Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Birkeskage med citronsirup og blå birkes

Birkeskage med citronsirup og blå birkes

Birkeskage med citron
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
20
DELINGER
Facebook20PinterestSMSEmailMessenger

Birkeskage med blå birkes samt citronsaft og revet citronskal er noget af det lækreste. Her overhældes den med en skøn sirup og glasur.

Birkeskage er altså bare toppen af kager. De blå birkesfrø giver et særligt bid, og smagen passer godt til den syrlige citronsaft og citronkage.

Man kan sagtens bage denne kage og nøjes med at hælde hvid glasur ud over den, men jeg kan bedst lide, at den også får et lag citronsirup.

Når kagen er taget ud af ovnen, står den lige nogle minutter og køler lidt ned, hvorefter man hælder en sirup af sukker, vand og citronsaft henover.

Det gør ikke kun noget for smagen men også for konsistensen, som bliver herligt svampet.

Indhold
  • Birkeskage med blå birkes samt citronsaft og revet citronskal er noget af det lækreste. Her overhældes den med en skøn sirup og glasur.
  • Birkeskage med citronsirup og blå birkes
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Tips og opskrifter
  • Kommentarer

Birkeskage med citronsirup og blå birkes

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Birkeskage med blå birkes samt citronsaft og revet citronskal er noget af det lækreste. Her overhældes den med en skøn sirup og glasur.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 220 g smør
  • 5 dl sukker
  • 3 æg
  • 7,5 dl hvedemel
  • 3 spsk citronskal (fintrevet)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 40 g blå birkes
  • 2,2 dl kærnemælk
Citronsirup
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk citronsaft
Glasur
  • 1 dl flormelis
  • 2 spsk citronsaft

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og sukker til en cremet masse.
  2. Tilsæt æg et ad gangen og pisk.
  3. Riv citronskal fra ca. 3 økologiske citroner, pres derefter saft, så du har ca. 2 spiseskefulde citronsaft.
  4. Rør det i dejen sammen med en dl. kærnemælk.
  5. Bland birkes, hvedemel og bagepulver, og rør det i dejen på skift med resten af kærnemælken. Du skal helst røre med en ske eller bruge en lav omdrejning på el-mikseren.
  6. Dejen hældes i en smurt bageform og bages i en time ved 160 grader over- og undervarme.
Citronsirup
  1. Kog vand og sukker, til sukkeret er smeltet.
  2. Tag det af varmen og tilsæt citronsaft.
Birkeskage
  1. Lav en glasur af flormelis og citronsaft.
  2. Når kagen har været ude af ovnen i ca. ti minutter, tager du den ud af formen og hælder den lunkne citronsirup ud over. Herefter skal den stå og køle lidt ned, før du drypper glasur ud over den. Og så er din birkeskage klar til at blive spist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Hvis du vil peppe farven på citronglasuren lidt op, så den bliver gul og "citronagtig", kan du komme et par dråber gul farve i glasuren.

Birkeskage spises afkølet, og man kan med fordel servere en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.

Se nogle af vores andre opskrifter, der indeholder birkes:

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

Lemon poppy seed cake

Københavnerbirkes med remonce

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Harkamp skriver

    november 07, 2024 at 6:09 pm

    Hej,

    Hvor stor en bageform passer opskriften til?

    Mvh Christina

    Svar
    • Jonna skriver

      april 17, 2025 at 7:25 am

      Godt spørgsmål! Svaret ku jeg godt bruge lige nu 🤔

      Svar
  2. Fiona Thyme-Duvald skriver

    juni 30, 2022 at 11:33 am

    Hej, kan man godt erstatte kærnemælk med almindelig mælk?
    Vh Fiona

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      juni 30, 2022 at 12:53 pm

      Hej Fiona
      Du kan sagtens erstatte kærnemælk med mælk, og så komme lidt mere citronsaft i dejen end angivet. Ellers kan du bruge creme fraiche, skyr og yoghurt i stedet.
      God fornøjelse. Mvh Karen/Madens Verden

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required