• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bagerens vaniljekranse der ikke flyder ud i ovnen

Bagerens vaniljekranse der ikke flyder ud i ovnen

billederesultat for bagerens vaniljekranse
4.8 fra 148 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
264
SHARES
FacebookMessenger264PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. september 2024 - Udgivet:  16. december 2022

Indhold

  1. En opskrift på de bedste vaniljekranse til jul fra bagermester Hardy Christensen. Kagerne laves med sprøjtepose, og flyder ikke ud i ovnen.
  2. Opskrift på vaniljekranse
  3. Bagerens vaniljekranse der ikke flyder ud i ovnen
  4. Tips
  5. Vaniljekranse med mandler
  6. Opbevaring

En opskrift på de bedste vaniljekranse til jul fra bagermester Hardy Christensen. Kagerne laves med sprøjtepose, og flyder ikke ud i ovnen.

Hvis du spørger mig, så er disse vaniljekranse de bedste jeg nogensinde har smagt.

Vaniljekransen er en klassisk julesmåkage, som gerne skal holde den fine form, afbages let gylden og være lækker sprød.

Opskriften giver ca. 45 småkager, og du kan også se fremgangsmåde i min video. Vær dog lige opmærksom på, at der skal bruges 250 gram blødt smør, selvom der står 200 gram i videoen. Det er en tastefejl.

Videoopskriften er også en smule anderledes end den skrevne her, hvor denne på siden er lidt nemmere at sprøjte ud. Men de er næsten identiske ellers.

Se også de populære bageopskrifter på:

  • Mandelkranse
  • Julekager
  • Håkonskager
  • Norske klejner

Opskrift på vaniljekranse

billederesultat for bagerens vaniljekranse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagerens vaniljekranse der ikke flyder ud i ovnen

4.75 fra 148 stemmer
En opskrift på de bedste vaniljekranse til jul fra bagermester Hardy Christensen. Kagerne laves med sprøjtepose, og flyder ikke ud i ovnen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 18 minutter min
Antal: 45 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 91
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 æg - ca. 50 gram
  • 355 g hvedemel
  • 15 g vaniljesukker
  • 1 vaniljestang - kornene fra vaniljestangen

Fremgangsmåde
 

  1. Du skal bruge meget blødt smør. Du kan eventuelt blødgøre det i mikroovnen, men det skal ikke smeltes Eller stil smørret frem ved stuetemperatur i god tid. Kom det i skålen til røremaskinen.
  2. Tilsæt også sukker, et æg, hvedemel, vaniljesukker og vaniljekorn fra en stang vanilje. Vaniljestangen kan også udskiftes med vaniljesukker, som du så samlet skal bruge 25 gram af.
  3. Rør dejen sammen med kagespartel, og det gør du ved laveste hastighed i tre minutter. Ikke længere tid.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, og du har nu en ret blød dej.
  5. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl i størrelsen 10 millimeter.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir (i dette link kan du læse alt hvad du skal vide om bagepapir), og sprøjt lange stænger på cirka 10 centimeter. Tip: Det kan være hårdt at sprøjte vaniljekransedej ud af en sprøjtepose, men et trick er, at du ikke skal holde for højt oppe på sprøjteposen. Jo tættere på stjernetyllen du presser dejen, jo nemmere er dejen at få ud. Så lad være med at presse øverst, men gør det cirka en tredjedel oppe fra tyllen. Så går det nemmere, og efterhånden kan du presse mere dej ned.
  7. Luk dem sammen til vaniljekranse, og du skal holde lidt afstand mellem vaniljekransene. Men da dejen stort set ikke falder sammen, ja så kan de stå rimelig tæt på hinanden.
  8. Bag de lækre vaniljekranse i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og her skal de have cirka 8-10 minutter. Vaniljekransene er færdige når de er let gyldne. Bagetiden kan dog godt være lidt længere, da ovne varmer forskelligt. Men tag dem ud, når de gyldne og ser bagte ud.
  9. De færdigbagte kager stilles på en rist, hvor de køler af og bliver sprøde.
  10. Fortsæt på samme måde med resten af dejen.

