Her er opskriften på arme riddere, der også går under navnet french toast. Se hvordan du laver arme riddere, der er brød, som steges med æg.
Arme riddere eller french toast. Kært barn har som bekendt mange navne, og her er en af de populære morgenmadsretter, der samtidig er meget nem og hurtig at lave.
Arme riddere er skiver af brød, der dyppes i en æggeblanding, og derefter steges på en pande med smør. Så nej, det er en ikke en god ret, hvis du er på slankekur. Men den smager forbistret godt.
Af brød kan du bruge daggamle skiver af franskbrød eller blot toastbrød. Brødet skal ikke være for tykke skiver. Og husk, at det skal være hvidt hvedebrød, og ikke typer med fuldkorn. Har prøvet det, og det er ikke nær så godt.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor hver får to skiver brød, men det kan du jo selv regulere, så det passer med den mængde, du skal bruge.
Opskrift på arme riddere
Arme riddere
Ingredienser
- 8 skiver toastbrød
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1 tsk kanel
- 2 tsk sukker
- smør - til stegning
Fremgangsmåde
- Slå æg ud i en skål, og pisk dem godt sammen med mælk, kanel og sukker. Der kan tilsættes lidt mere sukker, men jeg synes de er bedst, når de ikke er alt for søde. Men prøv dig frem.
- Varm en pande op ved middel varme, og sørg for, at den er gennemvarm, når du starter.
- Kom et par spiseskefulde smør på panden, og lad det bruse af.
- Dyp brødskiver i æggemassen på begge sider, og læg dem derefter på panden. Brødskiverne skal blot nå at suge lidt af æggemassen, men ikke ligge og svuppe rundt i det i flere minutter.
- Steg brødskiverne cirka fire minutter på hver side, men på pas på, at varmen ikke bliver for høj, så brødet bliver svedent.
Få tilsendt opskriften på mail
Tilberedning
Hvor mange du kan stege ad gangen, afhænger selvfølgelig af, hvor stor din pande er. Men overfyld ikke panden, og tilfør mere fedtstof til næste hold riddere.
Anret straks dine french toasts drysset med en smule mere sukker og en god sirup.
I denne opskrift har jeg anvendt lidt kanel, for det synes jeg passer godt til. Men de arme riddere kan sagtens laves uden kanel.
Hvorfor hedder det arme riddere?
Vi har masser af retter, der hedder noget underligt. Og de arme riddere er ingen undtagelse.
Man ved, at opskriften på "ridderne" første gang optrådte i en kogebog tilbage i starten af 1700-tallet.
Men der er ikke præcise oplysninger om hvorfor retten skulle hedde det, som den nu en gang gør. Faktisk ikke engang hvorfor det overhovedet har noget med riddere at gøre.
De ristede skiver brød dyppet i æggemasse findes i lignende udgaver i andre lande, og i blandt andet Sverige og England hedder de dog i stedet fattige riddere.
Ved du noget om navnet på denne ret og hvorfor den er opstået, så del den gerne med os i kommentarfeltet herunder.
Lignende opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: