Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

basmati ris med karry og broccoli
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
157
SHARES
FacebookMessenger157PinterestEmailSMS
Opdateret: 13. januar 2021 - Udgivet: 27. februar 2019

Her er min opskrift på de bedste basmati ris med karry og letdampet broccoli. Risene fungerer som lækkert tilbehør til blandt andet kylling og svinekød.

Basmati ris er for mig nogle af de bedste ris, og her er de lavet som lækkert tilbehør.

Risene koges i bouillon sammen med blandt andet karry, og til sidst vendes risene med broccoli.

Det giver en fyldig risblanding, der er perfekt som tilbehør til blandt andet en stegt kylling eller koteletter.

Den varme bouillon laves af syv deciliter vand, der koges op sammen med to bouillonterninger. Det giver lidt ekstra smag til risene.

Vidst du i øvrigt godt, at basmati betyder duft på indisk? Og disse ris er da netop også det: Meget velduftende, ja nærmest aromatiske.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på basmati ris med karry

Holger Rørby Madsen

Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

4.50 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tsk karry
  • ½ tsk spidskommen
  • 4 dl basmati ris
  • 7 dl bouillon - varm
  • 1 potte persille
  • 1 lille broccoli
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg og hvidløg hakkes fint. Peberfrugt skæres i mindre tern.
  2. Varm en gryde op og kom en god sjat olie i. Svits løg, hvidløg og peberfrugt i et par minutter uden det tager farve. Kom også karry og lidt spidskommen ved og lad det svitse med.
  3. Skyl basmati ris under den kolde hane for at fjerne støv, og kom risene i gryden sammen med varm bouillon. Lad det koge op,
  4. Kog nu risene indtil de møre. De basmati ris jeg brugte her skulle have cirka 12 minutter, men der kan være forskellige kogetider, så kig på pakken. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, da det også kan være forskelligt hvor meget væde ris suger.
  5. Imens risene koges deler du broccoli i små buketter, der dampes to minutter i letsaltet vand. Lad broccolien dryppe af i et dørslag.
  6. Persille hakkes fint.
  7. Smag de kogte basmati ris til med salt og peber, og vend broccoli og persille til sidst. Lad nu gerne risene stå og sætte sig i 5-10 minutter, inden de serveres.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering og andre opskrifter

Basmati ris med karry og broccoli er som sagt fremragende tilbehør til mange slags kød.

Du kan blandt andet servere risene til en hel kylling eller skønne karrykoteletter.

Her får nogle opskrifter, du måske kan bruge til risene:

Kyllingefrikadeller

4.7 fra 52 stemmer
Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.
Gå til opskrift
kyllingefrikadeller

Honningglaserede koteletter på 10 min.

4.8 fra 8 stemmer
Her er min opskrift på honningglaserede koteletter, som du kan lave på ca. 10 minutter. Det er koteletter med meget mere smag end normalt.
Gå til opskrift
billederesultat for honningglaserede koteletter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required