Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blåbærkage med friske eller frosne blåbær

Blåbærkage med friske eller frosne blåbær

billederesultat for blåbærkage med frosne blåbær
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
291
SHARES
FacebookMessenger291PinterestEmailSMS

Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.

Blåbærkage er en dejlig nem kage til eftermiddagskaffen, eller brug den som dessertkage med lidt flødeskum eller creme fraiche. Eller anret den med lidt vaniljeis.

Her er blåbærkagen bagt med frosne blåbær, men de friske blåbær er også gode i kagen.

Du skal bruge samme mængde uanset om det er friske eller frosne blåbær, og bagetiden er også den samme.

Opskriften giver en kage til otte personer.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Æble- og blåbærkage
  • Upside down kage med blåbær
  • Blåbærcrumble
  • Blåbærmuffins

Opskrift på nem blåbærkage

Blåbærkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 175 g smør meget blødt, her har jeg brugt Lurpak Bagesmør
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 250 g blåbær friske eller frosne

Fremgangsmåde

  1. Kom sukker op i en skål sammen med blødt smør, og rør det godt ud.
  2. Derefter piskes æggene i dejen et ad gangen, og du kan sagtens blot anvende et piskeris. En elpisker er ikke nødvendig til dejen til denne blåbærkage.
  3. Mål hvedemel af, og bland bagepulver og vaniljesukker i. Vend det godt.
  4. Med en dejskraber vender du nu melblandingen i dejen, og samler dejen godt.
  5. Beklæd et ildfast fad (ca. 22 centimeter) med bagepapir (eller smør en springform med smør), og hæld dejen i.
  6. Fordel de frosne blåbær henover kagen, og stil den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
  7. Her skal blåbærkagen nu bages i cirka 40 minutter.

Næringsindhold

Kalorier387kcalKulhydrater47gProtein6gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol129mgNatrium310mgKalium87mgKostfibre1gSukker27gVitamin A682IUVitamin C3mgCalcium23mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Prik i den færdigbagte blåbærkage med en kødnål for at tjekke at kagen er gennembagt, og tag den ud af ovnen.

Lad lige kagen køle lidt af inden udskæring.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Madsen skriver

    juli 17, 2024 at 8:45 pm

    Hej. Har du en ide til en mousse/skum ovenpå blåbær kagen😊

    Svar
  2. jthielsen skriver

    marts 06, 2021 at 5:25 pm

    Som regel, er fiske blåbær bedst, men jeg fryser dem før brug. Det forhindrer blåbærerne i at synke ned i dejen, specielt når der pyntes med dem.

    Svar
  3. Emma Jessen skriver

    oktober 10, 2020 at 9:36 am

    Hej.
    Hvad måler dit ildfaste fad?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required