Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.
Blåbærkage er en dejlig nem kage til eftermiddagskaffen, eller brug den som dessertkage med lidt flødeskum eller creme fraiche. Eller anret den med lidt vaniljeis.
Her er blåbærkagen bagt med frosne blåbær, men de friske blåbær er også gode i kagen.
Du skal bruge samme mængde uanset om det er friske eller frosne blåbær, og bagetiden er også den samme.
Opskriften giver en kage til otte personer.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på nem blåbærkage
Blåbærkage
Ingredienser
- 175 g sukker
- 175 g smør - meget blødt, her har jeg brugt Lurpak Bagesmør
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker
- 250 g blåbær - friske eller frosne
Fremgangsmåde
- Kom sukker op i en skål sammen med blødt smør, og rør det godt ud.
- Derefter piskes æggene i dejen et ad gangen, og du kan sagtens blot anvende et piskeris. En elpisker er ikke nødvendig til dejen til denne blåbærkage.
- Mål hvedemel af, og bland bagepulver og vaniljesukker i. Vend det godt.
- Med en dejskraber vender du nu melblandingen i dejen, og samler dejen godt.
- Beklæd et ildfast fad (ca. 22 centimeter) med bagepapir (eller smør en springform med smør), og hæld dejen i.
- Fordel de frosne blåbær henover kagen, og stil den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
- Her skal blåbærkagen nu bages i cirka 40 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Prik i den færdigbagte blåbærkage med en kødnål for at tjekke at kagen er gennembagt, og tag den ud af ovnen.
Lad lige kagen køle lidt af inden udskæring.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Madsen
Hej. Har du en ide til en mousse/skum ovenpå blåbær kagen😊
jthielsen
Som regel, er fiske blåbær bedst, men jeg fryser dem før brug. Det forhindrer blåbærerne i at synke ned i dejen, specielt når der pyntes med dem.
Emma Jessen
Hej.
Hvad måler dit ildfaste fad?