Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blommekage

Blommekage (fra Lagkagehuset med creme og remonce)

hjemmebagt blommekage
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
118
SHARES
FacebookMessenger118PinterestEmailSMS
Indhold
  • Blommekage fra Lagkagehuset
  • Opskrift på blommekage
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Blommekage fra Lagkagehuset

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er en nem og lækker opskrift på blommekage fra Lagkagehuset, og den laves med friske blommer, en hjemmelavet creme og kanelremonce. God dessertkage.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kagecreme
  • 200 g kagecreme
Kanelremonce
  • 50 g smør blødt
  • 50 g sukker
  • 3 tsk kanel
Crumbledej
  • 75 g hvedemel
  • 25 g smør koldt, i tern
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk bagepulver
Dej
  • 150 g smør blødt
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 blommer modne, skåret i både

Fremgangsmåde

Creme
  1. Til blommekage starter du med, at lave en god kagecreme. Gerne den hjemmelavede, men en købecreme er også ok.
Kanelremonce
  1. Rør blødt smør sammen med sukker og kanel til en ensartet masse. Rør ikke for længe.
Crumble
  1. Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, sukker og bagepulver. Smuldr smørret ud, så det kommer til at ligne revet ost.
Dej
  1. Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det grundigt. Derefter piskes æggene i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse. Bland hvedemel sammen med bagepulver, og vend det i æggemassen uden at slå for meget luft ud af dejen. Brug gerne en dejskraber.
  2. Læg et stykke bagepapir i en springform med en diameter på ca. 22 centimeter, og klem bagepapiret fast i bunden. Fjern det overskydende stykke bagepapir. Smør kanten på formen med smør. Forvarm din ovn til 210 grader over- og undervarme.
  3. Fordel først smuldredejen nederst i formen. Derpå kommes ca. halvdelen af dejen. Det kan være lidt tricky, men det kan altså lade sig gøre med lidt snilde.
  4. Derpå fordeles med forsigtighed kanelremonce og kagecreme, inden du øverst fordeler den sidste halvdel af dejen. Blommestykkerne må gerne stikkes lidt ned i dejen, men ikke for meget.
  5. Blommer, der er skåret i både, lægges smukt øverst rundt i ring, og der lægges også nogle både på midten. Som du kan se på billedet her. Drys til sidst lidt sukker over kagen.
    kage med blommer klar til at komme i ovnen
  6. Blommekage bages nu ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier478kcalKulhydrater51gProtein6gFedt29gMættet fedt18gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol122mgNatrium435mgKalium102mgKostfibre2gSukker28gVitamin A880IUVitamin C2mgCalcium29mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blommekage

Blommekage fra Lagkagehuset er en lækker kage med friske blommer, og kagen er nem at lave.

Blommekagen er blandt andet med en hjemmelavet creme og en skøn remonce, og den er virkelig god som en dessertkage. Du kan dog sagtens lave en pulvercreme i stedet for den hjemmelavede.

Generelt ser opskriften måske lidt kringlet, men den er faktisk ganske nem at bage, og brug gerne en springform med en diameter på ca. 22 centimeter. Så bliver din kage med blommer nemlig passende høj.

Mængden af blommer afhænger selvfølgelig af størrelsen på blommerne, men jeg bruger normalt 3-4 blommer til kagen, hvor de tynde blommebåde skal nå hele vejen rundt i kagen.

Blommekagen rækker til otte personer, måske lidt mere, og du kan med fordel lave blommekagen god tid i forvejen.

Se flere opskrifter:

  • Blommetærte - opskrift på den dejligste hyggekage
  • Blomme crumble (sprød crumble med blommer)
  • Æblekage med kanel, remonce og creme

Tips

Den færdig blommekage er blandt andet god som dessertkage, men lad den køle af først. Du kan evt. pynte kagen med sigtet flormelis, men den kan sagtens serveres som den er.

Og endelig kan blommerne erstattes med eks. æbler, hvis du mere er til det. Men så er det selvfølgelig ikke længere en blommekage.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Banankage - nem opskrift på kage med banan
  • Kanelkage med chokoladeglasur og mandler
  • Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber

FAQ

Kan man fryse blommekage?

Ja. Blommekagen kan godt fryses ned. Kan skæres ud i portioner inden frysning, og derefter tøs kagen op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required