Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt

Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt

Basbousa - arabisk kage
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS

Basbousa er en arabisk kage med kokos og yoghurt. En traditionel dessert fra Mellemøsten, der er fuld af smag og supernem at lave.

Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt er en af de mest populære kager, man kan finde i Mellemøsten - og den er populær af gode grunde. De smager nemlig helt vildt godt og så er de så fine.

Denne kage er virkelig nemt at lave og kan bikses sammen på kort tid. Imens den bages i ovnen, laver man en sirup med smag af rosenblade, som hældes henover kagen, så snart den kommer ud af ovnen.

Dette gør, at kagen holder sig frisk og svampet længe, og så smager den også mindst lige så godt kold dagen efter.

Jeg vil klart anbefale at prøve denne dessert. Den er tilpas eksotisk og utrolig lækker.

Opskrift på Basbousa med kokos

Basbousa

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Basbousa er en arabisk kage med kokos og yoghurt. En traditionel dessert fra Mellemøsten, der er fuld af smag og supernem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 dl semolinamel
  • 1 dl kokosmel
  • 0,5 dl smør smeltet
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl yoghurt
  • 0,5 tsk natron
  • 3 spsk pistacienødder
Sirup
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 2 grøn kardemommefrø
  • 0,5 spsk rosenvand
  • 0,5 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. I en skål blander du semolinamel, kokosmel, sukker, natron og smeltet smør sammen. Brug dine hænder, så du ordentligt kan blande smørret sammen med de resterende ingredienser.
  2. Tilføj nu yoghurt og bland det hele godt sammen.
  3. Tag en form på cirka 20 x 20 centimeter og smør den med en smule smør. Tilføj nu kageblandingen og tryk dejen ned i den.
  4. Med en kniv skærer du stykker ned i dejen.
  5. Bag nu kagen ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller indtil skorpen er gylden.
  6. Imens kagen bager, tager du en lille gryde og tilføjer sukker, vand, kardemomme, citronsaft og rosenvand. Kog blandingen i cirka 10 minutter. Du ved, at den er færdigkogt, når du kan dyppe en ske i siruppen og den dækkes af sirup.
  7. Lad siruppen køle ned. Ligeså snart kagen kommer ud af ovnen, hældes den afkølede sirup udover kagen. Drys med hakkede pistacienødder og lad kagen køle ned til stuetemperatur.
  8. Skær hver stykke ud og så er den lækreste kage klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier660kcalKulhydrater85gProtein7gFedt34gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt1gKolesterol57mgNatrium338mgKalium112mgKostfibre6gSukker53gVitamin A650IUVitamin C0.4mgCalcium43mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og opskrifter

I siruppen skal der blandt andet rosenvand i. Det har en meget delikat duft og smag.

Du kan udelukke rosenvandet, hvis du ikke bryder dig om smagen - eller kan finde det. Her vil du for eksempel kunne komme mere citronsaft i eller lidt appelsinskal.

Se også andre opskrifter på kager:

Småkager med dadelfyld

Baklava med nødder

Traditionelle rosenbrød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maja skriver

    april 11, 2025 at 9:38 pm

    Er denne opskrift efterprøvet? Den er ret tydeligt skrevet af en AI, men derfor kan opskriften jo godt fungere alligevel (selvom der står semolinamel i ingredienslisten og mannagryn i fremgangsmåden).

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 11, 2025 at 10:17 pm

      Hej Maja
      Godt du spørger. Der er intet AI over opskrifterne på Madens Verden. Og denne er bestemt udviklet og dermed afprøvet. Det andet er en menneskelig fejl, og den retter jeg lige 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required