• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

basmati ris med karry og broccoli
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
157
SHARES
FacebookMessenger157PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. januar 2021 - Udgivet: 27. februar 2019

Her er min opskrift på de bedste basmati ris med karry og letdampet broccoli. Risene fungerer som lækkert tilbehør til blandt andet kylling og svinekød.

Basmati ris er for mig nogle af de bedste ris, og her er de lavet som lækkert tilbehør.

Risene koges i bouillon sammen med blandt andet karry, og til sidst vendes risene med broccoli.

Det giver en fyldig risblanding, der er perfekt som tilbehør til blandt andet en stegt kylling eller koteletter.

Den varme bouillon laves af syv deciliter vand, der koges op sammen med to bouillonterninger. Det giver lidt ekstra smag til risene.

Vidst du i øvrigt godt, at basmati betyder duft på indisk? Og disse ris er da netop også det: Meget velduftende, ja nærmest aromatiske.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på basmati ris med karry

Holger Rørby Madsen

Basmati ris i bouillon med karry og broccoli

4.50 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tsk karry
  • ½ tsk spidskommen
  • 4 dl basmati ris
  • 7 dl bouillon - varm
  • 1 potte persille
  • 1 lille broccoli
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg og hvidløg hakkes fint. Peberfrugt skæres i mindre tern.
  2. Varm en gryde op og kom en god sjat olie i. Svits løg, hvidløg og peberfrugt i et par minutter uden det tager farve. Kom også karry og lidt spidskommen ved og lad det svitse med.
  3. Skyl basmati ris under den kolde hane for at fjerne støv, og kom risene i gryden sammen med varm bouillon. Lad det koge op,
  4. Kog nu risene indtil de møre. De basmati ris jeg brugte her skulle have cirka 12 minutter, men der kan være forskellige kogetider, så kig på pakken. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, da det også kan være forskelligt hvor meget væde ris suger.
  5. Imens risene koges deler du broccoli i små buketter, der dampes to minutter i letsaltet vand. Lad broccolien dryppe af i et dørslag.
  6. Persille hakkes fint.
  7. Smag de kogte basmati ris til med salt og peber, og vend broccoli og persille til sidst. Lad nu gerne risene stå og sætte sig i 5-10 minutter, inden de serveres.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og andre opskrifter

Basmati ris med karry og broccoli er som sagt fremragende tilbehør til mange slags kød.

Du kan blandt andet servere risene til en hel kylling eller skønne karrykoteletter.

Her får nogle opskrifter, du måske kan bruge til risene:

Kyllingefrikadeller

4.7 fra 52 stemmer
Opskrift på kyllingefrikadeller, der er nemme frikadeller lavet med hakket kylling. Kyllingefrikadellerne kan steges på pande eller i ovn.
Gå til opskrift
kyllingefrikadeller

Honningglaserede koteletter på 10 min.

4.8 fra 8 stemmer
Her er min opskrift på honningglaserede koteletter, som du kan lave på ca. 10 minutter. Det er koteletter med meget mere smag end normalt.
Gå til opskrift
billederesultat for honningglaserede koteletter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required