Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Vegetar › Bønneragout - sund gryderet med bønner og uden kød

Bønneragout - sund gryderet med bønner og uden kød

bønneragout med to slags bønner
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. april 2024 - Udgivet: 5. april 2024

Få min opskrift på bønneragout med to slags bønner. En meget nem og hurtig gryderet med bønner og mos, og den er både sund og vegetarisk.

Bønneragout er en lækker og vegetarisk gryderet, der både er super nem og hurtig at lave.

Her skal du ikke bruge for mange ingredienser, så det er oplagt middagsmad på hverdage, hvor det gerne må være nemt.

Her har jeg anvendt en dåse sorte bønner og en dåse cannellini, og disse dåsebønner er klar til brug. De skal altså ikke sættes i blød først. Generelt bør vi spise flere bælgfrugter.

Du kan også bruge andre slags bønner, og retten serveres med en kartoffelmos, som du kan lave mens bønneragouten simrer. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på bønneragout

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bønneragout - sund gryderet med bønner og uden kød

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 359
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 løg - finthakket
  • 6 fed hvidløg - finthakket
  • rapsolie
  • 200 g gulerødder - i små tern
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 400 g tomatpassata - eller hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 1 dåse sorte bønner - ca. 250 gram
  • 1 dåse cannellini bønner - ca. 250 gram
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille - grofthakket
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til min bønneragout starter du med at hakke 1 løg og 6 fed hvidløg fint. Steg løgene i lidt rapsolie i 2-3 minutter, men uden det tager farve.
  2. Skær 200 g gulerødder ud i små tern, og kom dem ned til løgene. Steg videre i et par minutter.
  3. Kom 2 tsk karry og 2 tsk paprika ved, og lad lige karryen brænde hurtigt af i gryden.
  4. Tilsæt så 400 g tomatpassata sammen med 2 dl vand og 1 bouillonterning (grøntsag).
  5. Hæld 1 dåse sorte bønner og 1 dåse cannellini bønner i en sigte og skyl bønnerne under den kolde hane. Kom bønnerne i gryden.
  6. Lad din gryderet med bønner koge op, skru så ned for varmen og lad den simre i ca. 15 minutter, så gulerødderne er næsten møre.
  7. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber og lige inden servering vendes 1 håndfuld bredbladet persille (grofthakket) i.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 359kcalKulhydrater: 64gProtein: 19gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 1601mgKalium: 1464mgKostfibre: 16gSukker: 9gVitamin A: 8969IUVitamin C: 21mgCalcium: 168mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Bønneragout serveres straks sammen med en portion kartoffelmos. Retten kan også serveres med kogte ris.

Se også mine populære opskrifter på linsegryde, bagte edamamebønner og toscansk gryde med kylling, kikærter, spinat og bønner. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required