• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon

Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon

billederesultat for bastogne julesmåkage
Bastogne julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon på Møn er inspireret af de populære Bastogne kiks. Foto: Lars Kleist.

Opdateret:  6. december 2022 - Udgivet:  12. november 2020

Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En opskrift på julesmåkage, der er udviklet af Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon på Møn. Med smag af de populære Bastogne kiks.
  2. Opskrift på julesmåkage
  3. Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

En opskrift på julesmåkage, der er udviklet af Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon på Møn. Med smag af de populære Bastogne kiks.

Sådan en julesmåkage er lige en kage for dig, der elsker de klassiske og populære Bastogne kiks.

Julesmåkagerne er udviklet af Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn, og det er med inspiration fra de velkendte Bastogne kiks.

Samtidig er der dog tydelige aftryk af julesmåkager i, og du er ikke i tvivl om, at det er en småkage, der hører julen til.

Og måske har Lars Kleist endda udviklet en ny og traditionel småkage til kagedåserne i juletiden, som vi kender det fra pebernødder, vaniljekranse, brunkager og så videre. Det vil tiden vise.

Opskriften giver 20 småkager, men du kan jo nemt gange op, hvis du ønsker en større portion.

Opskrift på julesmåkage

billederesultat for bastogne julesmåkage

Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon

En opskrift på julesmåkage, der er udviklet af Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon på Møn. Med smag af de populære Bastogne kiks.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 25 minutter minutter
Antal 20 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 50 g muscovadosukker
  • 50 g ahornsirup
  • 50 g smør - stuetempereret
  • 1 knivspids ingefær - stødt
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 salt
  • 0,5 citron - økologisk, kun skallen derfra
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 125 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Bland muscovadosukker, og ahornsirup sammen i en skål og pisk smørret i.
  • Rør mel, citronskal, ingefær, salt, vanilje, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og ælt melblandingen i dejen.
  • Stil dejen i køleskabet i mindst en time.
  • Del dejen i to og rul dejen ud i to lange stænger på ca. halvanden centimeter i diameter.
  • Stængerne trykkes flade med en julekagerulle (se foto) eller en gaffel.
  • Skær de rillede dejstænger i tre centimeter aflange stykker.
  • Læg hver julesmåkage på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 175 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
bastogne julesmåkager kagerulle
De lækre Bastogne julesmåkager rulles gerne ud med en kagerulle med julemønster. Foto: Lars Kleist, Fanefjord Skovpavillion.

Tips

De færdigbagte julesmåkager fra Møn køles af, og kan derefter opbevares i en tætsluttende beholder.

Se også opskrifter på:

Brunkager

Julekringle

Pebernødder

Jødekager

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required