Her får du min opskrift på bagt svampesalat, der laves med ristede champignon. Svampesalaten passer perfekt til bøf og diverse stege.
Bagt svampesalat er en skøn og nem salat, der er meget nem at lave.
Her får du lækkert tilbehør med masser af smag, og jeg bruger den blandt andet til bøffer, kalve- og oksestege.
Læs også: Må man spise rå champignon og andre svampe?
Opskrift på svampesalat
Ingredienser
- 250 gram champignon skåret i skiver
- 300 gram tomater små
- 2 rødløg skåret i grove både
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt timian hakket
- 2 spiseskefulde æbleeddike eller anden lys eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Champignon børstes rene for jord og skæres i skiver. Ristet på en varm pande i lidt smør.
- Hæld de stegte champignon i et mindre ildfast fad, og kom også tomater, rødløg og hvidløg ved.
- Tilsæt timian og æbleeddike, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Bagt svampesalat skal nu have ca. 20 minutter i ovnen ved 20 grader varmluft, og jeg plejer at lave den på næstnederste rille.
Næringsindhold
Note
Ved anretning kan du lægge lidt bagt svampesalat på en lun tallerken, og derpå kødet.
Dertil kan du servere kartoffelbåde og en hjemmelavet favorit sauce.
Her er flere lækre opskrifter med champignon:
Comments
No Comments