Min opskrift på en klassisk og nem bønnesalat. Salaten laves let med grønne bønner (friske eller frosne), tomater, rødløg og mozzarella.
Bønnesalat er en super nem og lækker salat, der både kan laves med friske eller frosne bønner.
I begge tilfælde skal bønnerne lige dampes et par minutter.
Opskriften på bønnesalat er beregnet som en salat til fire personer. Vær opmærksom på, at salaten er ganske mættende.
Opskrift på bønnesalat
Bønnesalat
Ingredienser
- 300 g grønne bønner
- 250 g blommetomater
- 1 stort rødløg
- 2 poser mozzarella
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- De grønne bønner dampes let. Se evt. her hvordan du koger bønner. Dette gælder uanset om du anvender friske eller frosne bønner til din bønnesalat. Hæld vandet fra. Lad bønnerne dampe af.
- Blommetomater skylles og deles i kvarte.
- Rødløg pilles og halveres. Snit derefter løget i tynde skiver. Du kan med fordel anvende et mandolinjern.
- Mozzarella skæres i skiver.
- Fordel nu bønner, tomater, rødløg og mozzarella sådan lidt lagvis i et fad eller salatskål, så det ser pænt ud.
- Rør olivenolie sammen med balsamico, og smag til med lidt salt og peber.
- Hæld dressingen over bønnesalaten og servér den straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Denne bønnesalat er i øvrigt god når den er kold, så brug den gerne også dagen efter.
Husk at stille den hurtigt på køl, hvis den skal anvendes senere.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: