• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Appelsin og kokoskage med appelsinglasur

Appelsin og kokoskage med appelsinglasur

Appelsin og kokoskage
Appelsin og kokoskage er en skøn kage med smag af appelsin og kokos, hvor smagen er nøje afstemt. Samtidig er kagen nem at bage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. november 2023 - Udgivet:  4. september 2023

Del gerne:
715
SHARES
FacebookMessenger715PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på en lækker appelsin og kokoskage. En nem kage, hvor smagen af appelsin og kokos er nøje afstemt. Bagetid: 25 min.
  2. Opskrift på appelsin og kokoskage
  3. Appelsin og kokoskage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Citronmåne
  9. Citronkage
  10. Kokos crumble med æble
  11. Orangestænger
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en lækker appelsin og kokoskage. En nem kage, hvor smagen af appelsin og kokos er nøje afstemt. Bagetid: 25 min.

Appelsin og kokoskage er en fantastisk lækker kage, der smager skønt af appelsin og kokos.

Kagen er nem at bage, og dejen røres hurtigt sammen, inden den bages i ca. 25 minutter.

I kagen er der både appelsinsaft og revet appelsinskal, der selvfølgelig er afstemt i smagen med kokos.

Selvom du måske ikke er ellevild med appelsinsmag i kager, så du vil alligevel kunne lide denne kage.

Du kan vælge at smøre en form, men jeg synes det bedste resultat opnås ved at beklæde formen med bagepapir.

Appelsinkagen passer fint til i hvert fald otte personer.

Opskrift på appelsin og kokoskage

Appelsin og kokoskage

Appelsin og kokoskage

Her er min opskrift på en lækker appelsin og kokoskage. En nem kage, hvor smagen af appelsin og kokos er nøje afstemt. Bagetid: 25 min.
Bedømmelse
4.8 fra 25 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 175 g smør - blødt
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 5 g bagepulver - svarende til ca. 1 teskefuld
  • 10 g vaniljesukker - svarende til ca. 2 teskefulde
  • 60 g kokosmel
  • 1 appelsin - økologisk, skal og saft

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 1 appelsin - saft og skal
  • Lidt kokos
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. Beklæd en form med bagepapir. Jeg bruger en kvadratisk form på ca. 20 gange 20 centimeter, men andre forme kan naturligvis også anvendes.
  • Kom blødt smør og sukker i en skål og rør det ud. Brug bare en grydeske til dejen til din appelsin og kokoskage.
  • Rør derefter æg i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig.
  • I en anden skål blandes hvedemel godt sammen med bagepulver, vaniljesukker og kokosmel.
  • Kom det ned til dejen. Riv skallen af en økologisk appelsin i. Pres saften af appelsinen, og tilsæt også saften.
  • Vend dejen forsigtigt sammen, og fordel den i formen.
    dej i springform til appelsin og kokoskage
  • Appelsin og kokoskage bages nu ved 200 grader over- og undervarme i ca. 25 minutter på næstnederste rille.
  • Tag kagen ud og lad den køle af.
    færdigbagt kage med appelsin og kokos
  • Appelsinglasur: Kom flormelis i en skål og rør den sammen med friskpresset appelsinsaft. Det plejer at passe med saften af en appelsin, men er der ikke så meget saft i den, skal der måske tilsættes lidt mere. Glasuren skal ikke være for tyk.
    appelsinglasur lægges på kagen
  • Fordel appelsinglasuren på den afkølede kage. Riv appelsinskal over og drys også med lidt kokos. Lad glasuren sætte sig.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Nu er din appelsin og kokos kage klar til at blive nydt.

Appelsinkagen har en fin holdbarhed, og kan sagtens opbevares i 3-4 dage.

Du kan også fryse kagen ned, men her kan du så med fordel vente med at give den appelsinglasur.

Se også mine opskrifter på:

Citronmåne

4.8 fra 289 stemmer
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Gå til opskrift
billede med citronmåne

Citronkage

4.8 fra 54 stemmer
Citronkage er en klassisk kage, der er populær, fordi den er frisk i smagen. Denne opskrft med masser af citron, og olie i stedet for smør.
Gå til opskrift
billederesultat for citronkage

Kokos crumble med æble

4.9 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker kokos crumble med æble og mandler. En nem crumblekage med æbler, som du kan bage på ca. 30 minutter.
Gå til opskrift
kokos crumble med æble

Orangestænger

4.8 fra 4 stemmer
Her er min opskrift på orangestænger, der er lækre småkager med appelsinsmag. Orangestængerne dyppes efter bagning i en smeltet chokolade.
Gå til opskrift
orangestænger med chokolade
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi

    november 11, 2021 at 4:40 pm

    Lyder som en lækker kage hvis jeg skal lave en hel bradepande passer det så at gange med 4?

    Svar
  2. Karina

    september 23, 2021 at 9:19 am

    Kagen er rigtig god og saftig... Der er bare for meget sukker i opskriften. Efter vores smag blev den for sød!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 23, 2021 at 10:51 am

      Hej Karina
      Tak for tilbagemeldingen, og du har ret, man kan sagtens nedsætte mængden af sukker i kagen. Det bliver den ikke dårligere af.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required