• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Blomme crumble (sprød crumble med blommer)

Blomme crumble (sprød crumble med blommer)

blomme crumble kage
4.3 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
165
SHARES
FacebookMessenger165PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. august 2023 - Udgivet: 25. august 2023

Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.

Oversigt over indhold
  • Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.
  • Opskrift på blomme crumble
  • Blomme crumble
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Blomme crumble er en virkelig nem og lækker kage, som naturligvis laves med masser af friske blommer.

Jeg har udviklet denne opskrift uden at tilsætte for meget sukker, og derfor er blommekagen ikke hvinende sød.

Ønskes en mere sød blommekage, kan du naturligvis blot tilsætte lidt mere sukker.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har brugt ca. 200 gram blommer, hvilket her svarede til fire store, fuldmodne, danske blommer.

Se flere opskrifter:

  • Blommekage fra Lagkagehuset
  • Klassisk blommetærte
  • Portvinssyltede blommer

Opskrift på blomme crumble

blomme crumble kage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomme crumble

4.34 fra 12 stemmer
Min opskrift på den bedste blomme crumble. En nem kage med blommer og lidt kokos. Bages uden for meget sukker, og den er ikke hvinende sød.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 473
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Crumble dej
  • 125 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt, i små tern
  • 75 g sukker
  • 5 g vaniljesukker - svarende til 1 teskefuld
  • 30 g kokosmel
  • 1 æg
Desuden
  • 200 g blommer - svarende til ca. 4 store blommer
  • 30 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • mandelsplitter - til pynt
  • sukker - til drys

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Smør en lille form med lidt smør. Jeg plejer at bage blomme crumble i en tærteform med en diameter på ca. 16-18 centimeter.
  2. Kom hvedemel i en skål sammen med koldt smør i tern, sukker, vaniljesukker og kokosmel.
  3. Smuldr smørret helt ud i dejen, og rør til sidst et æg i. Dejen skal blot lige vendes sammen.
  4. Fordel ca. ¾ af dejen i tærteformen, og tryk den ganske let til. Den færdige kage/crumble må gerne være lidt porøs.
  5. Blommer skæres i mindre tern og fordeles over dejen. Sørg for at få blommerne godt fordelt.
  6. Fordel så resten af crumbledejen over blommerne, hvorefter der drysses lidt mandelsplitter på. Drys også lidt sukker over.
  7. Blommecrumblen bages nu ca. 20 minutter på næstnederste rille i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 473kcalKulhydrater: 62gProtein: 6gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 95mgNatrium: 193mgKalium: 134mgKostfibre: 4gSukker: 34gVitamin A: 857IUVitamin C: 5mgCalcium: 20mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte blomme crumble køles af.

Blommekagen serveres med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben Gylfe

    september 20, 2024 at 4:27 pm

    Mon det er muligt at fryse den.

    Mine blommer er modne men jeg får ikke gæster før om en uge.

    Hvad gør jeg?

    Svar
  2. Mirka

    august 17, 2024 at 5:10 pm

    Der virker da meget nemt, jeg håber at den smage godt 👍👏

    Svar
  3. Helga Lund

    december 11, 2023 at 5:11 pm

    Ja det kan godt bruges jeg bruger dem for jeg havde mange i min have

    Svar
  4. Jane Krogholt

    oktober 05, 2022 at 9:25 am

    Kan man bruge frosne blommer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 05, 2022 at 10:53 am

      Hej Jane
      Det kan du sagtens 🙂
      Men de skal tøs op først.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required