Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød

Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød

boller med havreklid
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Få min opskrift på sprøde boller med havreklid. Langtidshævede havreklidsboller med yoghurt, der hæver om natten. Meget lækre morgenbrød.

Du skal prøve disse lækre boller med havreklid, der smager godt både til morgenmad og en god frokost.

Dejen til de skønne havreklidsboller er ret nem at lave, og du lader dejen hæve om natten mens du sover.

Om morgenen er det nemt at slå bollerne op, hvorefter de hæves og bages.

Hvad er havreklid?

Der selvfølgelig havreklid i havreklidsboller, og det gør kun bollerne sundere.

Havreklid indeholder en hel del kostfibre, faktisk omkring 15 procent kostfibre. Så det er godt.

Havreklid kommer fra havre, og består af de meget fiberrige skaldele fra havrekerner.

I brød har havreklid den fordel, at det giver brødet en lækker smag af havre, og så opnår du altså oveni en pæn andel af kostfibre. Hvilket også får dit morgenbrød til at mætte mere.

Havreklid kan ikke bruges alene (har ingen bageevne), men som i denne opskrift blandes havreklid med hvedemel.

Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet hævetid: 10 timer t
Få min opskrift på sprøde boller med havreklid. Langtidshævede havreklidsboller med yoghurt, der hæver om natten. Meget lækre morgenbrød.
Antal: 9 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g vand (koldt)
  • 150 g yoghurt (naturel)
  • 4 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 10 g bageenzymer (kan udelades)
  • 75 g havreklid
  • 300 g hvedemel
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  1. Vand og yoghurt røres sammen i en skål, hvorefter gæren smuldres i og røres sammen med sukker.
  2. Tilsæt så bageenzymer (kan udelades), havreklid, hvedemel og salt. Vendes sammen.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt sammen i hånden. Virk dejen op - se her hvordan man virker en dej op.
  4. Lægges tilbage i skålen, som dækkes med husholdningsfilm (for at holde på fugten i dejen) og et viskestykke. Hæver til næste dag - eller ca. 10 timer.
  5. Efter de ca. 10 timer virkes dejen på igen. Del dejen i 9 lige store stykker, som vejes af på 70 gram.
  6. Trilles til boller, dyppes i vand og havreklid (mængde indgår ikke i opskriften).
  7. Stil dine boller med havreklid på bageplade med bagepapir.
  8. Sæt pladen ind i ovnen på næstøverste rille og tænd på ca. 35-40 grader varmluft.
  9. Kom vand i en lille gryde, så vandet står ca. 3-4 centimeter op. Kog vandet op og stil gryden ind i bunden af ovnen og luk hurtigt lågen.
  10. Lad nu dine havreklidsboller hæve med damp i ca. 30 minutter.
  11. Derefter skrues ovnen op på 250 grader varmluft - stadig uden at åbne ovnlågen.
  12. Nu skal bollerne bages i ca. 25-30 minutter fra temperaturen er skruet. Den nøjagtige tid afhænger selvfølgelig af hvor hurtigt din ovn er om at varme op.
  13. Efter 20-22 minutter tages gryden ud af ovnen (pas på - den er varm!), og lågen lukkes igen.
  14. Sæt pladen med havreklidsbollerne ned på midterste rille og bag dem færdige. Luk damp ud et par gange til sidst i bagetiden.

Næringsindhold

Kalorier175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte boller med havreklid køles af på en rist, og så der lækkert brød til morgenbordet.

Havreklidsboller kan sagtens fryses ned. Når du tager bollerne op af fryseren, kan du med fordel lige skylle dem hurtigt under den kolde hane, inden du luner dem i ovnen ved 175 grader.

Se også disse opskrifter på boller:

Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel
Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.
Se opskriften her
billederesultat for landstykker
Morgenmadsboller
Morgenmadsboller, der laves af en nem dej. Opskriften er simpel, og dejen røres sammen om aftenen, hvorefter du kan bage gode boller til morgenmad.
Se opskriften her
billederesultat for morgenmadsboller
Hjemmebagte boller
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Se opskriften her
Billede af boller.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required