Næringsindhold

Kalorier: 91kcalKulhydrater: 11gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 16mgNatrium: 37mgKalium: 12mgKostfibre: 0.2gSukker: 5gVitamin A: 144IUCalcium: 3mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Denne opskrift laves nemt med en sprøjtepose med stjernetyl og det kræver derfor ikke den store bagemaskine.

Vaniljekransene hører traditionelt julen til, og disse kranse er sprøde og med den helt rigtige smag af vanilje.

Opskriften stammer fra bagermester Hardy Christensen, der i årtier drev det populære Hardys Bageri i Nørre Nebel i Vestjylland.

Der var styr på både traditioner og håndværk, og derfor får du altså ikke bedre vaniljekranse end disse. Vi mistede desværre Hardy i foråret 2017, men hans fantastiske opskrifter lever heldigvis videre.

Opskriften giver omkring 45 vaniljekranse, afhængig af hvor store du laver dem.

Tip: Når du skal presse vaniljekransedej ud af sprøjteposen, skal du ikke presse øverst, og dermed forsøge at få al dejen presset ned mod hullet. Så er det nemlig noget hårdere at pressen dejen ud.

Tag i stedet fat ca. en tredjedel oppe fra stjernetyllen, så du ikke skal skubbe for meget dej ad gangen. Så er det nemmere nemmere at lave de smukke vaniljekranse. Og så kræver det ikke så mange armkræfter.

Vaniljekranse med mandler

Hvis du vil bage småkagerne med mandler, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 100 gram smuttede mandler
  • 1 stang vanilje eller 1 spsk. vaniljesukker
  • 375 gram smør
  • 8 dl hvedemel
  • 3 dl sukker
  • 1 æg

Smuld mel og smør sammen til en grynet konsistens. Skold og hak mandlerne meget fint. Bland dem i massen sammen med sukker og vanilje. Ælt ægget ind i dejen og stil den på køl en times tid.

Kør dejen ud gennem en kødhakker med stjerneform og bag kransene i 8 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

Opbevaring

Vaniljekransene opbevares i en tætsluttende beholder, hvor de holder sig sprøde.

Og hvis ikke du spiser dem for hurtigt, kan de holde helt til jul. Husk også at bage brunkager, pebernødder og fedtebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    december 18, 2024 at 10:19 am

    Elsker dem, de er så gode. Anbefalede dem til min mor. Nu laver hun os kun dem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 18, 2024 at 10:40 am

      Hej Christina
      Fantastisk - mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Med ønsket om en glædelig jul til jer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kirsten poulsen

    november 26, 2024 at 10:33 am

    Har lige bagt dem og de er fuldstændig flydt ud til fladkager. Har brugt 250 g smør som der står i opskriften. Smørret har bare stået på køkkenbordet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 26, 2024 at 11:08 am

      Hej Kirsten
      Godt du skriver og tak. Problemet kan være hvis smørret er blevet FOR blødt, og så kan vægten også drille på de øvrige ingredienser. Dejen skal være lidt besværlig at presse ud - men ikke umulig. Men på en eller anden måde er din dej blevet lidt for tynd 🙂
      Du må prøve igen - for de gode.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Gitte

    november 21, 2024 at 12:22 pm

    Ny yndlingsopskrift på vanillekranse🤩,smager fantastisk selv når man glemmer mandlerne 😅
    Glæder mig til snart at bage dem igen MED mandler😄.

    Svar
  4. Linda

    november 19, 2024 at 7:19 pm

    Super lækre vaniljekranse 👌🤶 Dejen er nem at arbejde med i forhold til andre opskrifter vi har afprøvet. Sprøde og med god smag 🤩

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required