• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt

Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt

Basbousa - arabisk kage
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. februar 2022 - Udgivet:  24. april 2021

Basbousa er en arabisk kage med kokos og yoghurt. En traditionel dessert fra Mellemøsten, der er fuld af smag og supernem at lave.

Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt er en af de mest populære kager, man kan finde i Mellemøsten - og den er populær af gode grunde. De smager nemlig helt vildt godt og så er de så fine.

Denne kage er virkelig nemt at lave og kan bikses sammen på kort tid. Imens den bages i ovnen, laver man en sirup med smag af rosenblade, som hældes henover kagen, så snart den kommer ud af ovnen.

Dette gør, at kagen holder sig frisk og svampet længe, og så smager den også mindst lige så godt kold dagen efter.

Jeg vil klart anbefale at prøve denne dessert. Den er tilpas eksotisk og utrolig lækker.

Opskrift på Basbousa med kokos

Basbousa - arabisk kage
Rakel Seneca

Basbousa

5 fra 3 stemmer
Basbousa er en arabisk kage med kokos og yoghurt. En traditionel dessert fra Mellemøsten, der er fuld af smag og supernem at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 660
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl semolinamel
  • 1 dl kokosmel
  • 0,5 dl smør - smeltet
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl yoghurt
  • 0,5 tsk natron
  • 3 spsk pistacienødder
Sirup
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 2 grøn kardemommefrø
  • 0,5 spsk rosenvand
  • 0,5 tsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. I en skål blander du semolinamel, kokosmel, sukker, natron og smeltet smør sammen. Brug dine hænder, så du ordentligt kan blande smørret sammen med de resterende ingredienser.
  2. Tilføj nu yoghurt og bland det hele godt sammen.
  3. Tag en form på cirka 20 x 20 centimeter og smør den med en smule smør. Tilføj nu kageblandingen og tryk dejen ned i den.
  4. Med en kniv skærer du stykker ned i dejen.
  5. Bag nu kagen ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller indtil skorpen er gylden.
  6. Imens kagen bager, tager du en lille gryde og tilføjer sukker, vand, kardemomme, citronsaft og rosenvand. Kog blandingen i cirka 10 minutter. Du ved, at den er færdigkogt, når du kan dyppe en ske i siruppen og den dækkes af sirup.
  7. Lad siruppen køle ned. Ligeså snart kagen kommer ud af ovnen, hældes den afkølede sirup udover kagen. Drys med hakkede pistacienødder og lad kagen køle ned til stuetemperatur.
  8. Skær hver stykke ud og så er den lækreste kage klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 660kcalKulhydrater: 85gProtein: 7gFedt: 34gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 57mgNatrium: 338mgKalium: 112mgKostfibre: 6gSukker: 53gVitamin A: 650IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 43mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

I siruppen skal der blandt andet rosenvand i. Det har en meget delikat duft og smag.

Du kan udelukke rosenvandet, hvis du ikke bryder dig om smagen - eller kan finde det. Her vil du for eksempel kunne komme mere citronsaft i eller lidt appelsinskal.

Se også andre opskrifter på kager:

Småkager med dadelfyld

Baklava med nødder

Traditionelle rosenbrød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maja

    april 11, 2025 at 9:38 pm

    Er denne opskrift efterprøvet? Den er ret tydeligt skrevet af en AI, men derfor kan opskriften jo godt fungere alligevel (selvom der står semolinamel i ingredienslisten og mannagryn i fremgangsmåden).

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2025 at 10:17 pm

      Hej Maja
      Godt du spørger. Der er intet AI over opskrifterne på Madens Verden. Og denne er bestemt udviklet og dermed afprøvet. Det andet er en menneskelig fejl, og den retter jeg lige 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required