• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bananmuffins - nem opskrift på muffins med banan

Bananmuffins - nem opskrift på muffins med banan

billede med bananmuffins
4.7 fra 207 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. maj 2025 - Udgivet:  1. maj 2025

Bananmuffins er en af de mest populære muffins, og det er ikke uden grund, at de lækre kager med banan et stort hit. Her er den bedste opskrift på dem.

Dels smager muffins med banan super godt, og samtidig kan du have færdige kager på under en halv time. Inklusiv det hele.

Denne opskrift giver dig luftige og svampede muffins, der både er fyldige i smag og konsistens. Og så altså er meget nemme at bage. Bedre kan du ikke bage dem. Opskriften giver 12 stk. God bagelyst.

Oversigt
  • Bananmuffins
  • Efter bagning
  • Uden chokolade
  • Verdens bedste banankage
  • Banan brownie
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Chokolademuffins
  • Gulerodskage
  • Banankage med chokolade
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med bananmuffins
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananmuffins

4.71 fra 207 stemmer
Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 224
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g smør - blødt
  • 2 bananer
  • 60 g mørk chokolade - med 70% kakao

Fremgangsmåde
 

  1. Sukker, vaniljesukker og æg piskes luftigt. Du kan eventuelt bruge røremaskine med påmonteret piskeris. Eller en almindelig elpisker.
  2. Hvedemel vejes af i en anden skål og blandes med bagepulver.
  3. Smør blødgøres, og det er vigtigt, at det er helt blødt, dog uden at være alt for smeltet. Blødgør eventuelt smør i mikroovn eller tag det ud af køleskabet i god tid.
  4. Bananer moses med en gaffel, og de bedste bananmuffins får du, hvis du anvender meget modne bananer.
    billede med banan til bananmuffins
  5. Hak mørk chokolade groft.
    billede med chokolade til banamuffins
  6. Tag skålen af røremaskinen eller læg elpiskeren væk. Herfra skal du blot vende ingredienserne i dejen, gerne med en dejskraber.
  7. Vend først hvedemel og bagepulver i æggemassen, og derefter det bløde smør. Dernæst de mosede bananer og chokoladen. Vend dejen forsigtigt rundt, men sørg for at den er ensartet, så der ikke er lommer af hvedemel tilbage.
    billede med dej i skål til bananmuffins
  8. Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme. Læg dejen i formene med en spiseske, eller kom muffinsdejen i frysepose, klip et hul i hjørnet, og sprøjt den i.
    billede med dej til banamuffins i muffinsforme
  9. Bag de lækre bananmuffins i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Prik i dem med en strikkepind, og hvis ikke der hænger dej ved, ja så er de færdige. Hvis ikke, skal de blot have et par minutter mere. Det afhænger af din ovn.
    billede med bananmuffins med chokoladeglasur

Næringsindhold

Kalorier: 224kcalKulhydrater: 31gProtein: 3gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 45mgNatrium: 248mgKalium: 147mgKostfibre: 2gSukker: 15gVitamin A: 264IUVitamin C: 2mgCalcium: 14mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Efter bagning

De færdigbagte bananmuffins køles lidt af på en rist. Og så kan du roligt fryse de færdigbagte banan muffins ned, men vent med at pynte dem til de tages op igen.

Pynt eventuelt de afkølede bananmuffins med lidt glasur med kakao.

100 gram flormelis røres ud i en smule kogende vand sammen med en stor spiseskefuld kakao. Rør glasuren godt ud, så den bliver blank. Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i det ene hjørne, og pynt kagerne. Det er både flot og lækkert.

Du kan også pynte kagerne med frosting. Brug søgefeltet øverst på siden til at søge opskriften på frosting og glasur. Se også hvordan du bager en lækker banankagemand.

Uden chokolade

I denne opskrift har jeg kommet 60 gram chokolade i, fordi jeg synes det er en passende mængde.

Kommer man mere chokolade i, synes jeg den let overtager smagen i kagerne, så derfor skal der efter min mening ikke mere i.

