• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Blommegrød, brombærgrød og grød af mirabeller

Blommegrød, brombærgrød og grød af mirabeller

billede til blommegrød
Det tager kun få minutter at koge sin egen blommegrød, og opskriften gælder på samme måde for brombærgrød og grød af mirabeller. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. september 2022 - Udgivet:  14. september 2022

Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se den bedste opskrift på blommegrød, brombærgrød og en dejlig grød af mirabeller. Grøden tager kun fem minutter at koge.
  2. Opskrift på blommegrød
  3. Blommegrød, brombærgrød og grød af mirabeller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Se den bedste opskrift på blommegrød, brombærgrød og en dejlig grød af mirabeller. Grøden tager kun fem minutter at koge.

Det tager blot få minutter at lave sin egen blommegrød, brombærgrød eller mirabellegrød, men hvordan er det nu lige man jævner en frugtgrød?

Det spørgsmål får jeg ofte, og her er den rigtige metode.

Jeg plejer at bruge lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt koldt vand. Kog det med i grøden i et par minutter, og køl grøden ned.

Jeg synes det er nemt at styre frugtgrødens konsistens på denne måde.

Andre bruger kartoffelmel, men her må grøden så IKKE koge efterfølgende, da den så kan blive "lang" i det. Og det duer ikke.

Opskriften her viser hvordan du laver en blommegrød, men fremgangsmåden er præcis den samme med brombær og mirabeller, så du nemt også kan lave brombærgrød og grød af mirabeller.

Portionen er beregnet som en lille dessert til fire personer.

Opskrift på blommegrød

billede til blommegrød

Blommegrød, brombærgrød og grød af mirabeller

Se den bedste opskrift på blommegrød, brombærgrød og en dejlig grød af mirabeller. Grøden tager kun fem minutter at koge.
Bedømmelse
4.8 fra 6 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g blommer - uden sten
  • 2 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 tsk majsstivelse - røres ud i lidt koldt vand

Fremgangsmåde

  • Vask blommer grundigt, og del dem så du kan tage stenen i midten ud.
  • Kom vand og udstenede blommer i en gryde, og kog det op. Tilsæt vaniljesukker og rørsukker.
  • Lad nu din blommegrød simre i 4-5 minutter.
  • Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand, og tilsæt den i en tynd stråle mens du pisker i grøden.
  • Du kan jo selv styre hvor tyk eller tynd du ønsker grøden. Men vær opmærksom på, at grøden bliver tykkere under nedkølingen.
  • Lad blommekogen koge et par minutter ved svag varme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
63
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Mættet fedt
 
0.02
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
3
mg
0
%
Kalium
 
196
mg
6
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
431
IU
9
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Tag den færdige blommegrød af og køl den ned.

Servér med letpisket flødeskum eller blot ren fløde og mælk.

Se også mine opskrifter på:

Rødgrød med fløde

Jordbærgrød

Rabarbergrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Ibsen

    september 10, 2024 at 1:55 pm

    Hej ...
    Kan man bruge frosne blommer...?
    Vh Joan Ibsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2024 at 3:51 pm

      Hej Joan
      Ja, du kan sagtens bruge frosne blommer til blommegrøden. God fornøjelse.
      BH Holger

      Svar
  2. Nanna Fock

    oktober 09, 2022 at 9:45 pm

    Jeg måtte koge meget længere tid for at få blommerne kogt ud. Jeg ville anbefale mindre vand. Smagen er uspændende. Måske er blommetypen afgørende. Ellers tak for mange gode opskrifter. 🙂

    Svar
  3. Mette Eriksen

    september 14, 2022 at 3:26 pm

    Hejsa - skal sukker i sammen med vaniljesukkeret ?
    Mvh Mette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 14, 2022 at 5:21 pm

      Hej Mette
      Jeps - god fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required