• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagekartofler - bedste opskrift på bagte kartofler uden sølvpapir

Bagekartofler - bedste opskrift på bagte kartofler uden sølvpapir

billede med bagekartofler og bagte kartofler
4.8 fra 123 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
743
SHARES
FacebookMessenger743PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. november 2024 - Udgivet:  30. maj 2022

Min opskrift på bagekartofler uden sølvpapir. Se også hvordan du laver bagte kartofler med ost, bacon, fyld eller i mikroovn.

Noget af det jeg får flest spørgsmål omkring, er hvordan man laver de bedste bagekartofler.

Altså om de bagte kartofler skal laves med eller uden sølvpapir. Og om man kan/skal spise skrællen.

Og hvordan får man bagekartoflerne både møre og sprøde.

Svaret kommer her. Og det er utrolig nemt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Skal du bruge flere bagte kartofler, ganger du selvfølgelig bare antallet op. Bagetiden er den samme.

Se også disse opskrifter:

Fyldte bagekartofler med kylling og spinat

Bagte kartofler med krydderurter og fløde

Bagte kartofler på grill

Bagekartofler i airfryer

Opskrift på bagte kartofler

billede med bagekartofler og bagte kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagekartofler - bagte kartofler uden sølvpapir

4.84 fra 123 stemmer
Min opskrift på bagekartofler uden sølvpapir. Se også hvordan du laver bagte kartofler med ost, bacon, fyld eller i mikroovn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 bagekartofler
  • 4 tsk olivenolie
  • flagesalt
Persillesmør
  • 4 spsk persillesmør - smør æltet sammen med finthakket persille

Fremgangsmåde
 

  1. Vask bagekartoflerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. De er vigtigt, at bagekartoflerne er tørre inden næste skridt, da de ellers kan være sværere at få helt sprøde.
  2. Skær et kryds i bagekartoflerne - du skal skære næsten halvvejs ned i begge snit.
  3. Smør så kartoflerne med olivenolie, og drys dem med lidt flagesalt.
  4. Stil kartoflerne på bageplade eller ildfast fad med bagepapir. Med krydset op ad, og bag nu kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft. De bagte kartofler skal have en time i ovnen.
  5. Tag kartoflerne ud, og lad dem køle af i fem minutter. Læg så persillesmør eller kryddersmør i krydset, og server straks. Du kan også bruge timiansmør.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcalKulhydrater: 37gProtein: 4gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.5gKolesterol: 30mgNatrium: 103mgKalium: 900mgKostfibre: 5gSukker: 2gVitamin A: 354IUVitamin C: 42mgCalcium: 29mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Hjemmelavet persillesmør kan du lave meget nemt. Brug 100 gram smør, som æltes sammen med en god håndfuld finthakket persille og en lille sjat citronsaft.

Der kan også tilsættes finthakket hvidløg.

Æltes sammen i hånden, og formes derefter på et stykke bagepapir, som du ruller sammen som en nytårsknallert.

Stilles på køl indtil persillesmørret skal anvendes.

Kan man spise skrællen?

Og jo. Man kan sagtens spise skrællen på disse bagekartofler.

Faktisk smager det godt, så nyd det hele. Se i øvrigt også om man må anvende spirede kartofler.

Bagekartofler uden sølvpapir

Hvorfor lave bagekartofler uden sølvpapir? Fordi de simpelthen så bager mere end de koger, hvilket bagekartoflerne nærmest kommer til når de pakkes ind i staniol.

Og når du nyder disse bagte kartofler her, ja så vil du kunne smage forskellen.

Og så laver du dem aldrig på andre måder fremover.

Det hedder jo bagekartofler og ikke kogekartofler, og du kan tydeligt smage forskellen.

Langtidsbagte bagekartofler

Du kan også lave langtidsbagte bagekartofler, hvor de bagte kartofler får længere tid i ovnen ved en lavere varme.

Her klargøres bagekartoflerne i som opskriften længere oppe, men stilles ind i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft.

Her skal de langtidsbagte bagekartofler have cirka to timer, hvor de står og steger møre og smagfulde.

Til sidst prikker du i dem for at mærke hvornår de færdige.

Bagekartofler i mikroovn

Bagekartofler i mikroovn er en hurtig metode til at tilberede bagte kartofler på.

