• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Blomkålspizza - sund pizza med blomkålsbund

Blomkålspizza - sund pizza med blomkålsbund

Blomkålspizza
Blomkålspizza er blevet populær, og det forstår man godt, når man smager den. Den er nemlig virkelig lækker. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2024 - Udgivet:  19. marts 2021

Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Blomkålspizza er et fantastisk godt alternativ, når man har lyst til pizza, men stadigvæk gerne vil spise nogenlunde sundt.
  2. Opskrift på lækker blomkålspizza
  3. Blomkålspizza - sundt og lækkert
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Tips og andre opskrifter
Gå til opskrift

Blomkålspizza er et fantastisk godt alternativ, når man har lyst til pizza, men stadigvæk gerne vil spise nogenlunde sundt.

Blomkålspizza er en opskrift, som jeg længe har været nysgerrig på, og nu fik jeg endelig lavet den. Det er bestemt ikke sidste gang.

Resultatet er nemlig super velsmagende, og den giver samme nydelse, som når man spiser en normal pizza. Men her formår man faktisk at spise et helt blomkålshoved.

Blomkål er smaskfyldt med vitaminer, antioxidanter og lav på kulhydrater. Det er ikke altid let at lave spændende mad med få kulhydrater og gode mængder protein, men denne opskrift opfylder begge kriterier.

Opskrift på lækker blomkålspizza

Blomkålspizza

Blomkålspizza - sundt og lækkert

Blomkålspizza er et fantastisk godt alternativ, når man har lyst til pizza, men stadigvæk gerne vil spise sundt.
Bedømmelse
4.9 fra 9 stemmer
RetAftensmad, Pizza
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 1 pizza
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshoved
  • 2 stk æg
  • 1 dl cheddarost - revet
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dåse flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk sukker
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk balsamico
  • 100 g champignoner
  • 2 spsk sort oliven
  • 1 dl mozzarella - revet

Fremgangsmåde

  • Start med at vaske dit blomkålshoved grundigt, og tænd ovnen på 200 grader.
  • Hvis du har en food processor, kan du putte blomkålen deri og blende, indtil det minder om bittesmå ris. Ellers kan du bruge et rivejern og rive dem selv, det giver samme resultat. I hver fald skal hele blomkålen blive til bittesmå "ris".
  • Put det på en bageplade, og bag dem i cirka 15 minutter, rør rundt et par gange undervejs for at være sikker på, at de bliver bagt jævnt.
  • Tag nu et rent viskestykke eller ostelærred og hæld blomkåls "risene" ud over det. Fold stoffet rundt om blomkålen, så du kan presse al væsken ud af dem. Pres alt du kan, jo mere væske du presser ud, desto bedre bund får du.
  • I en skål blander du æg, revet cheddarost, en teske salt og en teske oregano sammen. Tilføj blomkålsris og bland det hele sammen. Put nu hele massen på en bageplade beklædt med bagepapir og form den til en tynd, rund bund.
  • Bag bunden i 20 minutter og vend den derefter forsigtigt og bag den i yderligere fem minutter på den anden side.
  • Imens bunden bager, laver du tomatsaucen. Skær løget og hvidløget og put det i en gryde med olivenolie. Tilføj oregano og tørret basilikum, steg indtil løget er klart.
  • Tilføj de hakkede tomater, salt, peber, sukker og balsamico. Bland det sammen og lad saucen simre i ti minutters tid. Blend saucen med en stavblender og smag den til.
  • Tag nu blomkålsbunden og smør tomatsaucen udover den. Tilføj skiver af champignon, sorte oliven og revet mozzarella. Bag pizzaen i cirka 10 minutter, eller indtil osten er gylden og smeltet.
  • Så er den lækreste blomkålspizza klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1254
% Daglig værdi*
Fedt
 
84
g
129
%
Mættet fedt
 
39
g
244
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
30
g
Kolesterol
 
506
mg
169
%
Natrium
 
4328
mg
188
%
Kalium
 
3364
mg
96
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
21
g
88
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
77
g
154
%
Vitamin A
 
2288
IU
46
%
Vitamin C
 
411
mg
498
%
Calcium
 
1552
mg
155
%
Jern
 
20
mg
111
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

At spise sundt er selvfølgelig vigtigt, og det er sjovt at eksperimentere med mad, men det vigtigste er smagen.

Her må jeg sige, at denne blomkålspizza får points igen. Den smager bare helt vildt godt. Jeg lavede den til min kæreste forleden, som i øvrigt er lidt af en træning- og diætistekspert.

Han blev overrasket over, hvor lækker den var - samtidig med, at han ikke skulle bekymre sig over at gå på kompromis med sin kostplan.

Tips og andre opskrifter

I denne opskrift på blomkålspizza bruger jeg hjemmelavet tomatsauce, hvilket selvfølgelig er lækkert, men hvis du har travlt, kan en færdigkøbt tomatsauce også bruges.

Ligeså er fyldet valgfrit, jeg elsker pizza med champignon og oliven. Så det er det, jeg kommer på, men det er op til den enkelte, hvad der foretrækkes.

Se også vores andre opskrifter på andre slags pizza:

Tyrkisk pizza med oksekød - hjemmelavet pide

Små pizzaer af portobellosvampe

Pizzastjerne med skinke og ost

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda Jensen

    september 28, 2022 at 10:26 am

    Er de ca 65 kcal pr slice, hvis man deler den i 6 eller? Er igang med den og glæder mig til det færdige resultat 😃

    Svar
  2. Mariann Poulsen

    marts 22, 2021 at 8:45 pm

    Tusind Tak for lækker opskrift på blomkålspizza ,jeg fulgte din opskrift næsten slavisk,kom lidt mere krydderi i og toppede til sidst med ruccola....smagte forbavsende godt 👍🙌🍕Den kommer jeg helt klart til at lave igen igen 🤩💯
    Mh.Mariann

    Svar
    • Rakel Seneca

      marts 29, 2021 at 8:54 am

      Hej Mariann
      Det er jeg rigtig glad for at høre, jeg er også selv stor fan af denne pizza.
      Jeg vil prøve at putte ruccola på næste gang, det lyder lækkert.
      Mv Rakel

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required