Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Black magic kage

Black magic kage (med intens chokoladesmag)

billede med black magic kage med chokolade mousse
4.7 fra 143 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
773
SHARES
FacebookMessenger773PinterestEmailSMS
Indhold
  • Black magic kage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på black magic kage
  • Tips
  • Varianter
  • Talkage
  • FAQ
  • Kommentarer

Black magic kage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 143 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min opskrift på en nem black magic kage, der toppes med en cremet chokolade mousse. En lækker kage med intens kakaosmag og god holdbarhed.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 50 g kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g kaffe (kold)
  • 125 g mælk
  • 50 g olie
  • salt
Chokolade mousse
  • 250 g fløde
  • 25 g kakao
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme. Ikke varmluft.
  2. Beklæd en springform med bagepapir. Denne opskrift på black magic kage passer perfekt til en springform med en diameter på ca. 23 centimeter.
  3. Hvedemel vejes af i en skål sammen sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker. Vend det sammen.
  4. Tilsæt derefter æg, kaffe (kold), mælk og olie. Jeg anvender gerne vindruekerneolie til kagen. Kom også en smule salt i.
  5. Med et piskeris pisket chokoladekagedejen nu jævn. Og jo - dejen til en black magic kage er ret tynd - og det skal den være. Nærmest som en tyk sovs.
  6. Hæld dejen i springformen.
  7. Stil formen ind i ovnen og bag den i 30 minutter. Med en strikkepind eller lignende kan du lige teste kagen i midten, og hvis der ikke hænger dej ved når pinden trækkes op, ja så er kagen færdigbagt. Giv den ellers et par minutter mere. Ovne varmer aldrig ens, men den halve time plejer at passe meget godt.
  8. Lad chokoladekagen køle helt af.
  9. Vej fløde af i en skål sammen med kakao, sukker og 1 teske vaniljesukker, og pisk til en cremet mousse, der er så stiv, at den ikke flyder ud.
  10. Kom den lækre chokolade mousse i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt smukke rosetter ud på den afkølede chokoladekage. Værsgo.

Næringsindhold

Kalorier393kcalKulhydrater54gProtein6gFedt20gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.03gKolesterol58mgNatrium299mgKalium232mgKostfibre4gSukker34gVitamin A514IUVitamin C0.2mgCalcium58mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på black magic kage

Black magic kage er en drøm af en kage til alle, der elsker kakao og chokolade.

Kagen er intens i smagen, men uden at være for bitter og fed. Den bages med lidt olie - men uden smør. Og sukkerindholdet er heller ikke skræmmende, når man tænker på vi taler om chokoladekager.

På toppen af den velsmagende kage er der en nem og skøn chokolademousse, som du laver på to minutter.

Tips

Black magic kage kan som sagt sagtens lave i forvejen.

Skal du bruge kagen som dessert, kan du sagtens bage kagen dagen før - og så dekorere med chokolademousse nogle timer før gæsterne dukker op.

Ja, faktisk synes jeg næsten kagen er bedre, når den bages en dag eller to før den spises.

Varianter

Jeg plejer blot at pynte kagen med chokolademousse, men du kan også dele bunden i to lige store bunden, og komme chokolademoussen imellem dem - og så også pynte ovenpå med mousse. Her skal du så anvende en dobbelt portion mousse.

Du kan også pynte med friske bær, hvor især blåbær og hindbær er gode.

I kagen er der nok til otte personer, men vær ikke ked af at have et stort stykke chokoladekage i overskud.

Kagen kan nemlig sagtens holde sig nogle dage i køleskabet - ja, faktisk nemt op til en uge.

Vær dog opmærksom på, at moussen er lavet med fløde, og derfor har den en kortere holdbarhed på ca. et døgns tid.

Talkage

Du kan også nemt lave en rigtig talkage ud af opskriften.

Her skæres bunden ud i ønsket tal og størrelse, hvorefter der pyntes med mousse, friske bær, Toffifee eller hvad du nu synes.

Se også hvordan du laver den populære chokolademousse som dessert.

Se flere opskrifter:

  • Chokoladekage (nem opskrift på chokolade kage i bradepande)
  • Hvid chokoladekage (svampet kage med hvid chokolade)
  • Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
  • Chokolademuffins opskrift (nemme, lækre og svampede)
  • Brownie (med mørk chokolade - lækker amerikansk kage)
  • Black magic muffins

FAQ

Kan man lave Black Magic kage i forvejen?

Ja, det kan du sagtens. Og det er faktisk en fordel at bage kagen dagen før, da den så virkelig når at sætte sig.

Kan man fryse Black Magic chokoladekage?

Ja, kagen er fryseegnet. Skær den ud i portionsstykker, der fryses i en tæt beholder. Kagen tøs blot op ved stuetemperatur. Vent med at pynte kagen til den skal serveres.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    marts 14, 2024 at 4:31 pm

    Hej Holger.
    Er det en Gâteau Marcel?
    Den har nemlig også chokolademousse på toppen.

    Svar
  2. Jeanne skriver

    maj 22, 2023 at 11:39 am

    Kan jeg erstatte mælken med ekstra vindruekerneolie?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 22, 2023 at 11:55 am

      Hej Jeanne
      Ja, eller erstat mælken med vand. Ellers bliver kagen måske lidt for fed.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Heidi Sindberg skriver

    marts 23, 2023 at 6:30 pm

    Hej Holger jeg lavede dine Black magis muffins forleden dag og de var vild gode nu vil jeg gerne lave en talkage til min datter der bliver 25 og har fundet din opskrift til bradepande bliver den stor nok syntes ikke der er så meget mel i
    Venlig hilsen Heidi Sindberg

    Svar
  4. Sofie skriver

    marts 15, 2023 at 5:44 pm

    Hej. Mener du at der er 393 kcal i hele kagen? Eller hvad mener du med potion?

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required