• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Banoffee pie

Banoffee pie

billede med banoffee pie
4.9 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
151
SHARES
FacebookMessenger151PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. maj 2024 - Udgivet:  23. juli 2020

Banoffee pie er en af de lækreste desserter, som kun kræver meget få ingredienser. Den skal ikke engang bages. Det er den perfekte tærte - lækker og nem.

Banoffee pie er en rigtig klassiker i England, men den er stærkt undervurderet her i Danmark.

Jeg havde aldrig smagt denne form for pie, før jeg flyttede til London som 16-årig, hvor næsten alle caféer serverer den, og her startede min kærlighed til tærten med banan og karamel.

Det smarte ved banoffee pie er, at den ikke skal bages. Dermed kræver den ikke en ovn, og det gør den til den perfekte sommertærte på samme måde som andre klassiske pies som eksempelvis key lime pie.

Når vejret er godt, gider man nemlig ikke at stå indenfor i alt for lang tid i et køkken, som er ekstra varmt på grund af en opvarmet ovn. 

Opskrift på den bedste banoffee pie

billede med banoffee pie
Rakel Seneca

Banoffee pie - nem opskrift

4.87 fra 44 stemmer
Banoffee pie er en af de lækreste desserter, den kræver den kun meget få ingredienser og så skal den ikke bages. Det er den perfekte tærte - lækker og nem.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Kalorier: 432
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 75 g smør - smeltet
  • 200 g digestive kiks
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 bananer
  • 1,5 dl piskefløde - pisket til flødeskum
  • 3 spsk mørk chokolade - revet

Fremgangsmåde
 

Karamel
  1. Tag en stor gryde og fyld den med vand. Den skal være stor nok til, at dåsen med kondenseret mælk kan være tildækket i vand. Bring vandet i kog.
  2. Tag dåsen med kondenseret mælk og fjern papiretiketten, så der ikke er noget papir eller lignende på dåsen. Put nu dåsen i det kogende vand og skru temperaturen ned, så vandet bare simrer og ikke bulderkoger.
  3. Det er meget vigtigt, at dåsen er forsat lukket, og at der ikke er nogen huller i dåsen, så vandet kan slippe ind.
  4. Lad det simre i to timer. Tag derefter dåsen ud af det varme vand og lad den køle ned, før du åbner den, ellers kan du risikere at brænde dig.
Digistivebund
  1. Tag kiksene og kvas dem fint. De skal ikke kvases så meget, at det bliver til pulver, men der skal heller ikke være store stykker i. Du kan enten kvase dem i en minihakker eller manuelt i en pose, hvor du slår dem med en kagerulle.
  2. Smelt smørret og bland det med kiksekrummerne. Put derefter blandingen i en form og pres det godt sammen, så det ikke krummer længerer.
  3. Sæt på køl, mens du laver resten.
Banoffee pie
  1. Tag kiksebunden ud af køleskabet og smør et nedkølet lag karamel på.
  2. Placer skiver af bananer ud over karamellen.
  3. Hæld flødeskum udover kagen og dekorer med revet mørk chokolade.
  4. Sæt din banoffee pie på køl i minimum 10 minutter, og derefter er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 432kcalKulhydrater: 40gProtein: 7gFedt: 28gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.4gKolesterol: 78mgNatrium: 172mgKalium: 327mgKostfibre: 1gSukker: 38gVitamin A: 861IUVitamin C: 2mgCalcium: 213mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Banoffee pie passer som sagt perfekt som dessert, og den smager himmelsk godt. Velbekomme.

Kog mælk til karamel

Måden man laver karamellen på, er også helt vildt smart. Man skal nemlig bare koge hele den uåbnet kondenseret mælk i et par timer, og på magisk vis får man en lækker karamel ud af det.

Imens den koger, kan man sagens lave andre ting, den kræver ikke særlig meget opmærksomhed. Man kan også sagens lave sin karamel på forhånd og gemme den, indtil den skal bruges. 

Selvom den her pie lyder en smule sød og tung på grund af bananen og karamellen, synes jeg faktisk, at flødeskummet og den salte kiksebund balancerer sødmen rigtig fint.

Resultatet bliver en utrolig lækker banoffee pie, som er lige til at spise.

Se flere lækre desserter her:

Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær

Flødebollekage - no-bake kage med flødeboller og bær

Tiramisu

Bananpandekager

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Josefine Berg

    november 10, 2022 at 10:03 am

    Kan man bruge dulce de leche, istedet for at koge mælken til karamel?

    Svar
  2. Karrin Asmussen

    april 17, 2021 at 10:32 am

    Kunne godt tænke mig at prøve kagen, det lyder som en lækker kage. Kan man koge mælken flere dage før man skal bruge den?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required