Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Arme riddere

Arme riddere (den bedste french toast opskrift)

Arme riddere eller french toast - kært barn har som sagt mange navne. De arme riddere er en nem og dejlig dessert, som du kan lave af daggammelt brød eller toastbrød, der steges på panden. Serveres gerne med en god sirup til. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS
Indhold
  • Arme riddere
  • Opskrift på arme riddere
  • Tilberedning
  • Hvorfor hedder det arme riddere?
  • Kommentarer

Arme riddere

Holger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er opskriften på arme riddere, der også går under navnet french toast. Se hvordan du laver de lækre brød, som steges med æg og kanel.
Antal: 4 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 skiver toastbrød
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk sukker
  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Slå æg ud i en skål, og pisk dem godt sammen med mælk, kanel og sukker. Der kan tilsættes lidt mere sukker, men jeg synes de er bedst, når de ikke er alt for søde. Men prøv dig frem.
  2. Varm en pande op ved middel varme, og sørg for, at den er gennemvarm, når du starter.
  3. Kom et par spiseskefulde smør på panden, og lad det bruse af.
  4. Dyp brødskiver i æggemassen på begge sider, og læg dem derefter på panden. Brødskiverne skal blot nå at suge lidt af æggemassen, men ikke ligge og svuppe rundt i det i flere minutter.
  5. Steg brødskiverne cirka fire minutter på hver side, men på pas på, at varmen ikke bliver for høj, så brødet bliver svedent.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på arme riddere

Arme riddere eller french toast. Kært barn har som bekendt mange navne, og her er en af de populære morgenmadsretter, der samtidig er meget nem og hurtig at lave.

Arme riddere er skiver af brød, der dyppes i en æggeblanding, og derefter steges på en pande med smør. Så nej, det er en ikke en god ret, hvis du er på slankekur. Men den smager forbistret godt.

Af brød kan du bruge daggamle skiver af franskbrød eller blot toastbrød. Brødet skal ikke være for tykke skiver. Og husk, at det skal være hvidt hvedebrød, og ikke typer med fuldkorn. Har prøvet det, og det er ikke nær så godt.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor hver får to skiver brød, men det kan du jo selv regulere, så det passer med den mængde, du skal bruge.

Tilberedning

Hvor mange du kan stege ad gangen, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pande er. Men overfyld ikke panden, og tilfør mere fedtstof til næste hold riddere.

Anret straks dine french toasts drysset med en smule mere sukker og en god sirup.

I denne opskrift har jeg anvendt lidt kanel, for det synes jeg passer godt til. Men de arme riddere kan sagtens laves uden kanel.

Hvorfor hedder det arme riddere?

Vi har masser af retter, der hedder noget underligt. Og de arme riddere er ingen undtagelse.

Man ved, at opskriften på "ridderne" første gang optrådte i en kogebog tilbage i starten af 1700-tallet.

Men der er ikke præcise oplysninger om hvorfor retten skulle hedde det, som den nu en gang gør. Faktisk ikke engang hvorfor det overhovedet har noget med riddere at gøre.

De ristede skiver brød dyppet i æggemasse findes i lignende udgaver i andre lande, og i blandt andet Sverige og England hedder de dog i stedet fattige riddere.

Ved du noget om navnet på denne ret og hvorfor den er opstået, så del den gerne med os i kommentarfeltet herunder.

Se flere opskrifter:

  • Club sandwich - opskrift på en amerikansk favorit
  • Opskrift på amerikanske pandekager
  • Cowboytoast - opskrift på nem toast med oksekød og løg
  • Parisertoast - opskrift til ovn, pande og toaster
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required