Den nøjagtige tid i ovnen afhænger selvfølgelig blandt andet af hvor store kartoflerne er, men her er fremgangsmåden til tilberedning af bagekartofler i mikroovn.

Bagekartoflerne skal ikke snittes inden, og jeg har aldrig oplevet at de er eksploderet under turen i mikroovnen. Du behøver heller at prikke dem, men det kan du, gøre hvis du synes.

Læg to bagekartofler på pladen i mikroovnen, og giv dem seks minutter ved 800W. Derefter vendes bagekartoflerne om, får yderligere seks minutter ved 800W på den anden side.

Tag kartoflerne ud og mærk med en pind om de er møre. Ellers giver du dem lidt mere tid.

Har du en mikroovn, der ikke kan nå helt op på 800W, ja så skal de bagte kartofler blot have lidt længere tid.

Vær lige opmærksom på, at kartoflerne er MEGET varme når de kommer ud af mikroovnen, så lad dem gerne lige hvile fem minutter inden servering. Så er der ingen, der brænder sig på dem.

Jeg har i øvrigt også hørt, at nogen anbefaler man lægger bagekartoflerne på ets tykke køkkenrulle i mikroovnen. Men det er altså ikke nogen god idé at anvende køkkenrulle i sin mikroovn, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Bagte kartofler med fyld

Man kan også lave bagte kartofler med fyld, og her skal du først tilberede bagekartoflerne helt.

Tag de færdigbagte kartofler ud af ovnen, og halvér dem på langs. Med en ske tager du nu indmaden ud, men kom ikke alt for tæt på skindet/ydersiden.

Kartoffelindholdet kommes i en lille skål, og her moses det sammen med lidt creme fraiche, revet ost og lidt kogt skinke i små tern. Kom også gerne lidt hakket persille eller purløg ved. Smag blandingen til med salt og friskkværnet peber.

Derefter fordeles fyldet igen i de kartoffelskallerne, og de stilles tilbage i ovnen ved 200 grader varmluft. Her skal de nu have cirka 25 minutter, og er færdige når fyldet begynder at gå noget farve.

Fyldet i kartoflerne kan i øvrigt varieres som du synes, og blandt andet lidt hvidløg og bacon er også godt.

Bagte kartofler med ost

Bagte kartofler med ost er en anden populær variant, og igen skal du anvende færdigbagte bagekartofler, der halveres på langs.

Opskriften er til to bagekartofler, men den er jo nem at gange op.

75 gram bacon i tern steges sprøde på en pande, hvorefter et grofthakket rødløg tilsættes og svitses med indtil løgstykkerne er klare.

Tag indmaden ud af bagekartoflerne og kom den i en skål, hvor du også rører bacon og løg i.

Tilsæt en spiseskefuld smør sammen med et æg og 50 gram revet ost, og rør det godt sammen. Kom lidt mælk i indtil du har en lind mos, som smages til med salt og peber.

Mosen med ost kommes tilbage i de udhulede kartofler, hvorefter de bages færdige ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter.

De bagte kartofler med ost er færdige når de har fået lidt farve på toppen.

Bagte kartofler med bacon

Endelig er der selvfølgelig opskriften på bagte kartofler med bacon, og den er bestemt også et hit hver gang.

Her skal du tilberede bagekartoflerne som anvist i grundopskriften længere oppe, hvorefter de tages ud på et skærebræt. Opskriften er til to bagekartofler.

Med en skarp kniv skærer du det øverste af kartoflerne af, altså som et lille låg, og kartoflerne udhules med en ske. Kom indholdet i en skål.

Steg 75 gram bacon i tern sprøde på en pande og kom den ved. Tilsæt så også to spiseskefulde creme fraiche, og rør det godt sammen.

Kom fyldet tilbage i de udhulede bagekartofler, men pas på ikke at ødelægge dem. Slut af med lidt revet ost på toppen, og bag så kartoflerne i yderligere 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lene

    februar 10, 2024 at 4:14 pm

    Bagte kartofler i oven - skal ikke have mere end højst 30 - 45 min - bliver alt for bløde ved 1 time 200 grader

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2024 at 4:58 pm

      Hej Lene
      Du kan sagtens give dem lidt kortere tid - jeg kan godt smagen af de godt afbagte kartofler 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required