Her er min opskrift på de bedste basmati ris med karry og letdampet broccoli. Risene fungerer som lækkert tilbehør til blandt andet kylling og svinekød.
Basmati ris er for mig nogle af de bedste ris, og her er de lavet som lækkert tilbehør.
Risene koges i bouillon sammen med blandt andet karry, og til sidst vendes risene med broccoli.
Det giver en fyldig risblanding, der er perfekt som tilbehør til blandt andet en stegt kylling eller koteletter.
Den varme bouillon laves af syv deciliter vand, der koges op sammen med to bouillonterninger. Det giver lidt ekstra smag til risene.
Vidst du i øvrigt godt, at basmati betyder duft på indisk? Og disse ris er da netop også det: Meget velduftende, ja nærmest aromatiske.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på basmati ris med karry
Basmati ris i bouillon med karry og broccoli
Ingredienser
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 tsk karry
- ½ tsk spidskommen
- 4 dl basmati ris
- 7 dl bouillon - varm
- 1 potte persille
- 1 lille broccoli
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Rødløg og hvidløg hakkes fint. Peberfrugt skæres i mindre tern.
- Varm en gryde op og kom en god sjat olie i. Svits løg, hvidløg og peberfrugt i et par minutter uden det tager farve. Kom også karry og lidt spidskommen ved og lad det svitse med.
- Skyl basmati ris under den kolde hane for at fjerne støv, og kom risene i gryden sammen med varm bouillon. Lad det koge op,
- Kog nu risene indtil de møre. De basmati ris jeg brugte her skulle have cirka 12 minutter, men der kan være forskellige kogetider, så kig på pakken. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, da det også kan være forskelligt hvor meget væde ris suger.
- Imens risene koges deler du broccoli i små buketter, der dampes to minutter i letsaltet vand. Lad broccolien dryppe af i et dørslag.
- Persille hakkes fint.
- Smag de kogte basmati ris til med salt og peber, og vend broccoli og persille til sidst. Lad nu gerne risene stå og sætte sig i 5-10 minutter, inden de serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering og andre opskrifter
Basmati ris med karry og broccoli er som sagt fremragende tilbehør til mange slags kød.
Du kan blandt andet servere risene til en hel kylling eller skønne karrykoteletter.
Her får nogle opskrifter, du måske kan bruge til risene:
Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift
Honningglaserede koteletter på 10 min.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: