• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Arme riddere - den bedste french toast opskrift

Arme riddere - den bedste french toast opskrift

Arme riddere eller french toast - kært barn har som sagt mange navne. De arme riddere er en nem og dejlig dessert, som du kan lave af daggammelt brød eller toastbrød, der steges på panden. Serveres gerne med en god sirup til. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  7. maj 2018

Indhold

  1. Her er opskriften på arme riddere, der også går under navnet french toast. Se hvordan du laver arme riddere, der er brød, som steges med æg.
  2. Opskrift på arme riddere
  3. Arme riddere
  4. Tilberedning
  5. Hvorfor hedder det arme riddere?
  6. Lignende opskrifter

Her er opskriften på arme riddere, der også går under navnet french toast. Se hvordan du laver arme riddere, der er brød, som steges med æg.

Arme riddere eller french toast. Kært barn har som bekendt mange navne, og her er en af de populære morgenmadsretter, der samtidig er meget nem og hurtig at lave.

Arme riddere er skiver af brød, der dyppes i en æggeblanding, og derefter steges på en pande med smør. Så nej, det er en ikke en god ret, hvis du er på slankekur. Men den smager forbistret godt.

Af brød kan du bruge daggamle skiver af franskbrød eller blot toastbrød. Brødet skal ikke være for tykke skiver. Og husk, at det skal være hvidt hvedebrød, og ikke typer med fuldkorn. Har prøvet det, og det er ikke nær så godt.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor hver får to skiver brød, men det kan du jo selv regulere, så det passer med den mængde, du skal bruge.

Opskrift på arme riddere

Arme riddere eller french toast - kært barn har som sagt mange navne. De arme riddere er en nem og dejlig dessert, som du kan lave af daggammelt brød eller toastbrød, der steges på panden. Serveres gerne med en god sirup til. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Arme riddere

5 fra 2 stemmer
Her er opskriften på arme riddere, der også går under navnet french toast. Se hvordan du laver de lækre brød, som steges med æg og kanel.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 skiver toastbrød
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk sukker
  • smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Slå æg ud i en skål, og pisk dem godt sammen med mælk, kanel og sukker. Der kan tilsættes lidt mere sukker, men jeg synes de er bedst, når de ikke er alt for søde. Men prøv dig frem.
  2. Varm en pande op ved middel varme, og sørg for, at den er gennemvarm, når du starter.
  3. Kom et par spiseskefulde smør på panden, og lad det bruse af.
  4. Dyp brødskiver i æggemassen på begge sider, og læg dem derefter på panden. Brødskiverne skal blot nå at suge lidt af æggemassen, men ikke ligge og svuppe rundt i det i flere minutter.
  5. Steg brødskiverne cirka fire minutter på hver side, men på pas på, at varmen ikke bliver for høj, så brødet bliver svedent.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilberedning

Hvor mange du kan stege ad gangen, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pande er. Men overfyld ikke panden, og tilfør mere fedtstof til næste hold riddere.

Anret straks dine french toasts drysset med en smule mere sukker og en god sirup.

I denne opskrift har jeg anvendt lidt kanel, for det synes jeg passer godt til. Men de arme riddere kan sagtens laves uden kanel.

Hvorfor hedder det arme riddere?

Vi har masser af retter, der hedder noget underligt. Og de arme riddere er ingen undtagelse.

Man ved, at opskriften på "ridderne" første gang optrådte i en kogebog tilbage i starten af 1700-tallet.

Men der er ikke præcise oplysninger om hvorfor retten skulle hedde det, som den nu en gang gør. Faktisk ikke engang hvorfor det overhovedet har noget med riddere at gøre.

De ristede skiver brød dyppet i æggemasse findes i lignende udgaver i andre lande, og i blandt andet Sverige og England hedder de dog i stedet fattige riddere.

Ved du noget om navnet på denne ret og hvorfor den er opstået, så del den gerne med os i kommentarfeltet herunder.

Lignende opskrifter

  • Opskrift på amerikanske pandekager
  • Cowboytoast - opskrift på nem toast med oksekød og løg
  • Parisertoast - opskrift til ovn, pande og toaster
  • Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa
  • Clubsandwich med marineret kylling og balsamicoløg
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required