• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

billederesultat for bananis med chokolade
En lækker og nem hjemmelavet bananis med chokoladestykkker. Isen laves med moste bananer, mælk og fløde, og den er god til dessert. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  12. august 2020

Del gerne:
729
SHARES
FacebookMessenger729PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
  2. Opskrift på bananis
  3. Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Uden ismaskine
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.

Bananis er jo bare noget af det allerbedste is, og her er den cremede is med bananer tilsat chokoladestykker, der lige giver det sidste til den perfekte is.

Bananisen laves med moste bananer, der blendes med bagesukker, mælk og fløde, så du får en luftig iscreme.

Derefter er det blot fryse isen ind, og det kan du gøre enten med eller uden en ismaskine.

Jeg synes man får det bedste resultat med en ismaskine, hvor bananisen er klar efter cirka 40 minutter, men isen er bestemt også god selvom du laver den på gammeldags manér i fryseren.

Her er det så vigtigt, at du rører i isen mens den fryser ind.

Opskriften giver is med banan og chokolade, hvor der er rigeligt til fire personer.

Opskrift på bananis

billederesultat for bananis med chokolade

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
Bedømmelse
4.8 fra 25 stemmer
RetIs
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 250 g banan
  • 2 spsk citronsaft
  • 200 g mælk
  • 200 g fløde
  • 40 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Vej bagesukker af i en skål. Bananerne moses og kommes ved sammen med citronsaft.
  • Med en stavblender blendes bananmassen sammen.
  • Blend derefter mælk i, hvorefter fløden blendes i. Fortsæt til massen bliver lidt luftigt i konsistensen.
  • Kør nu din bananis på en ismaskine i cirka 30 minutter, så den bliver let, luftig og cremet.
  • Hak chokoladen fint og lad den køre med i yderligere 10 minutter, så den samlede tid i ismaskinen er cirka 40 minutter.
  • Bananisen kan nydes med det samme, eller kommes i en beholder og fryses ned.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
412
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.003
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
35
mg
2
%
Kalium
 
419
mg
12
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
39
g
43
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
860
IU
17
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
105
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Uden ismaskine

Den lækre bananis kan også sagtens laves uden ismaskine.

Her kommes iscremen i en beholder, som derefter sættes i fryseren.

Under indfrysningen skal du røre i isen 2-3 gange i timen for at hindre iskrystaller i den færdige bananis.

Når isen er ved at have en mere fast konsistens, kan du røre chokoladestykkerne i.

Forvent at indfrysningen tager omkring fire timer, måske lidt længere tid.

Se også mine opskrifter på:

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

Italiensk is - opskrift på gelato mælkeis fra Italien

Sommerens bedste chokoladeis

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mark Jensen

    februar 12, 2024 at 2:59 pm

    Man bruger ikke gram om mælk eller fløde. Enten Liter eller Deciliter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 12, 2024 at 5:46 pm

      Hej Mark
      Det kommer jo an på om man ønsker at veje eller måle ingredienserne af 🙂
      Jeg foretrækker vægt og vejning, da det er mere præcist i en opskrift, men det kan man jo gøre som man vil.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Johanna Brüel

    april 23, 2019 at 3:45 pm

    Kan den laves sukkerfri, og hvis ja, hvad er så mængden af sødestoffer? Jeg er diabetiker, og kunne forfærdelig godt tænke mig at prøve denne opskrift, da jeg lige har købt mig en ismaskine.

    Svar
  3. Tina Christensen

    april 19, 2019 at 4:58 pm

    Jeg bruger altid frosne bananer, så behøver man hverken ismaskine eller indfrysning.

    Svar
    • Inge kilde

      juli 25, 2022 at 11:09 am

      Hej Holger, jeg vil spørge dig om jeg kan piske bananerne sammen med æg og sukker til en alm. flødeis og herefter piske flødeskum og hakket chokolade i og blande det hele og så på frys. Jeg skal aldrig røre i den gammeldags flødeis jeg laver. Med venlig hilsen Inge Kilde.... Elsker dine opskrifter

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required