• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Viden om mad › Baileys

Baileys

Baileys flasker
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. februar 2024 - Udgivet: 15. april 2020

Baileys blev skabt ved et tilfælde, men allerede få år efter blev den en elsket drik i alverdens lande. Læs om historien, få fakta om ingredienser og meget andet.

Baileys Irish Cream er cremet og fed som de irske malkekøers mælk. Og det er netop malkekøerne, der går på de grønne marker, som er årsagen til, at likøren kom til verden i 1974.

Året før sad sad de to entreprenante herrer, David Gluckman og Hugh Seymour-Davies, i London og prøvede at udvikle en drik, som kunne få gang i salget af irsk alkohol.

'Kan vi udnytte det irske ry om at lave gode mejeriprodukter og tilføje det til en drink - alle de frodige, grønne enge og tilfredse, græssende køer?', spurgte David.

'Hvad nu hvis vi blander fløde med whisky?', foreslog Hugh. De to gutter gik sporenstrengs ud og købte en Jameson whisky og en karton piskefløde og blendede det. Smagen var ikke specielt god, så de tilføjede sukker og det hjalp en smule. Men der manglede stadig noget. Efter endnu en tur hos købmanden kom de hjem med pulverkakao og rørte det i drikken. Nu smagte den meget bedre. Baileys Irish Cream var født.

Hvad er der i Baileys

Produktionen blev lagt i Irland, og det tog kun tre år fra lanceringen af drikken til, at den begyndte at sælge godt på det udenlandske marked. I dag leverer de irske køer 200 millioner liter mælk til Baileys om året.

Hovedingredienserne er nogenlunde de samme, som da Hugh og David opfandt drikken: Fløde, whisky og chokolade. Der er også vanilje i likøren, men resten af ingredienserne er en hemmelighed, som spiritusgiganten Diageo vogter over.

Alkoholprocenten er 17 og kalorieindholdet højt for en alkoholisk drik: 328 kalorier i 100 ml. Men hvor smager det godt.

Opskrifter med den irske likør

En Baileys Irish Creme smager bedst i et cognacglas med en isterning, men der er en række muligheder for at bruge den i desserter og cocktails.

Prøv for eksempel at lave en Flat White Martini i et martiniglas med 50 ml. Baileys, 25 ml. vodka og 25 ml. espresso samt en isterning og kaffebønner som pynt. Den er fyldig og rig på smag som en dessert. Du kan også lave en Mudslide drink med vodka og kahlua eller en blå Bamselinedrink.

Der er mange muligheder for at bruge Baileys i desserter, for eksempel i en chokolademousse, hvor du udskifter ca. halvdelen af piskefløde med Baileys.

Eller vælger den lette - og lækre - dessertløsning: Hælder flødelikøren over kugler af is serveret i portionsglas med hakkede mandler. Mulighederne er mange, skål.

Kilder: The Irish Times og Diageo.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her