• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Birkeskage med citronsirup og blå birkes

Birkeskage med citronsirup og blå birkes

Birkeskage med citron
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. april 2025 - Udgivet:  31. marts 2021

Birkeskage med blå birkes samt citronsaft og revet citronskal er noget af det lækreste. Her overhældes den med en skøn sirup og glasur.

Birkeskage er altså bare toppen af kager. De blå birkesfrø giver et særligt bid, og smagen passer godt til den syrlige citronsaft og citronkage.

Man kan sagtens bage denne kage og nøjes med at hælde hvid glasur ud over den, men jeg kan bedst lide, at den også får et lag citronsirup.

Når kagen er taget ud af ovnen, står den lige nogle minutter og køler lidt ned, hvorefter man hælder en sirup af sukker, vand og citronsaft henover.

Det gør ikke kun noget for smagen men også for konsistensen, som bliver herligt svampet.

Opskrift på birkeskage med citron og glasur

Birkeskage med citron
Karen SenecaKaren Seneca

Birkeskage med citronsirup og blå birkes

5 fra 12 stemmer
Birkeskage med blå birkes samt citronsaft og revet citronskal er noget af det lækreste. Her overhældes den med en skøn sirup og glasur.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 220 g smør
  • 5 dl sukker
  • 3 æg
  • 7,5 dl hvedemel
  • 3 spsk citronskal - fintrevet
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 40 g blå birkes
  • 2,2 dl kærnemælk
Citronsirup
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk citronsaft
Glasur
  • 1 dl flormelis
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk smør og sukker til en cremet masse.
  2. Tilsæt æg et ad gangen og pisk.
  3. Riv citronskal fra ca. 3 økologiske citroner, pres derefter saft, så du har ca. 2 spiseskefulde citronsaft.
  4. Rør det i dejen sammen med en dl. kærnemælk.
  5. Bland birkes, hvedemel og bagepulver, og rør det i dejen på skift med resten af kærnemælken. Du skal helst røre med en ske eller bruge en lav omdrejning på el-mikseren.
  6. Dejen hældes i en smurt bageform og bages i en time ved 160 grader over- og undervarme.
Citronsirup
  1. Kog vand og sukker, til sukkeret er smeltet.
  2. Tag det af varmen og tilsæt citronsaft.
Birkeskage
  1. Lav en glasur af flormelis og citronsaft.
  2. Når kagen har været ude af ovnen i ca. ti minutter, tager du den ud af formen og hælder den lunkne citronsirup ud over. Herefter skal den stå og køle lidt ned, før du drypper glasur ud over den. Og så er din birkeskage klar til at blive spist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Hvis du vil peppe farven på citronglasuren lidt op, så den bliver gul og "citronagtig", kan du komme et par dråber gul farve i glasuren.

Birkeskage spises afkølet, og man kan med fordel servere en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.

Se nogle af vores andre opskrifter, der indeholder birkes:

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

Lemon poppy seed cake

Københavnerbirkes med remonce

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Harkamp

    november 07, 2024 at 6:09 pm

    Hej,

    Hvor stor en bageform passer opskriften til?

    Mvh Christina

    Svar
    • Jonna

      april 17, 2025 at 7:25 am

      Godt spørgsmål! Svaret ku jeg godt bruge lige nu 🤔

      Svar
  2. Fiona Thyme-Duvald

    juni 30, 2022 at 11:33 am

    Hej, kan man godt erstatte kærnemælk med almindelig mælk?
    Vh Fiona

    Svar
    • Karen Seneca

      juni 30, 2022 at 12:53 pm

      Hej Fiona
      Du kan sagtens erstatte kærnemælk med mælk, og så komme lidt mere citronsaft i dejen end angivet. Ellers kan du bruge creme fraiche, skyr og yoghurt i stedet.
      God fornøjelse. Mvh Karen/Madens Verden

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required