Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.
Appelsinfromage er en kær fætter til den klassiske citronfromage, som dog kan dele vandene.
Nogen elsker mormors citronfromage, mens andre har det svært med den.
Så er det nemmere med en hjemmelavet fromage med appelsin, som de fleste helt sikkert vil synes bedre om.
Og heldigvis er appelsinfromagen heller ikke svær at lave.
Opskrift på appelsinfromage
Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)
Ingredienser
- 3 appelsiner
- 5 blade husblas
- 4 æggeblommer - gerne pasteuriserede
- 125 g sukker
- 4 æggehvider - gerne pasteuriserede
- 2,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Riv skallen af den ene af appelsinerne. Pres herefter saften af de 3 appelsiner.
- Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk fløde til flødeskum.
- Smelt den udblødte husblas i et par spiseskefulde appelsinsaft, og hæld den resterende saft i. Kom det i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Lad det køle af et par minutter.
- Vend først flødeskum forsigtigt i, og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
- Hæld din appelsinfromage i en skål, og lad den stå i køleskab mindst et par timer inden servering. Så er den perfekt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige appelsinfromage kan pyntes med flødeskum, appelsinskiver og lidt finthakket chokolade.
Det er en virkelig lækker dessert, som de fleste vil elske.
Se også disse opskrifter:
Budding - den klassiske opskrift med vanilje og fløde
Panna cotta - en populær italiensk dessert
Risalamande - selvfølgelig med kirsebærsauce
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Rene Rygaard
Hvad skal man bruge den revne appelsinskal til?
Kirsten
Undskyld mig.Jeg skal netop lave Appelsinfromage og kom forbi her.Blot for mængden af ingredienser.Ser til min skræk at der skrives på samme måde som i andre sociale medier.Der angribes!så jeg scroller hurtigt videre.Find dog en god tone
Bente Lambertsen
Jeg synes din opskrift er fuld forståelig og lige til at gå til, men lige et spørgsmål - har du nogensinde prøvet at erstatte appelsin med mandariner?
Jeg vil prøve, da jeg har så mange til overs fra julen.
Godt nytår
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Mange tak for det - og det bør du kunne gøre uden problemer, Og en god måde at få brugt rester på. Vær opmærksom på, at smagen i mandariner typisk er mildere end i appelsiner.
Alt det bedste - og godt nytår
Holger
Heidi
Jeg mangler en forklaring på hvornår de revne appelsinskaller i samt der står ikke noget om at saften skal varmes.
Synes du burde gå opskriften igennem igen og tjekke for fejl
Bente Lambertsen
Du må altså undskylde, men jeg er nødt til at skrive det samme til dig, som jeg skrev til Anne ovenfor: Undskyld hvis jeg er lidt spids - og jeg ved jo ikke hvor gammel du er, men hvis du ikke kan tænke dig til, at saften skal være lun når du smelter husblas og at den revne appelsinskal skal i fromagemassen, så er du så inkompetent i et køkken, at du nok bør købe færdiglavet fromage for ikke at skuffe dine gæster.
Lidt selvstændig tankevirksomhed er ind imellem en rigtig god ting. Er det en umulighed, og opskriften er uforståelig for dig, er det jo en mulighed at google en opskrift, der er skåret ud i pap.
Anne
Mangel på forklaring i opskriften, hvor henne står der man skal opvarme appelsinsaften? Hvor henne står der hvad man skal bruge det revne appelsin skal, virkelig dårligt beskrevet
Bente Lambertsen
Undskyld hvis jeg er lidt spids - og jeg ved jo ikke hvor gammel du er, men hvis du ikke kan tænke dig til, at saften skal være lun når du smelter husblas og at den revne appelsinskal skal i fromagemassen, så er du så inkompetent i et køkken, at du nok bør købe færdiglavet fromage for ikke at skuffe dine gæster.
Lidt selvstændig tankevirksomhed er ind imellem en rigtig god ting. Er det en umulighed, og opskriften er uforståelig for dig, er det jo en mulighed at google en opskrift, der er skåret ud i pap.
Mai-Britt
Kære Bente
Jeg læser netop din kommentar og jeg må sige, at spørgsmålet slet ikke er urelevant. Jeg er plus 50 og det er første gang, jeg giver mig i kast med at lave fromage. Jeg havde ikke tænkt på, at appelsinsaften skulle være lun, når husblas blandes i. Jeg vil ikke betragte mig selv som inkompetent i et køkken, da jeg har bagt og lavet mad i et langt liv, så for mig som nybegynder i brugen af husblas, er det da yderst relevant, det står anført i opskriften.
Go dag til dig.
Lis
Åhr, jeg syntes måske svar til et par stykker herinde vedr. husblas/appelsinsaft/skal er en smule uforskammet.
Vh. Lis