Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › Bålmad - nemme opskrifter på mad over bål

Bålmad - nemme opskrifter på mad over bål

billede med bålmad og mad over bål
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Bålmad er populært og her får du de bedste opskrifter til mad på bål. Det er nem mad, og du kan blandt andet lave ribben, snobrød og pandekager på bålet.

Bålmad er virkelig lig med dansk hygge, når bålet tændes på de lune sommeraftener, og man er klar til at tilberede maden på bålet.

Samtidig er det ofte nemt at lave bålmad, og mens maden tilberedes, kan man sidde og snakke, nyde et glas vin eller hvad man nu ellers har lyst til.

Principielt kan man jo tilberede de fleste retter på bålet, og det handler kun om hvordan man gør. Ved nogle retter kan det være en fordel at "snyde" lidt, og forstege eller forkoge inde i køkkenet, mens mange andre retter sagtens kan laves i hel udgave på bålet.

Her følger nogle af de mest populære opskrifter på bålmad, og der kommer løbende nye til.

Lidt længere nede kan du læse nogle gode råd inden du kaster dig ud i madlavning over bål.

Opskrifter på bålmad

Snobrødsdej - opskrift på verdens bedste dej til snobrød
Her er verdens bedste opskrift på snobrødsdej til snobrød. Langtidshævet, men nem at lave, og du får det bedste brød på bålet eller over grillen.
Se opskriften her
billede med snobrødsdej og snobrød
Oksemørbrad på bål - lækker opskrift på nem bålmad
Her får du min opskrift på oksemørbrad på bål, der virkelig er lækker bålmad. Mørbraden krydres grundigt, hvorefter den steges mør på en rist over bålet.
Se opskriften her
billede med oksemørbrad på bål
Mad over bål: Vildmarks-Jons opskrift på porter-ribben
Mad over bål smager altid godt, fordi det er hyggeligt at lave og spise. Her er Jon Lindbergs opskrift på porter-ribben med ribs fra hans nye bog 'Bålkogebogen'.
Se opskriften her
Ribben med ribs - mad over bål

Andre populære retter på bålet er blandt andet pandekager, frikadeller og hakkebøffer.

Gode råd om bålmad

Inden du tænder bålet og kaster dig over at lave bålmad, er der her en håndfuld gode råd, som du bør følge.

Mad på bål er hyggeligt og skønt, men derfor skal du alligevel også passe på. Derfor disse fem gode råd om madlavning på bål:

Når du tænder bålet op, skal du altid kun anvende tørt og rent træ. På den måde undgår du giftig røg, og blandt andet trykimprægneret træ er altså et no-go!

Dåsemad på bål er populært, men her skal du huske at tage maden ud af dåserne inden du tilbereder/opvarmer maden. På den måde undgå du eventuelle skadelige stoffer fra dåsen.

Når man laver jordbål er avispapir jo ofte et must, og det er der ikke noget forkert i. Men husk først at pakke maden ind i bagepapir inden du vikler våde aviser omkring. Så undgår du afsmitning fra tryksværten.

Når du tilbereder bålmad gælder de samme regler om branket kød, som når du griller eller steger kødet. Kødet må ikke brankes, det kan udløse kræftfremkaldende stoffer.

Og endelig gælder selvfølgelig også ved bålmad her reglen om god håndhygiejne, så husk at vaske hænderne eller spritte dem af.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)
  • billederesultat for smørrebrød
    Smørrebrød (de bedste opskrifter på en dansk klassiker)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.