stykke af porren og bladselleri, og find 3-4 kviste frisk timian og lidt bredbladet persille frem. Som du kan se på billedet.
  2. Kom det hele i en lille stofpose - eks. et stykke ostelærred (husk det skal være ubleget). Bindes sammen med et stykke bomuldssnor.
  3. En anden metode er, at du snitter porrestykket op på langs, og derefter lægger det øvrige indhold på. Luk derefter porren sammen, og bind tæt med et stykke bomuldssnor. Begge metoder er fint.
  4. Bruges bouquet garni til en suppe, som man typisk skal sigte/si, behøver du ikke pakke krydderurterne ind. Modsat er det praktisk i eks. en god gryderet.

Næringsindhold

Kalorier: 64kcalKulhydrater: 15gProtein: 2gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 20mgKalium: 201mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 1603IUVitamin C: 15mgCalcium: 72mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En bouquet garni kan som sagt laves på utallige måder, og det her er bare den jeg bruger mest.

En mere simpel og klassisk udgave er et bundt bestående af persille, timian og laurbærblade. Naturligvis bundet sammen med lidt bomuldssnor.

Buketten kommes i suppen eller gryderetten, og koges med i lang tid, hvor smagsstofferne så flyder smukt ud i retten.

Til sidst fiskes din bouquet garni nemt op og kasseres. Uanset om den er i pose eller ej.

Se også disse opskrifter:

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

4.8 fra 32 stemmer
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Gå til opskrift
billede med boeuf bourguignon

Oksekødssuppe - gammeldags opskrift på klar suppe med boller

4.7 fra 38 stemmer
Opskrift på hjemmelavet oksekødssuppe, der er en klar suppe med boller. Kog suppeben med grøntsager i tre timer, og sigt suppen.
Gå til opskrift
billederesultat for oksekødssuppe

Nem kyllingesuppe lavet på hel kylling

4.8 fra 57 stemmer
Her får du min opskrift på nem kyllingesuppe med grøntsager. Kyllingesuppen laves på en hel kylling, og suppen er god som forret og hovedret.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingesuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required