Vil du lave bananmuffins uden chokolade, ja undlader du blot den mørke chokolade. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Banan brownie

4.8 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på en fantastisk banan brownie med chokolade og kokos. Kagen er nem at bage, og den smager altså himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med banan brownie

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1026 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Chokolademuffins

4.8 fra 174 stemmer
Chokolademuffins. Få min opskrift på de bedste muffins med chokoladesmag. Luftige, svampede og nemme at bage. En favorit hos alle.
Gå til opskrift
billede med chokolademuffins

Gulerodskage

4.8 fra 118 stemmer
Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden ostecreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
Gå til opskrift
billede med gulerodskage med frosting af flødeost

Banankage med chokolade

4.9 fra 12 stemmer
Få min opskrift på verdens bedste banankage med chokolade i bradepande. En nem og fantastisk kage med modne bananer og mørk chokolade.
Gå til opskrift
banankage med chokolade

FAQ

Kan man fryse bananmuffins?

Du kan sagtens fryse bananmuffins ned. Lad dem køle helt af inden de kommer på frost. Vent også med evt. glasur og pynt. Tø dem op ved stuetemperatur.

Kan man bage bananmuffins uden æg?

Vil du lave banamuffins uden æg, så er dette også ret nemt at gøre. Fremgangsmåden er så lidt anderledes. Du starter nemlig med at røre sukker luftigt sammen med blødt smør, hvorefter du rører cirka en deciliter yoghurt i. Derefter vendes de øvrige ingredienser i dejen, og bagetiden er den samme.

Kan jeg lave bananmuffins uden smør

Du kan også nemt lave bananmuffins med olie. Hvilket jo samtidig er opskriften på muffins med banan uden smør. Her skal du anvende knap en deciliter rapsolie, der så erstatter smør i opskriften. Fremgangsmåden er den samme med olie som med smør.

Kan man bruge kardemomme til bananmuffins?

Bananmuffins med kardemomme er en anden populær variant, og her tilsættes blot en lille teskefulde kardemomme til dejen. Du kan selvfølgelig variere opskriften på tværs af ingredienserne, så du eventuelt kommer kardemomme i dejen, men undlader chokolade. Eller bruger kanel og kardemomme sammen, så det er helt op til dig.

Hvordan bager man bananmuffins med kanel?

Du kan også lave disse bananmuffins med kanel. Her skal du blot tilsætte en teskefuld stødt kanel, og ellers følge opskriften. Igen skal du passe på med, at mængden af kanel ikke helt overtager smagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marley

    oktober 24, 2024 at 2:19 pm

    Jeg er vitterligt elendig til at bage, men de her muffins sad lige i skabet. 😍👍🏼 Skiftet dog den mørke chokolade ud med Marabou oreo , mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2024 at 4:23 pm

      Hej Marley
      Hov - det her var da beviset på, at du slet ikke er så ringe til bage, som du selv går rundt og tror. Det skal nok gå 🙂
      Og tak for de pæne ord.
      Alt det bedste - og bag så noget mere
      Holger

      Svar
  2. Elin.

    oktober 15, 2024 at 10:40 pm

    Det er efterårsferie, de 6 børnebørn er på ferie. Jeg bagte 24 bananmuffins i forgårs, og wupti var de spist. De elsker bare dine muffins, og en ny portion på 24 stk er netop bagt, denne gang med 75 gram marcipan.
    Selv synes jeg dine muffins absolut ikke er tørre, men supergode og dejlig “mumsede”, hvilket nok skyldes den bløde smør.
    Tak for en lækker opskrift.

    Svar
  3. Michelle Schmidt

    august 28, 2024 at 4:02 pm

    Så skønne muffins. Tak for opskriften. 🙏🏻 Jeg bagte disse til min søn og hans klasse i forbindelse med hans fødselsdag og alle elskede dem! Én af drengene havde sagt at når min søn havde fødselsdag næste år sku’ vi bage dem igen. 😅😃❤️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 30, 2024 at 9:09 am

      Mange tak, Michelle - godt at høre 🙂
      Og nu blev jeg helt kagesulten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lærke Mai Larsen

    juli 01, 2024 at 11:04 pm

    Super lækre.
    Luftige, fugtige og velsmagende.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required