Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blomme crumble

Blomme crumble (sprød crumble med blommer)

blomme crumble kage
4.3 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
169
SHARES
FacebookMessenger169PinterestEmailSMS
Indhold
  • Blomme crumble
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blomme crumble
  • Servering
  • Kommentarer

Blomme crumble

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Crumble dej
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør koldt, i små tern
  • 75 g sukker
  • 5 g vaniljesukker svarende til 1 teskefuld
  • 30 g kokosmel
  • 1 æg
Desuden
  • 200 g blommer svarende til ca. 4 store blommer
  • 30 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • mandelsplitter til pynt
  • sukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Smør en lille form med lidt smør. Jeg plejer at bage blomme crumble i en tærteform med en diameter på ca. 16-18 centimeter.
  2. Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, sukker, vaniljesukker og kokosmel.
  3. Smuldr smørret helt ud i dejen, og rør til sidst et æg i. Dejen skal blot lige vendes sammen.
  4. Fordel ca. ¾ af dejen i tærteformen, og tryk den ganske let til. Den færdige kage/crumble må gerne være lidt porøs.
  5. Blommer skæres i mindre tern og fordeles over dejen. Sørg for at få blommerne godt fordelt.
  6. Fordel så resten af crumbledejen over blommerne, hvorefter der drysses lidt mandelsplitter på. Drys også lidt sukker over.
  7. Blommecrumblen bages nu ca. 20 minutter på næstnederste rille i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier473kcalKulhydrater62gProtein6gFedt23gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol95mgNatrium193mgKalium134mgKostfibre4gSukker34gVitamin A857IUVitamin C5mgCalcium20mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på blomme crumble

Blomme crumble er en virkelig nem og lækker kage, som naturligvis laves med masser af friske blommer.

Jeg har udviklet denne opskrift uden at tilsætte for meget sukker, og derfor er blommekagen ikke hvinende sød.

Ønskes en mere sød blommekage, kan du naturligvis blot tilsætte lidt mere sukker.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har brugt ca. 200 gram blommer, hvilket her svarede til fire store, fuldmodne, danske blommer.

Se flere opskrifter:

  • Blommekage fra Lagkagehuset
  • Klassisk blommetærte
  • Portvinssyltede blommer

Servering

Den færdigbagte blomme crumble køles af.

Blommekagen serveres med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben Gylfe skriver

    september 20, 2024 at 4:27 pm

    Mon det er muligt at fryse den.

    Mine blommer er modne men jeg får ikke gæster før om en uge.

    Hvad gør jeg?

    Svar
  2. Mirka skriver

    august 17, 2024 at 5:10 pm

    Der virker da meget nemt, jeg håber at den smage godt 👍👏

    Svar
  3. Helga Lund skriver

    december 11, 2023 at 5:11 pm

    Ja det kan godt bruges jeg bruger dem for jeg havde mange i min have

    Svar
  4. Jane Krogholt skriver

    oktober 05, 2022 at 9:25 am

    Kan man bruge frosne blommer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 05, 2022 at 10:53 am

      Hej Jane
      Det kan du sagtens 🙂
      Men de skal tøs op først.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required