Birkeskage med blå birkes samt citronsaft og revet citronskal er noget af det lækreste. Her overhældes den med en skøn sirup og glasur.
Birkeskage er altså bare toppen af kager. De blå birkesfrø giver et særligt bid, og smagen passer godt til den syrlige citronsaft.
Man kan sagtens bage denne kage og nøjes med at hælde hvid glasur ud over den, men jeg kan bedst lide, at den også får et lag citronsirup.
Når kagen er taget ud af ovnen, står den lige nogle minutter og køler lidt ned, hvorefter man hælder en sirup af sukker, vand og citronsaft henover.
Det gør ikke kun noget for smagen men også for konsistensen, som bliver herligt svampet.
Opskrift på birkeskage med citron og glasur
Birkeskage med citronsirup og blå birkes
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 220 gram smør
- 5 dl sukker
- 3 æg
- 7,5 dl hvedemel
- 3 spsk citronskal fintrevet
- 2 sosk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 40 gram blå birkes
- 2,2 dl kærnemælk
Citronsirup
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl sukker
- 2 spsk citronsaft
Glasur
- 1 dl flormelis
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker til en cremet masse.
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk.
- Riv citronskal fra ca. 3 økologiske citroner, pres derefter saft, så du har ca. 2 spiseskefulde citronsaft.
- Rør det i dejen sammen med en dl. kærnemælk.
- Bland birkes, hvedemel og bagepulver, og rør det i dejen på skift med resten af kærnemælken. Du skal helst røre med en ske eller bruge en lav omdrejning på el-mikseren.
- Dejen hældes i en smurt bageform og bages i en time ved 160 grader over- og undervarme.
Citronsirup
- Kog vand og sukker, til sukkeret er smeltet.
- Tag det af varmen og tilsæt citronsaft.
Birkeskage
- Lav en glasur af flormelis og citronsaft.
- Når kagen har været ude af ovnen i ca. ti minutter, tager du den ud af formen og hælder den lunkne citronsirup ud over. Herefter skal den stå og køle lidt ned, før du drypper glasur ud over den, og så er den klar til at blive spist.
Tips og opskrifter
Hvis du vil peppe farven på citronglasuren lidt op, så den bliver gul og "citronagtig", kan du komme et par dråber gul farve i glasuren.
Kagen spises afkølet, og man kan med fordel servere en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
Se nogle af vores andre opskrifter på lækre kager, der indeholder birkes:
Skriv din mening - på forhånd tak.