Her er en nem og hurtig opskrift på stegte bønner med hvidløg og citron som tilbehør til mange kødretter. Både friske og frosne bønner kan bruges.
Du skal prøve at lave grønne bønner med hvidløg, for de smager altså fremragende.
Normalt koger man jo blot bønnerne, men du kan give dem endnu mere smag med denne opskrift.
Her steges bønnerne nemlig i smør med hvidløg, hvorefter de lige vendes med lidt citron. Bedre bliver det ikke.
Hvidløgsbønnerne kan bruges som tilbehør til næsten alle kødretter, så bare spis løs.
Se også, hvordan du laver bønner med parmaskinke.
Opskrift på bønner med hvidløg
Grønne bønner med hvidløg og citron
Ingredienser
- 400 g grønne bønner - haricots verts
- 50 g smør
- 4 fed hvidløg
- 1 stk citron
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at nippe enderne af de grønne bønner.
- Hvidløgsfed pilles og hvidløgspresseren findes frem.
- Varm en stor pande op ved en middel varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
- Pres hvidløgsfed ned i det brunede smør og ryst panden runden. Lad lige smørret tage smag af hvidløg i et halvt minuts tid.
- Kom derefter de grønne bønner på panden og vend dem rundt i hvidløgssmørret.
- Steg bønnerne 4-5 minutter ved middel varme, hvor du flere gange lige vender bønnerne rundt.
- Pres saften af en halv citron ud over bønnerne.
- Krydr med lidt salt og peber, og så er dine grønne bønner med hvidløg klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Stegte bønner med hvidløg og citron er perfekt tilbehør til mange slags kød. Ja, faktisk passer de til næsten alt, så du kan sagtens servere dem til frikadeller eller laks.
Prøv også at servere bønnerne til en god, grydestegt kalveculotte, en oksesteg stegt som vildt eller en langtidsstegt skinke i ovn. De skal nok blive et hit.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karen Rask
Hej.
Retten med stegte bønner ser lækker ud.
Men er den med friske bønner? Svært at få fat på nu.
Kan den laves med frosne? Eller blir de for bløde? Uden bid?
Mvh
Karen
Holger Rørby Madsen
Hej Karen
Ja, vi er desværre ikke i sæson med grønne bønner lige nu, men du kan sagtens bruge frosne bønner. Det gør jeg ofte. De skal ikke forkoges.
Alt det bedste
Holger
Claudia
Hvis nu, man påtænker at bruge frosne bønner, skal disse så først tøes op? Eller kommer man dem direkte på panden i frossen tilstand?