• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bornholmergryde

Bornholmergryde

bornholmergryde gryderet fra bornholm
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
381
SHARES
FacebookMessenger381PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. juli 2024 - Udgivet:  5. juli 2024

Her er min opskrift på bornholmergryde. En lækker gryderet med bornholmske råvarer, og retten er samtidig en kærlighedserklæring til Bornholm.

Jeg elsker Bornholm, og øen har givet mig inspiration til denne bornholmergryde, som jeg har udviklet opskriften på, mens jeg er på Bornholm.

Inspirationen er hentet fra de mange lokale fødevarer, der bliver produceret rundt om på øen.

Det gælder alt fra kødet fra Bornholmergrisen til lokal rapsolie, sennep, mælk fra Bornholms Andelsmejeri, grøntsager og så videre. Du kan selvfølgelig sagtens lave gryderetten med de varer, som du nu har adgang til, og det behøver altså ikke være bornholmsk.

Men jeg synes det er inspirerende at udvikle opskrifter ud fra det, der bliver produceret lige uden for døren, og det gælder også denne ret. Den er samtidig både nem og hurtig at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer, og de enkelte mål på kød og grøntsager behøver du ikke følge slavisk, men de kan sagtens varieres.

Se også de populære opskrifter på:

  • Blomkålsgryde
  • Ærtegryde
  • Sommerstuvning

Opskrift på nem bornholmergryde

bornholmergryde gryderet fra bornholm
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bornholmergryde - nem og lækker opskrift

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på bornholmergryde. En lækker gryderet med bornholmske råvarer, og retten er samtidig en kærlighedserklæring til Bornholm.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 484
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g koteletter
  • rapsolie
  • 1 rødløg - hakket
  • 2 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk - måske lidt mere
  • 1 terning bouillon - gerne svampebouillon
  • 3 mellemstore gulerødder - i mindre tern
  • 1 lille blomkål - i mundrette buketter
  • 200 g ærter
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk sennep - eller mere
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Til bornholmergryde starter du med at gøre alle ingredienserne klar som beskrevet. Jeg bruger 500 g koteletter, som skæres ud i mindre tern, og det er selvfølgelig fra Bornholmergrisen, men alle koteletter kan naturligvis anvendes.
  2. Brun kødet grundigt i en tykbundet stegegryde i lidt rapsolie (jeg bruger rapsolien fra Lehnsgaard på Bornholm, men brug hvad du har).
  3. Svits så 1 rødløg med i et minuts tid.
  4. Drys 2 spsk hvedemel over kød og løg, og vend det rundt. Hæld 6 dl mælk i gryden sammen med 1 terning bouillon. Jeg bruger svampebouillon her, men du kan også bruge andre slags.
  5. Lad det forsigtigt koge op og jævne, men pas på det ikke brænder på!
  6. Tilsæt 3 mellemstore gulerødder i mindre tern, 1 lille blomkål, der er delt i mundrette buketter og 200 g ærter. Du kan buge friske eller frosne ærter.
  7. Kom også 2 tsk paprika i sammen med 1 tsk sennep (eller mere), friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Lad bornholmergryden koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad gryderetten simre i ca. 20 minutter indtil kødet er mørt. Rør nogle gange undervejs så det ikke brænder på.
  9. Lige inden servering smages retten til. Hak 1 håndfuld dild og vend den i.

Næringsindhold

Kalorier: 484kcalKulhydrater: 28gProtein: 37gFedt: 25gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.1gKolesterol: 102mgNatrium: 356mgKalium: 1219mgKostfibre: 6gSukker: 15gVitamin A: 8372IUVitamin C: 63mgCalcium: 244mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige bornholmergryde serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rita

    februar 18, 2025 at 12:01 pm

    Kan jeg bruke kylling i denne gryten

    Svar
  2. RICHARD WENDT

    august 25, 2024 at 11:29 am

    Virkelig en dejlig ret og nem at gå til, tak!

    Svar
  3. Sonja Arildsen

    juli 10, 2024 at 1:28 pm

    Formidabel god.

    Svar
  4. Kurt

    juli 06, 2024 at 3:34 pm

    Opskriften du kalder Bornholmergryde har vi i mange år lavet under navnet Fynsk Gullash. Men det smager dejligt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 06, 2024 at 4:54 pm

      Hej Kurt
      Tak, det er interessant. Jeg kender desværre ikke den fynske gullasch, men det lyder godt 🙂
      Alt det bedste - og fortsat god sommer
      Holger

      Svar
  5. Holger Rørby Madsen

    juli 05, 2024 at 8:29 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på den bornholmske gryderet, men kom også gerne med din vurdering.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required