Blandet salat med iceberg er den måske mest klassiske salater. Iceberg blandet med agurk, tomater, majs og forårsløg. God salat.
Opskriften på en blandet salat med iceberg er beregnet til fire personer.
Du kan sagtens justere mængden på de enkelte ingredienser.
Ingredienser til blandet salat
1 iceberg salat
1 økologisk agurk
200 gram små tomater
1 stor dåse majs
1 bundt forårsløg
2-3 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Iceberg salat skylles, og snittes derefter i tynde strimler. Skær eventuelt også strimler i mindre stykker den anden vej, da salaten så er nemmere at spise.
- Læg den snittede salat i en skål med iskoldt vand, og lad den stå der en halv times tid. Det frisker salaten op, og gør den mere sprød.
- Slyng derefter vandet fra iceberg salaten, og læg den i en salatskål.
- Agurk skylles og skæres i mindre stykker.
- Tomaterne vaskes også under den kolde hane, og skæres i halve eller kvarte - afhængig af størrelsen på tomaterne.
- Forårsløg snittes i helt tynde skiver.
- Saml det hele i salatskålen sammen med de løse majs.
- Dryp nu et par spiseskefulde olivenolie over, og lad det trække et kvarter inden servering.
Iceberg kan fint erstattes med blandt andet kinakål, og i det hele taget kan indholdet jo varieres i det uendelige.
Du kan også anvende stykker af ananas i salaten - eller prøv med edamame bønner.
Sådan en dejlig blandet salat passer som tilbehør til stort set al slags kød, blandt andet stegt kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: