Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

billederesultat for bananis med chokolade
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
796
SHARES
FacebookMessenger796PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.

Bananis er jo bare noget af det allerbedste is, og her er den cremede is med bananer tilsat chokoladestykker, der lige giver det sidste til den perfekte is.

Bananisen laves med moste bananer, der blendes med bagesukker, mælk og fløde, så du får en luftig iscreme.

Derefter er det blot fryse isen ind, og det kan du gøre enten med eller uden en ismaskine.

Jeg synes man får det bedste resultat med en ismaskine, hvor bananisen er klar efter cirka 40 minutter, men isen er bestemt også god selvom du laver den på gammeldags manér i fryseren.

Her er det så vigtigt, at du rører i isen mens den fryser ind.

Opskriften giver is med banan og chokolade, hvor der er rigeligt til fire personer.

Opskrift på bananis

Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g bagesukker eller alm. sukker
  • 250 g banan
  • 2 spsk citronsaft
  • 200 g mælk
  • 200 g fløde
  • 40 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Vej bagesukker af i en skål. Bananerne moses og kommes ved sammen med citronsaft.
  2. Med en stavblender blendes bananmassen sammen.
  3. Blend derefter mælk i, hvorefter fløden blendes i. Fortsæt til massen bliver lidt luftigt i konsistensen.
  4. Kør nu din bananis på en ismaskine i cirka 30 minutter, så den bliver let, luftig og cremet.
  5. Hak chokoladen fint og lad den køre med i yderligere 10 minutter, så den samlede tid i ismaskinen er cirka 40 minutter.
  6. Bananisen kan nydes med det samme, eller kommes i en beholder og fryses ned.

Næringsindhold

Kalorier412kcalKulhydrater48gProtein5gFedt24gMættet fedt15gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.003gKolesterol63mgNatrium35mgKalium419mgKostfibre3gSukker39gVitamin A860IUVitamin C6mgCalcium105mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Uden ismaskine

Den lækre bananis kan også sagtens laves uden ismaskine.

Her kommes iscremen i en beholder, som derefter sættes i fryseren.

Under indfrysningen skal du røre i isen 2-3 gange i timen for at hindre iskrystaller i den færdige bananis.

Når isen er ved at have en mere fast konsistens, kan du røre chokoladestykkerne i.

Forvent at indfrysningen tager omkring fire timer, måske lidt længere tid.

Se også mine opskrifter på:

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

Italiensk is - opskrift på gelato mælkeis fra Italien

Sommerens bedste chokoladeis

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Igel skriver

    oktober 18, 2025 at 6:55 pm

    Fløde? 9, 18, 38?😊

    Svar
  2. Mickey Janum skriver

    august 02, 2025 at 1:54 pm

    Hej Holger.
    Hvilken ismaskine vil du anbefale. Ser lækkert ud.
    God dag.
    Vh Mickey

    Svar
  3. Mark Jensen skriver

    februar 12, 2024 at 2:59 pm

    Man bruger ikke gram om mælk eller fløde. Enten Liter eller Deciliter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 12, 2024 at 5:46 pm

      Hej Mark
      Det kommer jo an på om man ønsker at veje eller måle ingredienserne af 🙂
      Jeg foretrækker vægt og vejning, da det er mere præcist i en opskrift, men det kan man jo gøre som man vil.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Ole skriver

      juli 05, 2025 at 8:04 am

      Vægt (Gram) er altid det samme, hvor Væske (Milliliter) er forskellig efter konsistens / densitet, f.eks 1 kg Ketchup er 875 Milliliter, så ved at bruge Vægt, vil det altid være det samme uanset konsistens / densitet, , men Milliliter kan være MEGET forskelligt!!!

      Svar
  4. Johanna Brüel skriver

    april 23, 2019 at 3:45 pm

    Kan den laves sukkerfri, og hvis ja, hvad er så mængden af sødestoffer? Jeg er diabetiker, og kunne forfærdelig godt tænke mig at prøve denne opskrift, da jeg lige har købt mig en ismaskine.

    Svar
    • Ole skriver

      juli 05, 2025 at 8:07 am

      Drop det spiselige fra plante verdenen og du kan slippe af med din diabetes indenfor nogle uger 🙂 Stik mod alt det vi bliver bildt ind, er vi overhovedet ikke skabt til at spise noget fra plante verdenen, det er ironisk nok det som forårsager alle de sygdomme / tilstande, som bare er lette at omvende ved at undgå problemet 🙂

      Svar
  5. Tina Christensen skriver

    april 19, 2019 at 4:58 pm

    Jeg bruger altid frosne bananer, så behøver man hverken ismaskine eller indfrysning.

    Svar
    • Inge kilde skriver

      juli 25, 2022 at 11:09 am

      Hej Holger, jeg vil spørge dig om jeg kan piske bananerne sammen med æg og sukker til en alm. flødeis og herefter piske flødeskum og hakket chokolade i og blande det hele og så på frys. Jeg skal aldrig røre i den gammeldags flødeis jeg laver. Med venlig hilsen Inge Kilde.... Elsker dine opskrifter

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required