Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Grønne bønner med hvidløg og citron

Grønne bønner med hvidløg og citron

bønner med hvidløg
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
261
SHARES
FacebookMessenger261PinterestEmailSMS
Opdateret: 27. april 2023 - Udgivet: 27. april 2023

Her er en nem og hurtig opskrift på stegte bønner med hvidløg og citron som tilbehør til mange kødretter. Både friske og frosne bønner kan bruges.

Du skal prøve at lave grønne bønner med hvidløg, for de smager altså fremragende.

Normalt koger man jo blot bønnerne, men du kan give dem endnu mere smag med denne opskrift.

Her steges bønnerne nemlig i smør med hvidløg, hvorefter de lige vendes med lidt citron. Bedre bliver det ikke.

Hvidløgsbønnerne kan bruges som tilbehør til næsten alle kødretter, så bare spis løs.

Se også, hvordan du laver bønner med parmaskinke.

Opskrift på bønner med hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grønne bønner med hvidløg og citron

4.75 fra 4 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 122
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner - haricots verts
  • 50 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk citron
  • Salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at nippe enderne af de grønne bønner.
  2. Hvidløgsfed pilles og hvidløgspresseren findes frem.
  3. Varm en stor pande op ved en middel varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
  4. Pres hvidløgsfed ned i det brunede smør og ryst panden runden. Lad lige smørret tage smag af hvidløg i et halvt minuts tid.
  5. Kom derefter de grønne bønner på panden og vend dem rundt i hvidløgssmørret.
  6. Steg bønnerne 4-5 minutter ved middel varme, hvor du flere gange lige vender bønnerne rundt.
  7. Pres saften af en halv citron ud over bønnerne.
  8. Krydr med lidt salt og peber, og så er dine grønne bønner med hvidløg klar.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 122kcalKulhydrater: 7gProtein: 2gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 668mgKalium: 218mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 1003IUVitamin C: 13mgCalcium: 42mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Stegte bønner med hvidløg og citron er perfekt tilbehør til mange slags kød. Ja, faktisk passer de til næsten alt, så du kan sagtens servere dem til frikadeller eller laks.

Prøv også at servere bønnerne til en god, grydestegt kalveculotte, en oksesteg stegt som vildt eller en langtidsstegt skinke i ovn. De skal nok blive et hit.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Rask skriver

    februar 22, 2025 at 7:43 am

    Hej.
    Retten med stegte bønner ser lækker ud.
    Men er den med friske bønner? Svært at få fat på nu.
    Kan den laves med frosne? Eller blir de for bløde? Uden bid?
    Mvh
    Karen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 23, 2025 at 6:32 am

      Hej Karen
      Ja, vi er desværre ikke i sæson med grønne bønner lige nu, men du kan sagtens bruge frosne bønner. Det gør jeg ofte. De skal ikke forkoges.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Claudia skriver

    december 27, 2021 at 2:03 pm

    Hvis nu, man påtænker at bruge frosne bønner, skal disse så først tøes op? Eller kommer man dem direkte på panden i frossen tilstand?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required