Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Blåbærkage

Blåbærkage med friske eller frosne blåbær

billederesultat for blåbærkage med frosne blåbær
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
291
DELINGER
Facebook291PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Blåbærkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på blåbærkage
  • Tips
  • Kommentarer

Blåbærkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 175 g smør (meget blødt, her har jeg brugt Lurpak Bagesmør)
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 250 g blåbær (friske eller frosne)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom sukker op i en skål sammen med blødt smør, og rør det godt ud.
  2. Derefter piskes æggene i dejen et ad gangen, og du kan sagtens blot anvende et piskeris. En elpisker er ikke nødvendig til dejen til denne blåbærkage.
  3. Mål hvedemel af, og bland bagepulver og vaniljesukker i. Vend det godt.
  4. Med en dejskraber vender du nu melblandingen i dejen, og samler dejen godt.
  5. Beklæd et ildfast fad (ca. 22 centimeter) med bagepapir (eller smør en springform med smør), og hæld dejen i.
  6. Fordel de frosne blåbær henover kagen, og stil den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
  7. Her skal blåbærkagen nu bages i cirka 40 minutter.

Næringsindhold

Kalorier387kcalKulhydrater47gProtein6gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol129mgNatrium310mgKalium87mgKostfibre1gSukker27gVitamin A682IUVitamin C3mgCalcium23mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på blåbærkage

Blåbærkage er en dejlig nem kage til eftermiddagskaffen, eller brug den som dessertkage med lidt flødeskum eller creme fraiche. Eller anret den med lidt vaniljeis.

Her er blåbærkagen bagt med frosne blåbær, men de friske blåbær er også gode i kagen.

Du skal bruge samme mængde uanset om det er friske eller frosne blåbær, og bagetiden er også den samme.

Opskriften giver en kage til otte personer.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Æble- og blåbærkage
  • Upside down kage med blåbær
  • Blåbærcrumble
  • Blåbærmuffins

Tips

Prik i den færdigbagte blåbærkage med en kødnål for at tjekke at kagen er gennembagt, og tag den ud af ovnen.

Lad lige kagen køle lidt af inden udskæring.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Madsen skriver

    juli 17, 2024 at 8:45 pm

    Hej. Har du en ide til en mousse/skum ovenpå blåbær kagen😊

    Svar
  2. jthielsen skriver

    marts 06, 2021 at 5:25 pm

    Som regel, er fiske blåbær bedst, men jeg fryser dem før brug. Det forhindrer blåbærerne i at synke ned i dejen, specielt når der pyntes med dem.

    Svar
  3. Emma Jessen skriver

    oktober 10, 2020 at 9:36 am

    Hej.
    Hvad måler dit ildfaste fad?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required