Bøf med sennepssovs tilberedes af ribeye, der pandesteges ved høj varme. Derefter koges panden af med whisky, fond, fløde og sennep.
Opskriften på bøf med sennepssovs er beregnet til 2 personer, men er jo nem at gange op til eksempelvis 4.
Her får du en lækker ret, og det er en god måde at tilberede ribeye på. Du kan også bruge andre udskæringer af bøffer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på bøf med sennepssovs
Bøf med sennepssovs - nem opskrift
Ingredienser
- 2 ribeye - oksebøffer på cirka 200 gram stykket
- 2 tsk salt
- 0,5 dl whisky
- 1 dl oksefond
- 3 tsk sennep
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk sukker
- 1 håndfuld persille - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Ribeye saltes på begge sider, hvor du bruger en teskefuld salt til hver bøf. Lad bøfferne trække salt i en halv time.
- Smelt en spiseskefuld smør på en pande sammen med en spiseskefuld olie, og steg nu bøfferne ved høj varme. De skal have cirka tre minutter på hver side.
- Vend bøfferne efter halvandet minut, steg i halvandet minut, vend igen efter halvandet minut, og steg færdig i halvandet minut. I alt tre minutter på hver side.
- Læg bøfferne i et lunt fad.
- Kog panden af med whisky, og tilsæt derefter oksefond. Lad det koge en smule ind og kom så sennep ved.
- Tilsæt piskefløde og sukker, og smag sennepssovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Vend hurtigt friskhakket persille i sennepssovsen, og anret sovsen rundt om bøfferne i fadet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Server straks med lun tomat- og bønnesalat (se opskriften længere oppe), ovnstegte persillekartofler og friskbagte flutes. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift på Madens Verden. Skriv gerne din mening om den her.