Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm

Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm

bornholmergryde gryderet fra bornholm
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
577
SHARES
FacebookMessenger577PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på bornholmergryde. En lækker gryderet med bornholmske råvarer, og retten er samtidig en kærlighedserklæring til Bornholm.

Jeg elsker Bornholm, og øen har givet mig inspiration til denne bornholmergryde, som jeg har udviklet opskriften på, mens jeg er på Bornholm.

Inspirationen er hentet fra de mange lokale fødevarer, der bliver produceret rundt om på øen.

Det gælder alt fra kødet fra Bornholmergrisen til lokal rapsolie, sennep, mælk fra Bornholms Andelsmejeri, grøntsager og så videre. Du kan selvfølgelig sagtens lave gryderetten med de varer, som du nu har adgang til, og det behøver altså ikke være bornholmsk.

Men jeg synes det er inspirerende at udvikle opskrifter ud fra det, der bliver produceret lige uden for døren, og det gælder også denne ret. Den er samtidig både nem og hurtig at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer, og de enkelte mål på kød og grøntsager behøver du ikke følge slavisk, men de kan sagtens varieres.

Se også de populære opskrifter på:

  • Blomkålsgryde
  • Ærtegryde
  • Sommerstuvning
Indhold
  • Her er min opskrift på bornholmergryde. En lækker gryderet med bornholmske råvarer, og retten er samtidig en kærlighedserklæring til Bornholm.
  • Bornholmergryde - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Bornholmergryde - nem og lækker opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på bornholmergryde. En lækker gryderet med bornholmske råvarer, og retten er samtidig en kærlighedserklæring til Bornholm.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g koteletter
  • rapsolie
  • 1 rødløg (hakket)
  • 2 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk (måske lidt mere)
  • 1 terning bouillon (gerne svampebouillon)
  • 3 mellemstore gulerødder (i mindre tern)
  • 1 lille blomkål (i mundrette buketter)
  • 200 g ærter
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk sennep (eller mere)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild (hakket)

Fremgangsmåde

  1. Til bornholmergryde starter du med at gøre alle ingredienserne klar som beskrevet. Jeg bruger 500 g koteletter, som skæres ud i mindre tern, og det er selvfølgelig fra Bornholmergrisen, men alle koteletter kan naturligvis anvendes.
  2. Brun kødet grundigt i en tykbundet stegegryde i lidt rapsolie (jeg bruger rapsolien fra Lehnsgaard på Bornholm, men brug hvad du har).
  3. Svits så 1 rødløg med i et minuts tid.
  4. Drys 2 spsk hvedemel over kød og løg, og vend det rundt. Hæld 6 dl mælk i gryden sammen med 1 terning bouillon. Jeg bruger svampebouillon her, men du kan også bruge andre slags.
  5. Lad det forsigtigt koge op og jævne, men pas på det ikke brænder på!
  6. Tilsæt 3 mellemstore gulerødder i mindre tern, 1 lille blomkål, der er delt i mundrette buketter og 200 g ærter. Du kan buge friske eller frosne ærter.
  7. Kom også 2 tsk paprika i sammen med 1 tsk sennep (eller mere), friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Lad bornholmergryden koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad gryderetten simre i ca. 20 minutter indtil kødet er mørt. Rør nogle gange undervejs så det ikke brænder på.
  9. Lige inden servering smages retten til. Hak 1 håndfuld dild og vend den i.

Næringsindhold

Kalorier484kcalKulhydrater28gProtein37gFedt25gMættet fedt7gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.1gKolesterol102mgNatrium356mgKalium1219mgKostfibre6gSukker15gVitamin A8372IUVitamin C63mgCalcium244mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige bornholmergryde serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Jensen skriver

    juli 17, 2025 at 9:46 am

    Ville bornholmergryden kunne tilberedes i airfryer?

    Svar
  2. Rita skriver

    februar 18, 2025 at 12:01 pm

    Kan jeg bruke kylling i denne gryten

    Svar
  3. RICHARD WENDT skriver

    august 25, 2024 at 11:29 am

    Virkelig en dejlig ret og nem at gå til, tak!

    Svar
  4. Sonja Arildsen skriver

    juli 10, 2024 at 1:28 pm

    Formidabel god.

    Svar
  5. Kurt skriver

    juli 06, 2024 at 3:34 pm

    Opskriften du kalder Bornholmergryde har vi i mange år lavet under navnet Fynsk Gullash. Men det smager dejligt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 06, 2024 at 4:54 pm

      Hej Kurt
      Tak, det er interessant. Jeg kender desværre ikke den fynske gullasch, men det lyder godt 🙂
      Alt det bedste - og fortsat god sommer
      Holger

      Svar
  6. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 05, 2024 at 8:29 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på den bornholmske gryderet, men kom også gerne med din vurdering.

    Svar
    • Lars Nielsen skriver

      juli 17, 2025 at 8:50 pm

      Kom 1 dl. Vand ved også og lad kød og løg simre heri en halv times tid inden gulerødder etc. tilsættes. Kødet bliver mærkbart mere mørt.
      Det smager fantastisk.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required