Morgenmadspizza med æg, spinat og champignon er perfekt til brunch eller til de morgener, hvor du fortjener lidt ekstra forkælelse.
Morgenmadspizza er virkelig lækker og er det bedste fra to verdener: Pizza og morgenmad kombineret.
Først laver man pizzaen, som bages i ti minutter og så tilføjes rå æg, der bliver tilberedt i ovnen.
Jeg synes virkelig, at denne ret smager godt, og jeg tror, at det blive en ugentlig klassiker, da den passer perfekt til en søndag morgen.
Man kan eventuelt vælge at lave både dejen og tomatsaucen aften før, så er det virkelig nemt at tilberede den om morgen når man vågner.
Opskrift på morgenmadspizza
Ingredienser
Pizzadej
- 1,5 dl vand stuetemperatur
- 1 tsk tørgær
- 0,5 tsk sukker
- 250 gram hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Tomatsauce
- 1 tsk olivenolie
- 1 dl passata
- 0,5 spsk tomatpure
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk oregano stødt
- 0,5 tsk sukker
- 5 blade frisk basilikum
- 1 knivspids sort peber
- 0,5 tsk salt
Toppings
- 75 gram champignon
- 1 håndfuld babyspinat
- 100 gram cheddarost revet
- 3 stk æg
- basilikum friske blade
Sådan gør du
- Start med at lave dejen. Kom lunt vand, tørgær og sukker i en skål og rør det sammen. Tilføj derefter olivenolie, salt og hvedemel.
- Ælt dejen sammen i cirka ti minutter. Dæk derefter dejen til og lad den hæve i en time.
Tomatsauce
- I mens dejen hæver, kan du lave tomatsaucen. Start med at knuse hvidløget og tag derefter en gryde, tilføj olivenolie og hvidløg. Lad det stege i et halv minut og tilføj derefter passata og tomatpuré.
- Tilføj sukker, sort peber, stødt oregano og frisk basilikum. Lad saucen simre i ti minutter og smag til med salt.
Morgenmadspizza og fyld
- Tag en pande og steg babyspinaten i et minut eller to for at trække vandet ud. Skær derefter champignonerne i skiver.
- Forvarm ovnen til 200 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
- Rul nu dejen ud til en tynd pizzabund, hæld tomatsauce ud over den og smør det jævnt ud. Fordel spinaten og champignonerne og drys cheddarosten ud over pizzaen.
- Bag den i ti minutter. Osten skal være smeltet, men gylden endnu. Tag pizzaen ud og slå forsigtigt de tre æg ud over pizzaen. Bag den nu i yderligere ti minutter -eller indtil æggehviderne er faste, men blommerne stadig er bløde.
- Pynt med frisk basilikum og lidt stødt oregano. Nu er din pizza klar til servering.
Tip
Du kan tilføje lige præcis den topping, som du ønsker på din morgenmadspizza.
Små baconstykker eller skinke i tern passer for eksempel rigtig godt ind i morgenmadstemaet.
Se også andre lækre brunchopskrifter:
Comments
No Comments