En opskrift på de bedste vaniljekranse, og den er fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel. Disse vaniljekranse flyder ikke ud i ovnen.
Hvis du spørger mig, så er disse vaniljekranse de bedste jeg nogensinde har smagt.
Vaniljekransene er sprøde og med den helt rigtige smag, og opskriften stammer fra bagermester Hardy Christensen, der i årtier drev det populære Hardys Bageri i Nørre Nebel i Vestjylland.
Der var styr på både traditioner og håndværk, og derfor får du altså ikke bedre vaniljekranse end disse.
Vi mistede desværre Hardy i foråret 2017, men hans fantastiske opskrifter lever heldigvis videre.
Opskriften giver omkring 45 vaniljekranse, afhængig af hvor store du laver dem.
Opskrift på vaniljekranse
Vaniljekranse til jul - få bagermester Hardys opskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 250 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 æg 50 gram
- 375 gram hvedemel
- 25 gram vaniljesukker
Sådan gør du
- Du skal bruge meget blødt smør. Du kan eventuelt blødgøre det i mikroovnen, men det skal ikke smeltes helt. Eller stil smørret frem ved stuetemperatur i god tid. Kom det i skålen til røremaskinen.
- Tilsæt også sukker, et æg, hvedemel og vaniljesukker.
- Rør dejen sammen med kagespartel, og det gør du ved laveste hastighed i tre minutter.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, og du har nu en ret blød dej.
- Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl i størrelsen 10 millimeter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir (i dette link kan du læse alt hvad du skal vide om bagepapir), og sprøjt lange stænger på cirka 10 centimeter.
- Luk dem sammen til vaniljekranse, og du skal holde lidt afstand mellem vaniljekransene. Men da dejen stort set ikke falder sammen, ja så kan de stå rimelig tæt på hinanden.
- Bag de lækre vaniljekranse i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og her skal de have cirka otte minutter. Vaniljekransene er færdige når de er let gyldne.
- De færdigbagte kager stilles på en rist, hvor de køler af og bliver sprøde.
- Fortsæt på samme måde med resten af dejen.
Tips
Vaniljekranse opbevares i en tætsluttende beholder, hvor de holder sig sprøde.
Og hvis ikke du spiser dem for hurtigt, kan de holde helt til jul.
Se også opskrifterne på:
Kom med din kommentar her