• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › Bålmad - nemme opskrifter på mad over bål

Bålmad - nemme opskrifter på mad over bål

billede med bålmad og mad over bål
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Bålmad er populært og her får du de bedste opskrifter til mad på bål. Det er nem mad, og du kan blandt andet lave ribben, snobrød og pandekager på bålet.

Bålmad er virkelig lig med dansk hygge, når bålet tændes på de lune sommeraftener, og man er klar til at tilberede maden på bålet.

Samtidig er det ofte nemt at lave bålmad, og mens maden tilberedes, kan man sidde og snakke, nyde et glas vin eller hvad man nu ellers har lyst til.

Principielt kan man jo tilberede de fleste retter på bålet, og det handler kun om hvordan man gør. Ved nogle retter kan det være en fordel at "snyde" lidt, og forstege eller forkoge inde i køkkenet, mens mange andre retter sagtens kan laves i hel udgave på bålet.

Her følger nogle af de mest populære opskrifter på bålmad, og der kommer løbende nye til.

Lidt længere nede kan du læse nogle gode råd inden du kaster dig ud i madlavning over bål.

Opskrifter på bålmad

Snobrødsdej - opskrift på verdens bedste dej til snobrød

4.7 fra 7 stemmer
Her er verdens bedste opskrift på snobrødsdej til snobrød. Langtidshævet, men nem at lave, og du får det bedste brød på bålet eller over grillen.
Gå til opskrift
billede med snobrødsdej og snobrød

Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på oksemørbrad på bål, der virkelig er lækker bålmad. Mørbraden krydres grundigt, hvorefter den steges mør på en rist over bålet.
Gå til opskrift
billede med oksemørbrad på bål

Mad over bål: Vildmarks-Jons opskrift på porter-ribben

5 fra 1 stemme
Mad over bål smager altid godt, fordi det er hyggeligt at lave og spise. Her er Jon Lindbergs opskrift på porter-ribben med ribs fra hans nye bog 'Bålkogebogen'.
Gå til opskrift
Ribben med ribs - mad over bål

Andre populære retter på bålet er blandt andet pandekager, frikadeller og hakkebøffer.

Gode råd om bålmad

Inden du tænder bålet og kaster dig over at lave bålmad, er der her en håndfuld gode råd, som du bør følge.

Mad på bål er hyggeligt og skønt, men derfor skal du alligevel også passe på. Derfor disse fem gode råd om madlavning på bål:

Når du tænder bålet op, skal du altid kun anvende tørt og rent træ. På den måde undgår du giftig røg, og blandt andet trykimprægneret træ er altså et no-go!

Dåsemad på bål er populært, men her skal du huske at tage maden ud af dåserne inden du tilbereder/opvarmer maden. På den måde undgå du eventuelle skadelige stoffer fra dåsen.

Når man laver jordbål er avispapir jo ofte et must, og det er der ikke noget forkert i. Men husk først at pakke maden ind i bagepapir inden du vikler våde aviser omkring. Så undgår du afsmitning fra tryksværten.

Når du tilbereder bålmad gælder de samme regler om branket kød, som når du griller eller steger kødet. Kødet må ikke brankes, det kan udløse kræftfremkaldende stoffer.

Og endelig gælder selvfølgelig også ved bålmad her reglen om god håndhygiejne, så husk at vaske hænderne eller spritte dem af.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her