Bålmad er populært og her får du de bedste opskrifter til mad på bål. Det er nem mad, og du kan blandt andet lave ribben, snobrød og pandekager på bålet.
Bålmad er virkelig lig med dansk hygge, når bålet tændes på de lune sommeraftener, og man er klar til at tilberede maden på bålet.
Samtidig er det ofte nemt at lave bålmad, og mens maden tilberedes, kan man sidde og snakke, nyde et glas vin eller hvad man nu ellers har lyst til.
Principielt kan man jo tilberede de fleste retter på bålet, og det handler kun om hvordan man gør. Ved nogle retter kan det være en fordel at "snyde" lidt, og forstege eller forkoge inde i køkkenet, mens mange andre retter sagtens kan laves i hel udgave på bålet.
Her følger nogle af de mest populære opskrifter på bålmad, og der kommer løbende nye til.
Lidt længere nede kan du læse nogle gode råd inden du kaster dig ud i madlavning over bål.
Opskrifter på bålmad
Snobrødsdej - opskrift på verdens bedste dej til snobrød
Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad
Mad over bål: Vildmarks-Jons opskrift på porter-ribben
Andre populære retter på bålet er blandt andet pandekager, frikadeller og hakkebøffer.
Gode råd om bålmad
Inden du tænder bålet og kaster dig over at lave bålmad, er der her en håndfuld gode råd, som du bør følge.
Mad på bål er hyggeligt og skønt, men derfor skal du alligevel også passe på. Derfor disse fem gode råd om madlavning på bål:
Når du tænder bålet op, skal du altid kun anvende tørt og rent træ. På den måde undgår du giftig røg, og blandt andet trykimprægneret træ er altså et no-go!
Dåsemad på bål er populært, men her skal du huske at tage maden ud af dåserne inden du tilbereder/opvarmer maden. På den måde undgå du eventuelle skadelige stoffer fra dåsen.
Når man laver jordbål er avispapir jo ofte et must, og det er der ikke noget forkert i. Men husk først at pakke maden ind i bagepapir inden du vikler våde aviser omkring. Så undgår du afsmitning fra tryksværten.
Når du tilbereder bålmad gælder de samme regler om branket kød, som når du griller eller steger kødet. Kødet må ikke brankes, det kan udløse kræftfremkaldende stoffer.
Og endelig gælder selvfølgelig også ved bålmad her reglen om god håndhygiejne, så husk at vaske hænderne eller spritte dem af.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden