Baked beans er en klassiker på briternes morgenbord. Denne opskrift er en hjemmelavet version, som smager skønt. Og så er den tilmed sund.
Baked beans smager rigtig godt, men den klassiske version i dåse er desværre fuld af tilsætningsstoffer og sukker, så derfor foretrækker jeg denne hjemmelavede opskrift.
Den smager næsten uhyggeligt meget som den, vi kender, da jeg har brugt ingredienser, som er gode til at efterligne den "rigtige" smag.
Du kan både bruge tørre bønner, som du lader ligge i blød henover natten og bønner fra dåse. Jeg bruger bønner fra en dåse, da det er nemmere, og jeg synes, at resultatet er lige godt.
Opskrift på hjemmelavet baked beans
Hjemelavet baked beans
Ingredienser
- 250 ml vegetarboullion - evt. 0,5 bouillonterning og vand
- 125 ml vand
- 1,5 spsk brun farin
- 1 tsk Worcestershiresauce - engelsk sauce
- 3 spsk ketchup
- 1 spsk tomatpasta
- 0,5 spsk æblecidereddike
- 1 knivspids hvidløgspulver
- 1 knivspids løgpulver
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dåser hvide bønner
- 4 tsk maizena
- 2 spsk vand
Fremgangsmåde
- Start med at tage en gryde og tilføj vegetarboullion, vand og brun farin.
- Tilføj nu Worcestershire sauce, ketchup, tomatpasta, æblecidereddike, hvidløgspulver og løgpulver. Rør det godt sammen og tilføj bønnerne. Lad det nu simre sammen ved lav varme i 20 minutter.
- Smag til med salt og sort peber, rør det godt sammen.
- Rør maizena og to spiseskefulde vand sammen og tilføj til saucen. Lad saucen simre i to minutter mere, eller indtil den er tyknet.
- Server straks baked beans sammen med æg og toast. Eventuelt også stegte pølser og sprødt bacon.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Alle former for bønner kan bruges. Den autentiske bønnetype til opskriften er haricot bønner, men cannellini er nok den mest udbredte type hvide bønner, man kan købe i alle supermarkeder.
Se også andre opskrifter til en lækker brunch:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: