• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Blomkålspizza - sund pizza med blomkålsbund

Blomkålspizza - sund pizza med blomkålsbund

Blomkålspizza
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2024 - Udgivet:  19. marts 2021

Blomkålspizza er et fantastisk godt alternativ, når man har lyst til pizza, men stadigvæk gerne vil spise nogenlunde sundt.

Blomkålspizza er en opskrift, som jeg længe har været nysgerrig på, og nu fik jeg endelig lavet den. Det er bestemt ikke sidste gang.

Resultatet er nemlig super velsmagende, og den giver samme nydelse, som når man spiser en normal pizza. Men her formår man faktisk at spise et helt blomkålshoved.

Blomkål er smaskfyldt med vitaminer, antioxidanter og lav på kulhydrater. Det er ikke altid let at lave spændende mad med få kulhydrater og gode mængder protein, men denne opskrift opfylder begge kriterier.

Opskrift på lækker blomkålspizza

Blomkålspizza
Rakel Seneca

Blomkålspizza - sundt og lækkert

4.89 fra 9 stemmer
Blomkålspizza er et fantastisk godt alternativ, når man har lyst til pizza, men stadigvæk gerne vil spise sundt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 1 pizza
Ret: Aftensmad, Pizza
Køkken: Amerikansk, Italiensk
Kalorier: 1254
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stort blomkålshoved
  • 2 stk æg
  • 1 dl cheddarost - revet
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dåse flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk sukker
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk balsamico
  • 100 g champignoner
  • 2 spsk sort oliven
  • 1 dl mozzarella - revet

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske dit blomkålshoved grundigt, og tænd ovnen på 200 grader.
  2. Hvis du har en food processor, kan du putte blomkålen deri og blende, indtil det minder om bittesmå ris. Ellers kan du bruge et rivejern og rive dem selv, det giver samme resultat. I hver fald skal hele blomkålen blive til bittesmå "ris".
  3. Put det på en bageplade, og bag dem i cirka 15 minutter, rør rundt et par gange undervejs for at være sikker på, at de bliver bagt jævnt.
  4. Tag nu et rent viskestykke eller ostelærred og hæld blomkåls "risene" ud over det. Fold stoffet rundt om blomkålen, så du kan presse al væsken ud af dem. Pres alt du kan, jo mere væske du presser ud, desto bedre bund får du.
  5. I en skål blander du æg, revet cheddarost, en teske salt og en teske oregano sammen. Tilføj blomkålsris og bland det hele sammen. Put nu hele massen på en bageplade beklædt med bagepapir og form den til en tynd, rund bund.
  6. Bag bunden i 20 minutter og vend den derefter forsigtigt og bag den i yderligere fem minutter på den anden side.
  7. Imens bunden bager, laver du tomatsaucen. Skær løget og hvidløget og put det i en gryde med olivenolie. Tilføj oregano og tørret basilikum, steg indtil løget er klart.
  8. Tilføj de hakkede tomater, salt, peber, sukker og balsamico. Bland det sammen og lad saucen simre i ti minutters tid. Blend saucen med en stavblender og smag den til.
  9. Tag nu blomkålsbunden og smør tomatsaucen udover den. Tilføj skiver af champignon, sorte oliven og revet mozzarella. Bag pizzaen i cirka 10 minutter, eller indtil osten er gylden og smeltet.
  10. Så er den lækreste blomkålspizza klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 1254kcalKulhydrater: 60gProtein: 77gFedt: 84gMættet fedt: 39gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 30gTransfedt: 0.03gKolesterol: 506mgNatrium: 4328mgKalium: 3364mgKostfibre: 21gSukker: 22gVitamin A: 2288IUVitamin C: 411mgCalcium: 1552mgJern: 20mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

At spise sundt er selvfølgelig vigtigt, og det er sjovt at eksperimentere med mad, men det vigtigste er smagen.

Her må jeg sige, at denne blomkålspizza får points igen. Den smager bare helt vildt godt. Jeg lavede den til min kæreste forleden, som i øvrigt er lidt af en træning- og diætistekspert.

Han blev overrasket over, hvor lækker den var - samtidig med, at han ikke skulle bekymre sig over at gå på kompromis med sin kostplan.

Tips og andre opskrifter

I denne opskrift på blomkålspizza bruger jeg hjemmelavet tomatsauce, hvilket selvfølgelig er lækkert, men hvis du har travlt, kan en færdigkøbt tomatsauce også bruges.

Ligeså er fyldet valgfrit, jeg elsker pizza med champignon og oliven. Så det er det, jeg kommer på, men det er op til den enkelte, hvad der foretrækkes.

Se også vores andre opskrifter på andre slags pizza:

Tyrkisk pizza med oksekød - hjemmelavet pide

Små pizzaer af portobellosvampe

Pizzastjerne med skinke og ost

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda Jensen

    september 28, 2022 at 10:26 am

    Er de ca 65 kcal pr slice, hvis man deler den i 6 eller? Er igang med den og glæder mig til det færdige resultat 😃

    Svar
  2. Mariann Poulsen

    marts 22, 2021 at 8:45 pm

    Tusind Tak for lækker opskrift på blomkålspizza ,jeg fulgte din opskrift næsten slavisk,kom lidt mere krydderi i og toppede til sidst med ruccola....smagte forbavsende godt 👍🙌🍕Den kommer jeg helt klart til at lave igen igen 🤩💯
    Mh.Mariann

    Svar
    • Rakel Seneca

      marts 29, 2021 at 8:54 am

      Hej Mariann
      Det er jeg rigtig glad for at høre, jeg er også selv stor fan af denne pizza.
      Jeg vil prøve at putte ruccola på næste gang, det lyder lækkert.
      Mv Rakel

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required