Få min opskrift på bønneragout med to slags bønner. En meget nem og hurtig gryderet med bønner og mos, og den er både sund og vegetarisk.
Bønneragout er en lækker og vegetarisk gryderet, der både er super nem og hurtig at lave.
Her skal du ikke bruge for mange ingredienser, så det er oplagt middagsmad på hverdage, hvor det gerne må være nemt.
Her har jeg anvendt en dåse sorte bønner og en dåse cannellini, og disse dåsebønner er klar til brug. De skal altså ikke sættes i blød først. Generelt bør vi spise flere bælgfrugter.
Du kan også bruge andre slags bønner, og retten serveres med en kartoffelmos, som du kan lave mens bønneragouten simrer. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på bønneragout
Bønneragout - sund gryderet med bønner og uden kød
Ingredienser
- 1 løg - finthakket
- 6 fed hvidløg - finthakket
- rapsolie
- 200 g gulerødder - i små tern
- 2 tsk karry
- 2 tsk paprika
- 400 g tomatpassata - eller hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 1 dåse sorte bønner - ca. 250 gram
- 1 dåse cannellini bønner - ca. 250 gram
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld bredbladet persille - grofthakket
Fremgangsmåde
- Til min bønneragout starter du med at hakke 1 løg og 6 fed hvidløg fint. Steg løgene i lidt rapsolie i 2-3 minutter, men uden det tager farve.
- Skær 200 g gulerødder ud i små tern, og kom dem ned til løgene. Steg videre i et par minutter.
- Kom 2 tsk karry og 2 tsk paprika ved, og lad lige karryen brænde hurtigt af i gryden.
- Tilsæt så 400 g tomatpassata sammen med 2 dl vand og 1 bouillonterning (grøntsag).
- Hæld 1 dåse sorte bønner og 1 dåse cannellini bønner i en sigte og skyl bønnerne under den kolde hane. Kom bønnerne i gryden.
- Lad din gryderet med bønner koge op, skru så ned for varmen og lad den simre i ca. 15 minutter, så gulerødderne er næsten møre.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber og lige inden servering vendes 1 håndfuld bredbladet persille (grofthakket) i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Bønneragout serveres straks sammen med en portion kartoffelmos. Retten kan også serveres med kogte ris.
Se også mine populære opskrifter på linsegryde, bagte edamamebønner og toscansk gryde med kylling, kikærter, spinat og bønner. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: