• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Black magic kage med intens chokoladesmag

Black magic kage med intens chokoladesmag

billede med black magic kage med chokolade mousse
4.7 fra 143 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
770
SHARES
FacebookMessenger770PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  7. april 2024

Indhold

  1. Opskrift
  2. Black magic kage
  3. Tips
  4. Varianter
  5. Talkage

Black magic kage er en drøm af en kage til alle, der elsker kakao og chokolade.

Kagen er intens i smagen, men uden at være for bitter og fed. Den bages med lidt olie - men uden smør. Og sukkerindholdet er heller ikke skræmmende, når man tænker på vi taler om chokoladekager.

På toppen af den velsmagende kage er der en nem og skøn chokolademousse, som du laver på to minutter.

Se også disse opskrifter:

  • Chokolademuffins
  • Nem chokoladekage
  • Chokokage med Nutellacreme
  • Vegansk chokoladekage

Opskrift

billede med black magic kage med chokolade mousse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Black magic kage

4.72 fra 143 stemmer
Min opskrift på en nem black magic kage, der toppes med en cremet chokolade mousse. En lækker kage med intens kakaosmag og god holdbarhed.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 393
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 50 g kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g kaffe - kold
  • 125 g mælk
  • 50 g olie
  • salt
Chokolade mousse
  • 250 g fløde
  • 25 g kakao
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme. Ikke varmluft.
  2. Beklæd en springform med bagepapir. Denne opskrift på black magic kage passer perfekt til en springform med en diameter på ca. 23 centimeter.
  3. Hvedemel vejes af i en skål sammen sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker. Vend det sammen.
  4. Tilsæt derefter æg, kaffe (kold), mælk og olie. Jeg anvender gerne vindruekerneolie til kagen. Kom også en smule salt i.
  5. Med et piskeris pisket chokoladekagedejen nu jævn. Og jo - dejen til en black magic kage er ret tynd - og det skal den være. Nærmest som en tyk sovs.
  6. Hæld dejen i springformen.
  7. Stil formen ind i ovnen og bag den i 30 minutter. Med en strikkepind eller lignende kan du lige teste kagen i midten, og hvis der ikke hænger dej ved når pinden trækkes op, ja så er kagen færdigbagt. Giv den ellers et par minutter mere. Ovne varmer aldrig ens, men den halve time plejer at passe meget godt.
  8. Lad chokoladekagen køle helt af.
  9. Vej fløde af i en skål sammen med kakao, sukker og 1 teske vaniljesukker, og pisk til en cremet mousse, der er så stiv, at den ikke flyder ud.
  10. Kom den lækre chokolade mousse i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt smukke rosetter ud på den afkølede chokoladekage. Værsgo.

Næringsindhold

Kalorier: 393kcalKulhydrater: 54gProtein: 6gFedt: 20gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.03gKolesterol: 58mgNatrium: 299mgKalium: 232mgKostfibre: 4gSukker: 34gVitamin A: 514IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Black magic kage kan som sagt sagtens lave i forvejen.

Skal du bruge kagen som dessert, kan du sagtens bage kagen dagen før - og så dekorere med chokolademousse nogle timer før gæsterne dukker op.

Ja, faktisk synes jeg næsten kagen er bedre, når den bages en dag eller to før den spises.

Varianter

Jeg plejer blot at pynte kagen med chokolademousse, men du kan også dele bunden i to lige store bunden, og komme chokolademoussen imellem dem - og så også pynte ovenpå med mousse. Her skal du så anvende en dobbelt portion mousse.

Du kan også pynte med friske bær, hvor især blåbær og hindbær er gode.

I kagen er der nok til otte personer, men vær ikke ked af at have et stort stykke chokoladekage i overskud.

Kagen kan nemlig sagtens holde sig nogle dage i køleskabet - ja, faktisk nemt op til en uge.

Vær dog opmærksom på, at moussen er lavet med fløde, og derfor har den en kortere holdbarhed på ca. et døgns tid.

Talkage

Du kan også nemt lave en rigtig talkage ud af opskriften.

Her skæres bunden ud i ønsket tal og størrelse, hvorefter der pyntes med mousse, friske bær, Toffifee eller hvad du nu synes.

Se også hvordan du laver den populære chokolademousse som dessert.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    marts 14, 2024 at 4:31 pm

    Hej Holger.
    Er det en Gâteau Marcel?
    Den har nemlig også chokolademousse på toppen.

    Svar
  2. Jeanne

    maj 22, 2023 at 11:39 am

    Kan jeg erstatte mælken med ekstra vindruekerneolie?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 22, 2023 at 11:55 am

      Hej Jeanne
      Ja, eller erstat mælken med vand. Ellers bliver kagen måske lidt for fed.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Heidi Sindberg

    marts 23, 2023 at 6:30 pm

    Hej Holger jeg lavede dine Black magis muffins forleden dag og de var vild gode nu vil jeg gerne lave en talkage til min datter der bliver 25 og har fundet din opskrift til bradepande bliver den stor nok syntes ikke der er så meget mel i
    Venlig hilsen Heidi Sindberg

    Svar
  4. Sofie

    marts 15, 2023 at 5:44 pm

    Hej. Mener du at der er 393 kcal i hele kagen? Eller hvad mener du med potion?

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required