Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Banoffee pie

Banoffee pie (skøn tærte med banan og karamel)

billede med banoffee pie
4.9 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMS
Indhold
  • Banoffee pie - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på banoffee pie
  • Noter
  • Kog mælk til karamel
  • Kommentarer

Banoffee pie - nem opskrift

Rakel Seneca
4.9 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Banoffee pie er en af de lækreste desserter, den kræver den kun meget få ingredienser og så skal den ikke bages. Det er den perfekte tærte - lækker og nem.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g smør smeltet
  • 200 g digestive kiks
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 bananer
  • 1,5 dl piskefløde pisket til flødeskum
  • 3 spsk mørk chokolade revet

Fremgangsmåde

Karamel
  1. Tag en stor gryde og fyld den med vand. Den skal være stor nok til, at dåsen med kondenseret mælk kan være tildækket i vand. Bring vandet i kog.
  2. Tag dåsen med kondenseret mælk og fjern papiretiketten, så der ikke er noget papir eller lignende på dåsen. Put nu dåsen i det kogende vand og skru temperaturen ned, så vandet bare simrer og ikke bulderkoger.
  3. Det er meget vigtigt, at dåsen er forsat lukket, og at der ikke er nogen huller i dåsen, så vandet kan slippe ind.
  4. Lad det simre i to timer. Tag derefter dåsen ud af det varme vand og lad den køle ned, før du åbner den, ellers kan du risikere at brænde dig.
Digistivebund
  1. Tag kiksene og kvas dem fint. De skal ikke kvases så meget, at det bliver til pulver, men der skal heller ikke være store stykker i. Du kan enten kvase dem i en minihakker eller manuelt i en pose, hvor du slår dem med en kagerulle.
  2. Smelt smørret og bland det med kiksekrummerne. Put derefter blandingen i en form og pres det godt sammen, så det ikke krummer længerer.
  3. Sæt på køl, mens du laver resten.
Banoffee pie
  1. Tag kiksebunden ud af køleskabet og smør et nedkølet lag karamel på.
  2. Placer skiver af bananer ud over karamellen.
  3. Hæld flødeskum udover kagen og dekorer med revet mørk chokolade.
  4. Sæt din banoffee pie på køl i minimum 10 minutter, og derefter er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier432kcalKulhydrater40gProtein7gFedt28gMættet fedt18gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.4gKolesterol78mgNatrium172mgKalium327mgKostfibre1gSukker38gVitamin A861IUVitamin C2mgCalcium213mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på banoffee pie

Banoffee pie er en rigtig klassiker i England, men den er stærkt undervurderet her i Danmark.

Jeg havde aldrig smagt denne form for pie, før jeg flyttede til London som 16-årig, hvor næsten alle caféer serverer den, og her startede min kærlighed til tærten med banan og karamel.

Det smarte ved banoffee pie er, at den ikke skal bages. Dermed kræver den ikke en ovn, og det gør den til den perfekte sommertærte på samme måde som andre klassiske pies som eksempelvis key lime pie.

Når vejret er godt, gider man nemlig ikke at stå indenfor i alt for lang tid i et køkken, som er ekstra varmt på grund af en opvarmet ovn. 

Noter

Banoffee pie passer som sagt perfekt som dessert, og den smager himmelsk godt. Velbekomme.

Kog mælk til karamel

Måden man laver karamellen på, er også helt vildt smart. Man skal nemlig bare koge hele den uåbnet kondenseret mælk i et par timer, og på magisk vis får man en lækker karamel ud af det.

Imens den koger, kan man sagens lave andre ting, den kræver ikke særlig meget opmærksomhed. Man kan også sagens lave sin karamel på forhånd og gemme den, indtil den skal bruges. 

Selvom den her pie lyder en smule sød og tung på grund af bananen og karamellen, synes jeg faktisk, at flødeskummet og den salte kiksebund balancerer sødmen rigtig fint.

Resultatet bliver en utrolig lækker banoffee pie, som er lige til at spise.

Se flere lækre desserter her:

  • Sommerdessert i glas med flødebolle, Tuc kiks og jordbær
  • Flødebollekage - no-bake kage med flødeboller og bær
  • Tiramisu
  • Bananpandekager
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Josefine Berg skriver

    november 10, 2022 at 10:03 am

    Kan man bruge dulce de leche, istedet for at koge mælken til karamel?

    Svar
  2. Karrin Asmussen skriver

    april 17, 2021 at 10:32 am

    Kunne godt tænke mig at prøve kagen, det lyder som en lækker kage. Kan man koge mælken flere dage før man skal bruge den?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required