• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Blæretang bagt som chips i ovnen

Blæretang bagt som chips i ovnen

billede med blæretang
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 10. oktober 2019 - Udgivet: 20. august 2018

Her får du en nem og lækker opskrift på ovnbagt blæretang, der bages til sprøde chips i ovnen, og det smager altså virkelig godt.

Måske har du lagt mærke til den flotte blæretang på stranden, hvor den bugter sig i vandet helt inde ved kysten.

Mange steder skal man forbi blæretangen for at komme ud på en ren sandbund på badestranden, men faktisk bør du plukke noget blæretang med hjem næste gang.

Blæretang er nemlig fremragende at bage i ovnen til sprøde chips, og så er det altså super nemt.

Samtidig er det jo en gratis fornøjelse, og du får lækre tangchips, der smager af frisk havvand.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er rigeligt med tangchips til hver.

Ingredienser til blæretang chips

200 gram blæretang
2 spiseksefulde olie
Flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Start med at klippe tangen ud. Det vil sige, at du med en saks klipper grenene af tangenplanten, og de enkelte stykker skal ikke være alt for store. Det er altså kun de yderste spidser du skal bruge.
  2. Afhængig af hvor meget sand der er på blæretangen, skal du vaske dem i koldt vand, der er er tilsat lidt salt. Det bedste er dog at undlade vask, da du så beholder mest mulig smag af frisk hav i tangen. Men er der sand på grenene, så skal de skylles. Ryst derefter forsigtigt blæretangen tør.
  3. Kom grenene i en skål og tilsæt et par spiseskefulde olie. Vend grenene rundt, og læg dem derefter på en bageplade med bagepapir.
  4. Drys blæretangen med lidt flagesalt.
  5. Stil bagepladen med blæretang ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, hvor den cirka skal have 25 minutter. Bagetiden kan dog variere, så måske skal tangen have 5-10 minutter. Grenene skal være helt sprøde.

Servering

Blæretang som chips kan nydes som den er, nemlig sprøde chips, der smager af frisk havvand, og det er altså virkelig lækkert.

Du kan dog også knække chipsene i mindre stykker, og bruge dem en slags krydderi i salatskålen.

Lignende opskrifter

Se også hvordan du laver kartoffelchips i ovn eller de dejlige rodfrugtchips.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.