Her er den bedste opskrift på bagt kartoffelpure med æg. En nærmest cremet og lækker pure med kartofler, der bages i ovn. God som tilbehør.
Bagt kartoffelpure er super lækkert tilbehør til mange retter, og den er blandt andet god som ledsager til bøffer og oksestege.
Her har jeg lavet kartoffelpureen med smør og æg, og den bages af i ovnen til sidst.
Det giver en lækker og meget cremet pure med kartofler, som i ovnen lige får den rigtige smag.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på bagt kartoffelpure
Bagt kartoffelpure - nem og luftig
Ingredienser
- 600 g kartofler - skrællede, skrællet vægt
- 50 g smør - blødt
- 50 g mælk - lun
- 2 æg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- De skrællede kartofler skæres i små tern, der kommes i en gryde. Hæld vand ved så kartoflerne netop er dækket. Du skal ikke komme salt i vandet, da kartoffelpureen smages til når den er færdig.
- Kog kartoflerne møre, hvilket tager cirka 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Kom blødt smør ned til kartoflerne, og mos dem godt. Brug gerne en kartoffelmoser eller et piskeris, men ikke en elpisker.
- Mos også lidt lun mælk ind i i kartoffelpureen, og smag den til med salt og peber. Det er vigtigt at få saltet mosen grundigt.
- Mos til sidst æggene i et ad gangen.
- Smør fire ildfaste skål, og fordel pureen i skålene. Du kan også lave bagt kartoffelpure i et ildfast fad.
- Med en gaffel river du kartoffelpureen på toppen, så den får et flot og rillet mønster.
- Stil kartoffelpureen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og bag den i cirka 15 minutter, så den får en flot og gylden overflade. Som du kan se på billedet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Bagt kartoffelpure serveres straks - og den passer som sagt som tilbehør til mange kødretter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: